Članek
JESENSKI KONCERT MLADIH VIRTUOZOV NOVOUSTANOVLJENE GLASBENE ŠOLE V ZAGRADCU
Objavljeno Nov 15, 2022

V četrtek, 10. novembra, je v športni dvorani Osnovne šole Zagradec potekal koncert z naslovom »Pozdrav jeseni«, ki so ga pričarali učenke in učenci Glasbene šole Grosuplje, novoustanovljene dislocirane enote Zagradec. Za mlade glasbenike, na prečni flavti, violini, trobenti, harmoniki, in klavirju, je bilo to sploh prvi nastop v domačem kraju. Glasbeni večer so s pevsko - plesnim točkami obogatili še učenci Osnovne šole Zagradec.

Barbara Maver, ravnateljica zagraške šole je povedala, da je jesen prišla tudi v njihove kraje in bogato glasbeno obrodila. Pohvalila je delo GŠ Grosuplje s katerimi zelo dobro sodelujejo in si želi podobnega sodelovanja tudi v prihodnje. Ravnatelj GŠ Grosuplje Dean Telič Zavašnik je v svojem nagovoru poudaril, da imajo v Zagradcu vse kar imajo veliki. Pojasnil je, da so bili postopki za pridobitev in razširitev glasbene šole zelo zahtevni in vezani na ministrstvo. Da pa je do povečanja oziroma razširitve glasbene šole prišlo, je po besedah Zavašnika tu izjemno vlogo odigral župan Dušan Strnad, brez katerega te dislocirane enote v Zagradcu zagotovo ne bi bilo. Prepričan je, da se bo glas mladih glasbenikov iz Zagradca in okoliša ponesel še daleč izven meja občine. 

V nadaljevanju je številne prisotne starše in ostale goste nagovoril tudi župan Dušan Strnad, ki je poudaril, da se je pred leti splačalo zgraditi tako imenitno šolo, ki je od lani tudi samostojna šola in v ta del naše občine pripeljati še glasbeno šolo. Po besedah župana se bo s prihodom glasbene šole v Zagradcu še izboljšala že tako bogata ljubiteljska kultura. Ob zaključku je zbranim zaželel lep večer, posebno zahvalo pa je namenil občinskemu svetniku in krajanu Robertu Kohku, ki je bil med najbolj vztrajnimi, da glasbena šola deluje v Zagradcu.

#IvančnaGorica #aktualno