Članek
Primož Pucihar, govor 3. 11. 2014
Objavljeno Nov 04, 2014

Pozdravljeni vsi, ki še verjamete v resnico in pravico! Danes sem prvič tukaj kot govornik. Čas je da se tudi mladi množično odzovemo na krivice, ki se dogajajo v Sloveniji. Jaz imam rad svojo domovino in je ne bi zamenjal za nič na svetu. Zato se bom zanjo boril, saj je naša domovina Slovenija prekrasna zelena dežela, ki si zasluži, da jo vodijo pošteni ljudje.

Toliko je stvari, na katere smo Slovenci lahko ponosni. Tudi slovenska glasba, na primer. Sam igram orgle in harmoniko, obe glasbili veljata za kraljici. Orgle so kraljica cerkvene glasbe, harmonika pa narodno-zabavne. Slovenija je utemeljena na krščanski veri naših prednikov in kulturnem izročilu. Naš narod ima veliko potenciala. Zame je vrednota to, da smo med seboj povezani in da se med nami stke prijateljstvo. Kar se dogaja tudi na teh zborovanjih za pravico in resnico. In na to sem zelo ponosen.

Nisem pa ponosen na to, kar se dogaja na sodiščih. Žalosti me, kar se dogaja Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in še mnogim drugim, ki so jim v sodnih postopkih kršene temeljne človekove pravice. Menim, da je nujno potrebno, da se sodišča reformirajo. Nedopustno je, da se sodni procesi vlečejo tako dolgo. Sodišča bi morala biti državi zgled poštenosti in pravičnosti in morala bi biti disciplinirana, svoje delo bi sodniki morali opravljati resno in odgovorno. Koliko let že poslušamo o zadevi Patria, pa še vedno ne vemo ne časa, ne kraja, ne razloga ne nič. Ne razumem, kako si lahko nekdo drzne izreči tako sodbo. Mene bi bilo sram.

Ponosen nisem niti na politiko. Žalosti me, ko spremljam dogajanje v Državnem zboru. Politiki ne bi smeli skakati iz ene stranke v drugo. Če se za nekaj odločijo, naj stojijo za svojimi besedami in dejanji. In ko gre za zadeve Slovenije bi morali biti povezani in delati v dobro vseh nas. Politika bi morala preprečiti te sodne zlorabe. Politik je izvoljen zato, da dela za blaginjo države, ne pa da se na tak podel način poskušajo znebiti svojih političnih nasprotnikov.

Janez Janša je veliko naredil za osamosvojitev Slovenije, kar zelo spoštujem. Želim, da bo kazen ovržena, saj v tej sodbi ni niti enega dokaza. Če ni dokaza, ne more biti kaznivega dejanja.

 In spoštovani Janez Janša, vztrajajte! Vztrajajte in izvršujte svoje poslanstvo tako dobro kot do sedaj.

Ižanska mladina je z vami!

Srečno Slovenija!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk