Članek
Nekaj razpisov
Objavljeno Jan 18, 2015

Mreža šol, vključenih v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalni skupnosti za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti (v nadaljevanju SKK),

OBJAVLJA

RAZPIS NAGRADNEGA LIKOVNEGA IN LITERARNEGA NATEČAJA

z naslovom: »RUŠENJE TABUJEV V HALOZAH«

Kdo lahko sodeluje?

Ker je poudarek na rušenju tabujev v lokalni skupnosti, vljudno vabimo k ustvarjanju prav vse prebivalce, od otrok v vrtcu, šolajočih, zaposlenih, kmetovalcev, do starostnikov. Kdor koli želi prispevati k razvoju skupnosti, se izpovedati, ali spodbuditi žrtve ter hkrati 'tekmovati'.

 

Kakšna naj bo tematika izdelkov?

Temo izberete sami, omejitev ni, razen spoštljivosti in dostojnosti, ki sta ključna elementa SKK.

SPREJEMANJE DRUGAČNIH          SAMOMORI, DEPRESIJE, STISKE …           REVŠČINA                                                             

ALKOHOLIZEM idr ODVISNOSTI                    NASILJE (v šoli, družini, družbi)       SPOLNOST                                                                            

 

Trajanje razpisa in pošiljanje/dostava izdelkov.

Razpis traja od 1. oktobra 2014 do 31. januarja 2015 (3 mesece). Prispevke/izdelke lahko pošljete na naslove sodelujočih šol v mreži, ali jih osebno prinesete v tajništvo najbližje šole (Žetale, Podlehnik, Videm, Ptuj), kadar koli v času trajanja razpisa, s svojimi kontaktnimi podatki (naslov, e-pošta ipd).

 

Objava/razstava izdelkov in podelitev nagrad

Vsi prispeli izdelki bodo razstavljeni (gostujoča razstava v vseh štirih skupnostih v mreži), datum in kraj pa objavljena na spletnih straneh in v drugih medijih. Najboljša literarna dela (poezija/proza) in likovno ustvarjanje na temo tabujev, bo ocenila strokovna komisija, za vsako področje posebaj.

 

NAGRADE (majice z logotipom rušenja tabujev) bodo podeljene 8. maja – DAN ZA RUŠENJE TABUJEV V HALOZAH!

                      

http://www.pogledi.si/pisma-bralcev/natecaj-sdk-za-kratko-zgodbo

NATEČAJ SDK ZA KRATKO ZGODBO

SDK
27. 10. 2014

Društvo slovenskih pisateljev in revija Sodobnost razpisujeta natečaj za nagrado Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko zgodbo. Nagrada znaša 1000 evrov in bo podeljena ob izjemni pozornosti medijev v navzočnosti uglednih gostov na slovesnem odprtju 20. Slovenskih dnevov knjige v Ljubljani. Nagrajeno zgodbo in šest nominiranih besedil bo objavila revija Sodobnost. Poslana besedila bo ocenjevala tričlanska žirija. Avtorji, ki želijo sodelovati, naj pošljejo s šifro opremljena besedila v treh izvodih najpozneje do 10. marca 2015 na naslov: Društvo slovenskih pisateljev (za nagrado SDK), Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana. Besedilu naj v posebni zaprti ovojnici (označeni z isto šifro) priložijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko, lahko tudi elektronski naslov. Zgodba ne sme biti daljša od ene avtorske pole (30.000 znakov s presledki). Vsak avtor sme sodelovati samo z enim besedilom. 


                      

