Članek
MIKLAVŽEV SEJEM IN OBISK MIKLAVŽA (4.12.2015)
Objavljeno Dec 22, 2015

Miklavžev sejem v Pivki


Turistično društvo Pivka je v sodelovanju z Občino Pivka v prenovljenem Krpanovem domu organiziralo Miklavžev sejem. K sodelovanju so povabili lokalne ustvarjalce, pridelovalce, društva, umetnike... Odziv je bil številčen, saj se je na Miklavževem sejmu predstavilo preko trideset malih ponudnikov.


Obiskovalci so imeli zares veliko izbiro, prav za vsak okus se je nekaj našlo: adventni venčki, voščilnice in drugi novoletni okraski, čudovit unikatni nakit – iz lesa, filca, kamenčkov, umetnih mas, različni dekorativni izdelki, reciklirani izdelki, ročno izdelani copatki in hlačke za otroke, vezeni izdelki, unikatna oblačila, punčke iz cunj, lesene igrače, izdelki iz konoplje, suhomesnati izdelki, medeni izdelki, pekovsko pecivo, naravna kozmetika…

Na trgu pred Krpanovim domom je zažarela okrašena novoletna smrečica, k prazničnemu vzdušju pa je pomagalo tudi dišeče kuhano vino in čaj ter piškoti, ki so ga brezplačno za vse obiskovalce skuhali člani TD Pivka.

Številni obiskovalci so bili s ponudbo zadovoljni. Zadovoljni pa so sejem zapustili tudi ponudniki. In to je najbolj pomembno. Organizatorji so ta dogodek pripravili z namenom, da podprejo domače ljudi, ki se vsak po svoje trudijo zaslužiti vsakdanji kruh. Zato je pomembno, da nakupe opravimo pri domačih obrtnikih, podjetnikih, kmetih… namesto da povečujemo dobičke tujih trgovskih družb. Pa to ne velja le za praznični december ampak za vse leto.

(www.pivka.si)