Članek
Dnevi evropske kulturne dediščine
Objavljeno May 21, 2014
Spoštovani,

kot boste lahko iz vabila in obvestila prebrali, bodo septembra potekali Dnevi evropske kulturne dediščine. K sodelovanju smo povabljeni tudi Risi in sicer tako, da bi na to temo pripravili literarni večer. Tu spodaj je Daretov dopis meni, ki naj velja tudi vsem ostalim. Dobrodošlo je, da se kdo javi za pisanje scenarija. Časa je sicer še veliko, kako hitro beži pa tudi vemo.
Odločitev o sodelovanju ali pisanju scenarija pošljite kar Daretu, lahko pa tudi meni.

Lp,
Ivana

Daretov  1. dopis je tu spodaj.
19.5.
_________________________


Torej, Lenki sem nekako že zagotovil, da bomo po najboljših močeh sodelovali. Mislim, da bo zelo v redu, če zainteresirani pripravijo kakšen tekst, ki bi ga na večeru prebrali, nanaša pa naj se na kulturno dediščino, kar lahko razumemo zelo široko. Mislim, da je v bistvu večina tega kar pišemo del kulturne dediščine. Vse kar se na naša na nostalgijo, spomine na nekdanje dni, na ljudi iz nekih preteklih časov, na vrednote, navade in dogodke, ki bi bili lahko v poduk sedanjim generacijam. Seveda velja to tako za poezijo, kot tudi za prozo.  Zelo fino bi bilo, da bi se kdo javil za scenarij. Smile emoticon  Naj omenim, da je še veliko časa. Do septembra.
 
Opomba: Ivana, prosim da prepošlješ to sporočilo članom, ker ne najdem nobenega maila z naslovi vseh. Brez te opombe, lahko pa nalepiš moj mail dare.likar@siol.net , da se javljajo direkt meni. lp
 
 
še link:
 
Daretov dopis št.2
20.5.
____________________
Drage literarne kolegice in kolegi, dobili ste že obvestilo o literarnem večeru v sklopu tedna evropske kulturne dediščine. Samo sodelovanje sem načelno že potrdil. V bistvu nisem dvomil, da nas to zanima. Bi pa prosil zainteresirane članice in člane, da mi v kratkem potrdijo sodelovanje. Naj pojasnim, da gre za zelo običajen nastop, torej branje poezije in proze. Tema večera naj bi bila zelo široka. Lahko bi prebirali karkoli, starejše ali nove pesmi in zgodbe, ki govorijo o nostalgiji, spominih na  neke druge čase, na drugačne odnose med ljudmi, druge vrednote. Ponavadi to pomeni zgodbe in pesmi, kjer se pojavljajo knapi, delavci, posebni ljudje iz naše preteklosti ali pa tudi čisto osebna razmišljanja o teh stvareh. V bistvu torej stvari, ki jih že itak največ pišemo. Prosim za čimprejšnje odzive, da se lahko čimprej lotimo scenarija in ostalih stvari.
 
Zaenkrat bi za datum potrditve določil 15.6.
 
Literarni večer se bo dogajal prvi teden v septembru, med tednom, v idrijski knjižnici. Točnejši termin bom sporočil zelo kmalu.
 
Javite se na: dare.likar@siol.net