http://www.pogledi.si/pisma-bralcev/natecaj-sodobnosti-za-najboljsi-esej

NATEČAJ SODOBNOSTI ZA NAJBOLJŠI ESEJ

Sodobnost
27. 10. 2014

Revija Sodobnost razpisuje natečaj za najboljši slovenski esej leta 2015. Zmagovalec bo prejel nagrado v znesku 1000 evrov; podeljena bo v navzočnosti najvišjih predstavnikov slovenske kulture in države na slavnostnem odprtju 20. Slovenskih dnevov knjige v Ljubljani. Do šest najboljših esejev (vključno z nagrajenim) bo objavljenih v reviji Sodobnost. Besedila, ki jih bo ocenjevala tričlanska žirija, je treba poslati v treh izvodih do 10. marca 2015 na naslov: Sodobnost, Suhadolčanova 64, 1000 Ljubljana. Besedila avtorjev, ki ne bodo upoštevali vseh pogojev, bodo izločena. Pogoji so: a) besedila je treba opremiti s šifro, b) v posebni ovojnici, označeni z isto šifro, je treba priložiti ime, priimek, naslov, telefonsko številko in morebitni elektronski naslov, c) esej naj bo splošne oz. literarne narave; strokovnih esejev z opombami žirija ne bo upoštevala, č) avtorji smejo sodelovati z največ tremi prispevki, ki morajo biti poslani ločeno, d) avtorji ne smejo biti člani uredniškega odbora Sodobnosti, e) eseji ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki. Nagrada vsebuje tudi honorar za objavo eseja. Za objavo predlagani eseji bodo honorirani. 




                      



http://www.ventilatorbesed.com/?opcija=kom_clanki&oce=4&id=6334&leto=2

Nagradni literarni natečaj: Ko potrtost ustavi svet

Rok prijave: 15.2.2015 | Komentarji 0

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Aljo Furlan, razpisuje literarni natečaj na temo »Ko potrtost ustavi svet«, in sicer v obdobju od  15.10.2014-15.2.2015.

Alja Furlan je avtorica edine slovenske mladinske knjige o depresiji „Mama, moji punci je ime Depra“. O izjemno branem mladinskem romanu, ki je napisan po resnični zgodbi, je psihoterapevtka Laura Ira Tratnik zapisala takole: »Knjiga, ki jo prebereš na dušek. Razkriva se srčna mama, ki prepozna, da se z njenim sinom nekaj dogaja. Skupaj se podamo na pot iz tunela depresije, nazaj v življenje, kjer ponovno srečamo barve, okuse in smiselnost.

Več o sami knjigi si preberite na:

http://aljafurlan.si/

Ko se potrtost ne neha, ko se bolečina veča in se svet ustavi. Včasih zaradi nesrečne ljubezni, poraza, izgube, strahu ... Ko starši ne razumejo, ko okolica ne sprejema in se mladostnik znajde na robu prepada. Nemoč za iskanje rešitve, neznanje za izhod iz stisk, spoznanja na lastni koži, da svet ni samo rožnat in življenje ni tako preprosto. Ste se znašli v takšni situaciji kot nemočni mladostnik, ki svoje težave ni znal ali mogel zaupati nekomu, ali pač kot nemočni starš, ki tisti hip ni znal in vedel pomagati. Morda se je v tem začaranem krogu znašel nekdo od vaših bližnjih? Kako ste doživeli to situacijo, ste morda komu uspeli pomagati pri reševanju takšnih težav?

NAVODILA:

Besedilo naj ne bo daljše od 2 tipkanih strani (približno do 5000 znakov brez presledka).

Literarni natečaj je namenjen osebam starejšim od 13 let, tako mladostnikom, staršem, kakor vsem tistim, ki so se s potrtostjo, ki je za trenutek ustavila svet, že srečali. Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja. Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite na elektronski naslov:vladka@ventilatorbesed.com in nadunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za literarni natečaj »Ko potrtost ustavi svet«.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.02.2015, bomo sproti objavljali na naši spletni straniwww.ventilatorbesed.com.

NAGRADE:

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili.

1.  nagrada: Knjiga Alje Furlan MAMA, MOJI PUNCI JEE IME DEPRA  in knjiga Založbe Zavoda za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc, avtorja Luke Elsnerja ŽELEZNA VOLJA

2.   nagrada: Knjiga Alje Furlan MAMA, MOJE PUNCI JE IME DEPRA in knjiga Založbe Zavoda za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc, avtorice Vladimire Rejc, POTOVANJA NEMIH OBRAZOV

3.   nagrada: Knjiga Alje Furlan MAMA, MOJI PUNCI JE IME DEPRA 

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni nawww.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Aljo Furlan.

 Vabljeni k sodelovanju!

 


                      





http://www.veza.sigledal.org/prispevki/natecaj-za-izvirno-lutkovno-predlogo

NATEČAJ ZA IZVIRNO LUTKOVNO PREDLOGO

15. DECEMBER 2014 , AVTOR: LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR , OBJAVLJENO V:INFORMACIJE , RAZPISI
Lutkovno gledališče Maribor v sezoni 2014/2015 razpisuje natečaj za (lutkovno) dramsko besedilo.
Foto: Arhiv LGMBFOTO: ARHIV LGMB

Natečaj za izvirno lutkovno predlogo:
Ker je lutkovno gledališče bolj gledališče podob in gibljivih likov kot gledališče govornih dejanj, ne iščemo leposlovnih presežkov, ampak zgodbe, ki bodo upoštevale posebnosti lutkovnega medija in omogočale čim zanimivejše uprizoritvene možnosti.

Predloge bo ocenjevala 5-članska strokovna komisija v sestavi:
  • Katarina Klančnik Kocutar, dramaturginja (predsednica)
  • Emica Antončič, založnica in urednica (članica)
  • Metka Jurc, igralka-animatorka (članica)
  • Klemen Markovčič, režiser (član)
  • Slavko Rakuša Slavinec, lutkovni tehnolog (član)
Predlogo, ki jo bo komisija izbrala, bodo nagradili, odkupili v vrednosti 2.000 evrov in v eni naslednjih dveh sezon po njej uprizorili predstavo.

Natečaj je anonimen, zato besedila v natisnjeni obliki in brez podpisa pošljite na naslov Lutkovno gledališče Maribor, Vojašniški trg 2, 2000 Maribor s pripisom NATEČAJ, svoje podatke pa oddajte v posebni zalepljeni ovojnici, priloženi besedilu.

Rok za oddajo je 30. 3. 2011.

Rezultati bodo objavljeni do 1. 5. 2011.

***
Razpis za 22. Poletni lutkovni pristan 2011
:
Lutke so doma po vsem svetu in ves svet je doma v lutkah. To je še kako res, ko gre za mednarodni lutkovni festival.

Vesele dneve na prizoriščih okrog in v Minoritih bomo letos praznovali v avgustovskih sobotah, bolj zgoščeno pa zadnji konec tedna pred začetkom šolskega leta.

Lutkovne prijatelje vabimo, da do 1. marca na festival prijavijo svoje sveže predstave. Na festival se lahko prijavijo poklicna lutkovna gledališča, lutkovne skupine in solisti, ki naj poleg osnovnih tehničnih podatkov pošljejo še video ali DVD-posnetke predstave. Predstave naj bodo tehnično manj zahtevne. Organizacijski odbor bo na festival povabil predstave po izboru selektorjev. Festival bo predstave odkupil.

Prijavite se lahko preko obrazca, izpolnjenega, z vsemi zahtevanimi prilogami pošljite na naslov:

Lutkovno gledališče Maribor
Vojašniški trg 2
2000 Maribor
s pripisom za PLP.

Kontaktna oseba: Katarina Klančnik Kocutar




                      





http://www.program-podezelja.si/sl/22-vsebina-prp-2014-2020/265-6-1-2015-foto-natecaj-moje-podezelje

PROGRAM RAZVOJA PODEŽELJA

7. 1. 2015 - Foto natečaj »MOJE PODEŽELJE«

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mreža za podeželje,  organizira foto natečaj »Moje podeželje«.

S tem natečajem želimo pridobiti odziv posameznikov, in sicer kako skozi svoje oči vidijo slovensko podeželje in kmetijstvo ter to udejanjiti v fotografiji. Namen pa je tudi prikazati rezultate, ki se odražajo na podeželju tudi s pomočjo Programa razvoja podeželja RS oziroma Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Prejete fotografije bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano uporabilo za potrebe organa upravljanja pri izvajanju aktivnosti informiranja in obveščanja javnosti, na primer objava fotografij v tiskanih gradivih, na spletni strani itd. 

Pogoje in pravila za sodelovanje v foto natečaju najdete v tem dokumentu (pdf). Poleg fotografij je potrebno posredovati tudi soglasje, kot je navedeno v pravilih in pogojih za sodelovanje - soglasje (pdf).

Udeleženci lahko posredujejo fotografije od srede, 7. 1. 2015 do četrtka, 30. 4. 2015. Zainteresirani udeleženci pristopijo k foto natečaju tako, da svoje fotografije pošljejo na elektronski naslov: mreza-podezelje.mkgp@gov.si. V primeru vprašanj lahko posredujete elektronsko sporočilo na omenjeni e-naslov.

