Članek
Podpiši ustavno POBUDO skupine državljanov
Objavljeno Jan 27, 2016

Ker je ena izmed svetovno priznanih in zapovedanih  temeljnih  pravic  lastninska pravica tudi skupna lastnina v  naši obliki družbena lastnina in, ki nam je ta pravica bila  namensko prikrivana s strani “oblasti”  je vso preoblikovanje, podržavljanje in preprodaja družbene lastnine preprosto rečeno  izvršena uzakonjena  kraja in pregonljiva poustavi in mednarodnem pravu , saj mi kot lastniki nismo dali nikakršno soglasja, da se nam ta družbena lastnina od katere živimo odvzame.   

Povezava za peticijsko podpisovanje tudi desno zgoraj: USTAVNA POBUDA .....
http://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov,

Zbranih že okrog 500 podpisov pobudnikov od tega 400 v obliki elektronske peticije in okrog 100 ročno.

Družbeno lastnino ja varuje ustava RS 1991 v 33. členu kot zasebno lastnino in v 69. členu, ko  prepoveduje odvzem lastnine in  tudi preprodajo  državno lastnino, kar Vlada RS in DZ RS neustavno počneta.

Družbeno lastnino varujeta tud:

Splošna deklaracija človekovih pravic, ki jo je sprejela generalna skupščina OZN, decembra 1948,  ki govori v prvem stavku  17. člena:

Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi

in v drugem:

Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto

v in v 30. členu:

Nobene določbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do kakršnegakoli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo uničiti v njej določene pravice in svoboščine.

 

in Konvencija o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin; Rim 1950 in z njenim dodatnim Protokolom, Paris 1952, ki se naslanja na deklaracijo OZN 1984. 

In še in še več predpisov varuje našo lastnino, ...