Članek
Mačeha Država in njeni otroci
Objavljeno Dec 05, 2014

Takole sivo pa izgleda, ko se gospodarstva loti "najboljši gospodar" Država! Dobri so kolateralna škoda. Slabim je pa nujno potrebno pomagati, predvsem zaradi dejstva, da so pomoči potrebni zato, da se ne bi kdo spomnil o tem razpravljati ali celo iskati kakršnokoli odgovornost. Bankirji, tajkuni in politiki so seveda izvzeti.

ad 1. Kolateralna škoda: zaradi dolgih in neučinkovitih postopkov, odrekanje pomoči pri zaščiti intelektualne lastnine, metanje vseh v isti koš...

Harmonike Rutar niso več “Made in Slovenia”

Primorske novice petek, 5. december 2014 - Harmonike Rutar, ki so jih trideset let izdelovali v Selu na Vipavskem, nanje pa igrajo glasbeniki po vsem svetu, ne bodo več “Made in Slovenia”. V podjetju so se pri nas vrsto let brez uspeha borili proti ponarejevalcem, zato so se odločili za selitev v Avstrijo, kjer so jih sprejeli odprtih rok in jim zagotovili tudi potrebno zaščito.

Pipistrel bi v Italijo selil tudi razvojni oddelek

RTV SLO MMC portal - 12.8.2014 - Pipistrel pospešeno gradi tovarno v sosednji Gorici, saj Slovenija z ZDA nima podpisanega sporazuma o letalski varnosti. A zna se zgoditi, da se bo čez mejo preselil tudi razvojni oddelek.

"Cvet" slovenskih podjetnikov se je združil v elitnem novem klubu

RTV SLO MMC portal - 4.1.2014 - Novoustanovljeni Klub slovenskih podjetnikov izpostavlja tovarištvo in povezovanje med podjetniki, kot je videti, pa so si za članstvo postavili visoka merila.

Tudi lastnik Elektrončka Joc Pečečnik je poudaril, da želijo v klubu vzpostaviti tovariške vezi za nastope slovenskih podjetij na tujih trgih, Igor Akrapovič pa je dodal, da so člani kluba "posamezniki, ki pošteno in trdo delajo ter imajo prave vrednote", in opozoril, da so tudi pošteni podjetniki vedno znova izenačeni s tistimi, ki so prišli do denarja na nepošten način.

Vlada mora Alukomnu plačati 2,6 milijona

Primorske novice - 4.12.2014 - 2,5 milijona evrov, ki jih Alukomnu dolguje Mabra, poplača na podlagi menjalne predpogodbe Vlada Republike Slovenije, je s pravnomočnim sklepom odločilo ljubljansko okrajno sodišče maja letos. Zakaj torej Alukomen do novembra tega denarja ni prejel? In zakaj finančna uprava na podlagi tega sklepa ni pobotala 360.000 evrov, zaradi katerih je Alukomnovim delavcem prodala stroje, na katerih so delali?

ad 2. Pomoč slabim gospodarjem: Vrana vrani ne izkljuje oči! Kdor drugemu jamo koplje, mora imeti gradbeno dovoljenje!

DUTB - Kako iz Minusa narediti Plus?

V NLB-ju še za 3 milijarde slabih posojil!

Imamo srečo! Banka je večino teh "zadnjih" slabih posojil odobrila v tujini. Dobra "slaba" posojila slovenskim tajkunom, ki so banko pokopala, pa je država velikodušno pokrila na račun davkoplačevalcev. Seveda so za to odgovarjali odgovorni ljudje v bankah in politiki. Več na > 4,2 + 3.0 mrd eur = 7,2 mrd eur!

NKBM je u većinskom državnom vlasništvu i zbog niza spornih poslova, prije svega plasmana kredita po politčkim kriterijima, upala je u velike gubitke pa ju je prošle godine spasila slovenska vlada tako što je sve takve plasmane u iznosu od 1, 22 milijarde eura prebacila na “slabu banku”. Slovenski su mediji jučer objavili kako je “slaba banka” kupila i 9,1 milijun vrijedne nekretnine od NKBM, ali nije objavljen popis kupljenog.

Furlan, vodja specializiranega tožilstva: Zakonske luknje niso naključje
V povezavi s preiskavo bančne luknje je Furlan pojasnil, da je dokazovanje toliko težje, kolikor višje po hierarhiji greš. Čeprav so bili na udaru javnosti predvsem člani uprav bank, pa je vprašanje, kdaj bodo odgovornost terjali tudi od nadzornikov. Po Furlanovih besedah se vsak primer "posebej preučuje, pove pa lahko, da imajo vloženo tudi zahtevo za preiskavo zoper člana nadzornega sveta in uprave".

Lahko smo "srečni", da imamo DUBT!