Članek
Pozor! Zaradi ohladitve in vlage je plesen na pohodu! Ukrepajte takoj!
Objavljeno pred 5 urami

Začenja se obdobje velike vlage v zraku in prve ohladitve, kar ustvarja odlične pogoje za razvoj plesni. Ker pa pravi mraz še ni čisto zares pritisnil, ljudje radi varčujemo na ogrevanju, to pa ustvarja še dodatne pogoje za nastanek plesni. Veste, kadar v hladnih mesecih prostora ne ogrevamo, se zaradi hladnega zraka, vlažnost v prostoru poveča in tako pride do pojava kondenzacije na kritičnih mestih, kot so toplotni mostovi in severne stene. In posledično se na tistih mestih skoraj zagotovo pojavi plesen.

SLIKA:

Tipična črna plesen, ki je nastala kot posledica menjave oken na starejši stavbi.

Plesen je vseskozi prisotna v našem življenjskem okolju, vendar navadno v omejenih količinah. Ko pa se ustvarijo primerni pogoji, pa lahko v trenutku izbruhne do nepričakovanih razmer. To trditev rad ponazorim s primerom kruha. Čeprav nikjer v kuhinji ne zaznavate plesni, se bo kruh v nekaj dnevih splesnel, če ga zaprete v nepredušno vrečko. Če pa kruh pustite na zračnem mestu, kjer lahko odda vso odvečno vlago, pa se bo samo posušil. In popolnoma enako je v naših stanovanjih ali hišah. Plesen je že tam, samo čaka na ugodne pogoje.


Vsakemu, ki se spopada s to nedlogo zato svetujemo, naj letos preventivno nanesejo naš izdelek Stop plesen povsod, kjer so že lansko leto bile težave s plesnijo. Tako boste preprečili njen ponovni nastanek in si predvsem prihranili čas ter stres, ki ga vsi navadno doživljamo, ko imamo opravka s plesnijo.

Izdelek lahko naročite tukaj www.stop-plesen.si ali nas pokličete na telefonsko številko 041612794.

#VelikaVlaga #PrveOhladitve #OdlicniPogoji #RazvojPlesni #PraviMraz #VarcujemoOgrevanju #NastanekPlesni #HladniMeseci #KriticnaMesta #CrnaPlesen