Vsak udeleženec, ki bo posredoval fotografije, bo prejel praktično nagrado.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

                      

http://www.mladinska.com/knjige/knjizne_nagrade/nagrada_modra_ptica

Natečaj za nagrado modra ptica

Skupina Mladinska knjiga že četrtič razpisuje književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »mladinski roman«.

Avtorje in avtorice vabimo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Vsa dela morajo biti poslana po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d.d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana, s pripisom »Nagrada modra ptica«. Natisnjena morajo biti v petih izvodih na papirju v formatu A4, pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo naslov stalnega bivališča, naslov e-pošte in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila na pošto je 1. julij 2015.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Veler (predsednica), Zdravko Duša, Irena Matko Lukan, Darja Marinšek, Pavle Učakar in Bojan Švigelj bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 12.000 EUR. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.

Nagrada bo podeljena marca 2016, nominirance pa bomo razglasili do konca novembra 2015.

Pravilnik o podelitvi nagrade in širša obrazložitev o nagradi oziroma natečaju je objavljen tukaj (pdf)



                      





http://www.festival-fabula.org/2015/

Literature sveta – Fabula 2015

Fabula svoje zveste obiskovalce v dvanajsti ediciji pričakuje med 28. februarjem in 8. marcem 2015.

Na svoj račun bodo ponovno prišli ljubitelji avtorjev in dobrih knjig - Fabuline žepnice po dostopni ceni vas bodo v knjigarnah pozdravljale že od sredine februarja. Tudi gosti tokratnega festivala bodo zanimivi in ugledni tuji ter slovenski avtorji, s katerimi se bomo družili v Klubu Cankarjevega doma, bogat spremljevalni program pa bo potekal na različnih lokacijah po Ljubljani, začenši s Trubarjevo hišo literature. Uvod v festival bodo že tradicionalni februarski prozni mnogoboji v štirih slovenskih mestih z Boštjanom Gorencem - Pižamo na čelu, od zadnjega februarskega dne pa bodo zgodbe v vseh oblikah obarvale deset zgodnjepomladnih dni od jutra do poznega večera.

Festival bomo otvorili z avtorico, ki velja za predstavnico sodobne klasike škotske literature, Janice Galloway. Sledili bodo nastopi mladega francoskega avtorja Clementa Benecha, nizozemskega mednarodno profiliranega in večkrat nagrajenega avtorja Stefana Hertmansa, bolgarskega vsestranskega in izjemno priljubljenega Georgija Gospodinova, zaključek festivala pa bomo na dan žena pričakali v družbi petih slovenskih avtoric in avtorjev, Dese Muck, Žige Gombača, Barbare SimonitiMilana Dekleve in Mojce Kumerdej, ki so prvič v zgodovini festivala prispevali zgodbe, namenjene mladim bralcem, za knjigo z naslovom Moč lažnega.

Moč lažnega je tudi naslov letošnjega festivalskega fokusa, s to danes še kako aktualno temo pa se bomo na Fabuli spopadali na več področjih in z več gledišč. Lažno ne bomo razumeli le kot antipoda resnici, temveč tudi kot fantazijo, iluzijo, privid, lažni videz. Razločitev resničnega od lažnega se namreč že od nekdaj kaže kot zagatna naloga, v okviru festivalskega fokusa pa bomo na ta večni človeški problem pogledali skozi filozofijo, film, religijo, novinarstvo, literaturo ...  O lažnem bo predaval ugledni in priljubljeni avstrijski filozof Robert Pfaller, o njem se bodo pogovarjali Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar. V avtorskem filmskem izboru Marka Bauerja, ki ga bo pospremil s predavanjem, bomo v razmišljanju o lažnem spremljali režiserje Wellesa,  Robbe-Grilleta, Herzoga in Kiarostamija ...

Posvetili pa se bomo tudi mlademu občinstvu, pod sloganom Mlada Fabula, ne le s knjigo zgodb, tudi z literarnim natečajem za osnovnošolce, z dogodki za najmlajše, literarno delavnico za srednješolce, radijskimi delavnicami za mlade, k sodelovanju pa smo povabili tudi študente dramske igre na AGRFT, ki bodo sodelovali na osrednjih literarnih večerih.

Ljubljana torej tudi prihajajočo pomlad vabi z literarnimi presežki, angažiranimi pogovori, svežimi idejami in z ustvarjalnostjo za mlade.

