Članek
V KRIŠKI VASI TUDI LETOS NA OGLED JASLICE NA PROSTEM
Objavljeno Dec 26, 2022

Vaščani Kriške vasi na Kriško – polževski planoti so tudi letošnji božični čas obogatili z jaslicami na prostem, ki so iz leta v leto bogatejše.

Še vedno je osrednje prizorišče jaslic hlevček s sv. družino, zanimivo pa je tudi dogajanje v okolici hlevčka. Delujoči žagi, kovačnici na paro, mlinčku na vodo in maketi podružnične cerkve sv. Magdalene, so letos postavili maketo gasilskega doma, ki ga želijo tamkajšnji gasilci zgraditi v prihodnjih letih. Maketa gasilskega doma pa ni zgolj maketa, ampak prava atrakcija. Obiskovalec, ki nameni prostovoljni prispevek v nabiralnik za gradnjo novega gasilskega doma, gasilski dom »zaživi« s prihodom gasilskih vozil iz garaž.

Obiskovalec lahko postoji tudi ob ognjišču, ogled jaslic pa spremljajo še zvoki božični pesmi in zanimive lesene figurice. Vabljeni, da si jih ogledate.

Ideja za postavitev jaslic v Kriški vasi izhaja iz leta 2019 na pobudo družine Strnad, ki je priskrbela figurice sv. družine in odstopila prostor v neposredni bližini gasilskega doma.

#IvančnaGorica #aktualno