Članek
RTV SLO Brezno: Sanacija slovenskih bank
Objavljeno Jun 07, 2019

Iz prispevka RTV SLO: "Tri milijarde evrov, kolikor smo po konservativni oceni preplačali bančno luknjo, pomeni denimo 20 tisoč stanovanj po tržni ceni 150 tisoč evrov. To je toliko, kot je vseh stanovanj v Kranju ali v Celju.

S tem denarjem bi lahko sami, brez madžarskega vložka, že zdavnaj plačali kar dva druga tira Koper–Divača in še bi nam ostalo. To je tudi razsežnost dveh blokov 6 Termoelektrarne Šoštanj.

Sanacija slovenskih bank je bila ena sama velika gostija. Mastili so se vsi, ki so sedli k mizi.
Evropska komisija in ECB sta zadovoljno oglodali svojega poskusnega zajčka – Slovenijo – in potem domačim reševalcem bank zagotovili nove službe v Bruslju"... 

To so naslovi poglavij v Raziskovalni oddaji RTV SLO Brezno: Sanacija slovenskih bank 

* Slovenija poskusni zajček Evropske komisije * Prvi krošnjarji nove privatizacije * Čudna državna pomoč državi in pojav "bail in" * Skrivnostna poenostavljena metodologija Evropske komisije * Začne se razvpiti AQR – neodvisni pregled premoženja bank * In kakšna je bila metoda neodvisnega ocenjevanja premoženja naših bank? * Nepremičnine so iskali kar po Googlu in z daljnogledi * Stresni testi, kot bi bili v vojni * Tudi 3,5 milijarde ni dovolj, luknja mora biti še večja * Neki fantastičen dan * Poskusni zajčki Evropske komisije. 

Za razmislek pa v branje ponujam to: objavljeno dne 2016-07-29 ob 17:25:39 Slovenija, Islandija, Irska in bancna kriza...

TOPNEWS.SI: Strogo zaupno! Kdo so lastniki podrejenih obveznic, ki so svoje dvomljive transakcijske dobičke skrili za skrbniški računi v Luksemburgu in Dublinu in kako je vlada Boruta Pahorja nasprotovala zahtevani dokapitalizaciji NLB iz leta 2011 in s tem prevzela odgovornost za sanacije bank iz leta 2013?

 Portal Plus: Kazenska ovadba zoper celotno bivse vodstvo BS