Članek
Dom besed
Objavljeno Jul 10, 2015

Pred seboj imam zbornik s pomenljivo naslovnico Dom besed, ki je izšel ob 150 letnici Lavričeve knjižnice Ajdovščina.

Za potrditev, da objava v zborniku ni "kar nekaj" navajam odlomek urednikove uvodne besede.

Bojan Bizjak pravi takole:

Pričakoval sem, da bo nekaj literarnih poskusov, ki ne dosegajo ravni, vredne natisa, te sem žal moral izločiti. Tukaj se seveda postavlja vprašanje, kdo pa sem jaz, da smem soditi, kaj je dobro in kaj slabo. Vendarle je neki dosežen nivo na delavnicah zahteval, da se ostali prispevki približajo temu. Seveda so mnoge osebne izpovedi močna literarna snov, ki pa jo je treba spraviti v pravo literarno formo. Zbornik "Dom besed" je zato sestavljen po nekem skrbno premišljenem konceptu, kjer se meje med tematskimi naslovi zabrišejo in se ustvari skupna zgodba, kot poklon Lavričevi knjižnici ob njeni častitljivi 150-letnici.

Zbornik je razdeljen na dva dela, v prvem so prispevki, ki smo jih zbirali za natečaj "Besedovalnica", v drugem pa so teksti, ki so nastali v že omenjeni poletni literarni šoli."

Povedala bi rada, da so za zbornik, Dom besed prispevale svoja dela tudi tri članice Literarnega društva RIS Idrija, Slavica Uršič -Samota v mestu, Dragica Čuk Novak - Kruh in Ana Balantič - Kam jutri?

Našim puncam seveda veljajo še dodatne čestitke!

Zbornik je lepo oblikovan in naj bo Lavričevi knjižnici darilo ob lepem jubileju. Čestitke vsem za tako izvrstno izpeljano nalogo.

Ivana Gantar