Članek
TRADICIONALNI POHOD KONJEREJSKEGA DRUŠTVA RADOHOVA VAS
Objavljeno May 15, 2024

V soboto, 4. maja 2024, so člani Konjerejskega društva Radohova vas, skupaj s Stanetom Berčonom in Marijo Turk, organizirali tradicionalni pohod vpreg in jahačev. Konjeniškega pohoda s startom na Lučarjevem Kalu so se udeležila tudi sosednja društva.

Kolona trinajstih konjskih vpreg in osmih jahačev je pot v jutranjih urah iz Lučarjevega Kala vodila po rimski poti na Kitni Vrh, mimo Tolčan do Valične vasi, kjer so pri kmetiji Plut (po domače Šorc) napojili konje. Približno 20 kilometrov dolga pot jih je nato vodila mimo razvalin gradu Šumberk na Selah pri Šumberku, mimo Kremenjaka, do Trnovice, kjer se v neskončni tišini narave nahaja NiceRanch. Iz toplega sprejema in pogostitve na NiceRanchu so pot nadaljevali proti vaški luži v Hrastovem Dolu. Tam je zbranim konjarjem nekaj besed o zgodovini luže, ki jo danes uvrščamo med največje še ohranjene vaške luže na Slovenskem, namenil predsednik Sveta Krajevne skupnosti Dob pri Šentvidu, Mitja Selan.

Pot so nadaljevali proti Lučarjevem Kalu, kjer so s pogostitvijo in živo glasbo zaključili enodnevni društveni pohod.

Melita Sinjur

#aktualno #HrastovemDolu #IvančnaGorica #IvancnaGorica #KitniVrh #KonjerejskegaDruštvaRadohova #LučarjevemKalu #MarijaTurk #NiceRanch #ObčinaIvančnaGorica #Plut #StanetBerčon #Šumberk #ValičneVasi