Članek
Kdo lahko zamenja D. Rupla?
Objavljeno Jul 23, 2020

"Kdo lahko zamenja D. Rupla?"

idejo za kolaž sem dobil, ko sem v knjižnici med izločenimi knjigami našel literarni prvenec "Čaj in puške ob štirih" - avtor Dimitrij Rupel. Collage “Globe of Slovenia” on Saatchi Online Showdown

Kdo je "Globoka drzava" v ozadju slovenske zunanje politike?...

...Ideja, ki se pojavlja v zadnjem času, da je Slovenija otok demokracije v morju fašističnih, nacističnih, avtoritarnih populističnih in tako naprej režimov, je nadaljevanje jugoslovanske zgodbe o neuvrščenosti in oddaljevanje od modernih pojavov. Konca hladne vojne in povezovanja srednje evropskih oziroma vzhodno evropskih držav. Na primer držav, ki se imenujejo V4 – Višegrajska skupina oziroma članic povezave Treh morij kot so, govorim o morjih, Baltik, Jadran in Črno morje. Te države imajo nekaj zadržkov v zvezi s federalističnim konceptom Evropske Unije in v zvezi s pešanjem odnosov z ZDA oziroma z Natom.... Dimitrij Rupel / Vrhpolje 2019 / (VIDEO) Dimitrij Rupel v Vrhpolju kritično do ideje, da je “Slovenija otok demokracije v morju fašističnih, nacionalističnih, avtoritarnih, populističnih režimov – To je nadaljevanje jugoslovanske zgodbe o neuvrščenosti”

Takoj se je na FB.ju pojavil komentar... 

Boris Vezjak TOPLA ZAHVALA VIŠEGRAJCEV.


Draga Evropska unija, iskreno smo ti hvaležni, da radodarno financiraš naše avtokratske sanje! Imamo te radi v tvoji naivnosti, še zlasti pa obožujemo tvoj denar! S hvaležnostjo, tvoji Višegrajci.

Iniciativa treh morij je ameriska tampon cona med EU in Rusijo! 

Prispevek pod naslovom Novi uspehi slovenske zunanje politike...“the Three Seas Initiative”, sem na Publishwallu objavil 18.7.2017.  

Končni cilj iniciative? Vzpostavitev anti-Ruskega bloka, ki bo ščitil Zahodno Evropo. Evo, pa smo se pridružili državam bivšega sovjetskega Varšavskega pakta in ni vrag, da ne bomo tako združeni skupaj udarili po sovragu in zaščitili Zahodno Evropo!

Za razliko od Avstrije, so vse ostale države hkrati tudi članice NATO zveze pod vodstvom Amerike.In vpliv Washingtona na te države je močnejši od vpliva Bruslja.

V svojem govoru na Konferenci o Treh Morjih je Bela Hiša naznanila,da se bo predsednikTrump osredotočil na razvoj infrastrukture in energetske varnosti, najavil prve dobave ameriškega NLG /naravni tekoči plin/ do Poljske, v roku 4 mesecev. V Baltiški luki Swinoujscie, bo zgrajen plinski terminal v vrednosti okoli 1 milijarde dolarjev, ki bo Poljski omogočil uvoz 5 milijard m3 tekočega plina letno, z možnostjo povečanja an 7,5 milijard m3 letno.

S pomočjo tega in še drugih terminalov, vključno s tistim planiranim za Hrvaško, bo dobava plina iz Amerike ali iz drugih držav skozi ameriška podjetja, distribuirana po plinovodih v celotno "Regijo Treh Morij".

Cilj tega načrta je jasen:

 • Obsoditi Rusijo, da zmanjšuje svoj izvoz plina v Evropo - ta cilj bo dosežen le ob predpostavki, da bo ameriški izvoz plina (ki je dražji od ruskega) vzpodbujen v zadostni meri s strani držav regije;
• narediti Centralno in Vzhodno Evriopo, v tekmi z Nemčijo in drugimi evropskimi silami, da bodo gravitirale tesneje k Ameriki, ne samo vojaško temveč tudi gospodarsko; in
• vzpostaviti znotraj Evrope makro-regijo z omejeno suverenostjo, s tem ko so direktno pod vplivom Amerike: Tri Morja.

Slovenci smo lahko mirni! Amerika nam je začrtala smernice naše suverene in samostojne zunanje politike za nadaljnih nekaj desetletij. 

Sedaj, ko je Velika Britanija izstopila iz EU potrebuje Amerika nove notranje zaveznike za kontrolo dogajanja v EU.

Dr.Dimitrija Rupla pa ne more zamenjati nihce, saj se je pripravljen. za trenutek medijske pozornosti, premikati po politicnem parketu tudi v skrajne dele te scene.