Izvedbo festivala, ki tudi letos poteka v organizaciji Beletrine, s sofinanciranjem omogočata Mestna občina Ljubljana in Javna agencija Republike Slovenije za knjigo, glavni medijski sponzor bil Radio Slovenija, festivala pa ne bi bilo brez zvestega koproducenta, Cankarjevega doma.

                      

http://www.penzionist.info/index.php/dogodki-slo/76-1-rokodelski-natecaj-z-naslovom-skodelica-kave

logo-kljekljarski-natečaj

BESEDNE NITKE, IZ KATERIH SE SPLETAJO UMETNINE

V času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 24. aprilom in 2. majem 2015, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje          

    6. Literarni natečaj v poeziji ali prozi z naslovom:    

                 SKODELICA KAVE

Literarna dela, v katerih se boste- kakorkoli že- sprehodili po preteklosti ali sedanjosti, se ob skodelici kave srečevali sami s seboj, s predniki, z ljubljenimi osebami, dogodki, s soncem ali zvezdami ali kar tako, boste oddali do 2. aprila 2015 na naslov:DRUŠTVO CVETKE, GREGORČIČEVA 26,4226 ŽIRI.

Besedilom, ki jih pošljete po elektronski pošti cipka.ziri@gmail.com,dodajte šifro.

Besedilom, ki jih pošljete po pošti, priložite zaprto kuverto s šifro in s svojimi podatki: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov.

Najboljša dela bodo nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.

Nagrade bodo podeljene v SOBOTO, 25. APRILA 201, ob 18.00 uri, v  POSLOVNEM CENTRU IKA v Žirehna literarnem večeru, na katerega bodo povabljeni vsi sodelujoči.

Vsi sodelujoči bodo povabljeni na ogled razstav in ostale spremljajoče prireditve.

Poskrbljeno bo tudi za prigrizek.

 

 

 

 

                      

 

Literarno-likovno-multimedijski ustvarjalni natečaj 2015
http://www.mojaobcina.si/grosuplje/novice/kultura/umetnost/l-i-t-e-r-a-r-n-o--l-i-k-o-v-no--m-u-l-t-i-m-e-d-i-j-s-k-i-u-s-t-v-a-r-j-a-l-n-i--n-a-t-e-c-a-j--2-0-15.html



Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, Občina Turnišče, ZKD Lendava in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – Območna izpostava  Lendava

 

Razpisujejo  L I T E R A R N O – L I K O V NO – M U L T I M E D I J S K I

u s t v a r j a l n i  n a t e č a j  2 0 15

 

Najboljši dosežki s področja literarne, likovne in filmsko-multimedijske ustvarjalnosti bodo nagrajeni.

 

Razpisni pogoji natečaja:

 

A   SODELOVANJE  NA USTVARJALNEM  NATEČAJU

     Sodelujejo ustvarjalci v sledečih kategorijah in starosti:

 

  1. LITERARNA DELA OSNOVNOŠOLCEV – nižja stopnja; otroci do 10. leta starosti;
  2. LITERARNA DELA OSNOVNOŠOLCEV – višja stopnja; mladi ustvarjalci do 15. leta starosti;
  3. LITERARNA DELA MLADIH −  mladi ustvarjalci do 25. leta starosti;
  4. LITERNA DELA ODRASLIH – ustvarjalci, starejši od 25 let;
  5. LIKOVNA DELA PREDŠOLSKIH OTROK − vrtci: predšolski otroci
  6. LIKOVNA DELA OSNOVNOŠOLCEV – razredna stopnja: otroci od 6. do 11. leta starosti;
  7. LIKOVNA DELA OSNOVNOŠOLCEV – višja stopnja: otroci od 12. do 15. leta starosti;
  8. LIKOVNA DELA ODRASLIH – ustvarjalci, starejši od 15 let;
  9. MULTIMEDIJSKA USTVARJALNOST – ustvarjalci vseh starosti.

 

 

 

 

B   VSEBINA PRISPEVKOV

  1. LITERARNO PODROČJE: vse literarne zvrsti/vrste (proza, poezija, dramatika)
  2. LIKOVNO PODROČJE: likovna dela v različnih tehnikah
  3. MULTIMEDIJSKA USTVARJALNOST: vse zvrsti ustvarjanja na video traku VHS, SVHS ali DV, fotografije,  elektronski zapisi,  računalniške animacije, printi …

 

C   OBLIKA PRISPEVKOV

  1. Literarni prispevki morajo biti oddani v pisni obliki v treh izvodih. Vsak izvod mora imeti naslov in biti opremljen z obveznimi podatki.
  2. Vsak likovni in multimedijski izdelek mora imeti naslov in biti opremljen z obveznimi podatki.
  3. Obvezni podatki:

● ime in priimek avtorja

● kategorija

● naziv šole in mentorja (če je avtor šoloobvezen).

 

Č   DRUGI POGOJI NATEČAJA

  1. Avtor se lahko prijavi z največ tremi deli.
  2. Literarnih prispevkov ne vračamo.
  3. Sodelovanje z likovnimi in multimedijskimi prispevki je na avtorjevo odgovornost.
  4. Nagrado in priznanje avtor prevzame osebno, ne pošiljamo po pošti.
  5. podpisom na prijavnici avtor/zakoniti zastopnik  soglaša, da lahko organizator za izvedbo natečaja shranjuje njegove podatke ter da se osebni podatki udeleženca/nagrajenca natečaja javno objavijo.

 

D    TRAJANJE NATEČAJA IN PODELITEV NAGRAD NAGRAJENCEM

  1. Ustvarjalni natečaj traja od 1. decembra 2013 do nedelje, 18. januarja 2014.
  2. Komisija bo nagradila tri najboljše prispevke v vsaki kategoriji.
  3. Nagrajenci bodo obveščeni pisno po pošti.
  4. Podelitev nagrad bo v nedeljo, 8. februarja 2015, ob 15. uri v Jeričevem domu (Kulturni dom) v Turnišču ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika.
  5. Prispevke s prijavnico pošljite na naslov: Občina Turnišče, Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče ali jih na sedež občine dostavite osebno.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PRIJAVNICA NA USTVARJALNI NATEČAJ 2015:

USTVARJALEC (ime in priimek)_____________________________________

NASLOV:____________________________________________________

_____________________________________________________________

E-naslov:_______________________Telefon:________________________

Leto rojstva:____________      prinaša svoje delo in ga prijavlja v kategoriji  (lahko obkrožite pod točko A ali pripišete naslov/-e  del/-a ter kategorijo)______________

________________________________________________________________________________________________________________________________

PODPIS AVTORJA/MENTORJA:_________________________________

 

V nedeljo, 8. februarja 2015, bom prisoten – ne bom prisoten (podčrtaj) na prireditvi in razglasitvi nagrajencev v Turnišču.

 

 

                      

 

 

 

http://www.puconci.si/javni-natecaji/484-javni-natecaj-poezije-2015.html

JAVNI NATEČAJ POEZIJE 2015

ZVEZA KULTURNIH IN TURISTIČNI DRUŠTEV OBČINE PUCONCI

Puconci 80, 9201 Puconci / Tel. št.: 02/545-96-70

 

Za vse šolarje, dijake, študente, zaposlene, upokojence – literarne ustvarjalce in zlasti anonimne pisce, ki svojih del še niso objavili javnosti, lepo vabljeni k sodelovanju in ustvarjanju pesniških besedil.

 

JAVNI NATEČAJ POEZIJE 2015


Pesmi so lahko dolge ali kratke ob 100-letnici rojstva Frana Miličinskega-Ježka in naj bodo duhovite,... 

 

Avtorji pesniških besedil pošljite največ tri pesmi, označene s šifro, pošiljki pa mora biti priložena zaprta kuverta, v kateri je navedena šifra in točen naslov. Pesmi morajo biti poslane na naslov: Razvojni zavod Občine Puconci, Bodonci 7, 9265 Bodonci z oznako: »NE ODPIRAJ - LITERARNI NATEČAJ POEZIJE«, najkasneje do 28. januarja 2015 ali tega dne oddane na pošto.  

 

Strokovna komisija bo izbrala nagrajence in jih razglasila ob slovenskem kulturnem prazniku na prireditvi POEZIJA V OŠTARIJI, 8. februarja 2015 v gostilni Kuhar-Kosi v Puconcih.

 

Avtorji najboljših pesmi boste nagrajeni. 

 

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na tel. št. 02/545-96-70 ali na e-naslov: razvojni.zavod@siol.net in jozef.rituper@gmail.com 

 

 

                Zveza kulturnih in turističnih društev           

Občine Puconci