Članek
Plesen – skrita grožnja vašega doma!
Objavljeno pred 2 urama

Plesen je povsod okoli nas, vendar se v zaprtih prostorih hitro razmnožuje, ko se ustvarijo primerni pogoji, kot so vlaga in slaba prezračenost. Skrita za pohištvom ali na hladnih stenah, se plesen neopazno širi in povzroča zdravstvene težave, kot so alergije, težave z dihali in celo nevrološki simptomi. Že majhna količina plesni lahko vpliva na vaše počutje, zato je ključnega pomena, da ukrepate takoj, ko jo opazite.

Z ustreznimi rešitvami lahko izboljšate kakovost zraka v svojem domu in trajno odpravite to nevarno nadlogo. Z izdelkom Stop plesen boste plesen učinkovito uničili in zagotovili čist in varen bivalni prostor.

Na vprašanje: "Kaj narediti ko odkrijemo plesen?" Odgovarja idejni vodja projekta Powersept Super Stop plesen Robert Širnik.

Ukrepati je treba čim prej. Že ko zaznamo spremembe barve na steni ali v vogalu, bi se bilo treba takoj odzvati. Prvi ukrep je, da področje poškropimo s sredstvom za uničevanje plesni, očistimo s krpico in prostor prezračimo. Priporočljivo bi tudi bilo, da bi imeli doma vsaj en manjši vlagomer. To je napravica, ki jo položimo v sobo na višino enega metra – nekje sredi sobe – in merimo vlago. Idealna vlaga za stanovanje je recimo 50–55 % pri temperaturi 22, 23 stopinj Celzija. Vlaga pod 40 % ni ustrezna, ker vpliva na izsuševanje kože, lahko pa se pojavljajo tudi glavoboli in druge težave. Če pa je previsoka, nad 60 %, je stanje že alarmantno. V teh pogojih se plesen namreč zelo hitro razvija. Kjerkoli bodo torej pogoji za razvoj plesni pravi, pa naj bo to pod posteljo, za omaro, v vogalih stene, nad oknom, na okenski polici ali pa strešnih oknih, tam se bo razvila plesen.

Priporočamo, da Stop plesen uporabljate preventivno vse dokler so v prostoru ugodni pogoji za nastanek plesni in na takšen način varno poskrbite zase, za vaše otroke in hišne ljubljenčke.

Za naročilo izdelka kliknite https://www.stop-plesen.si/izbira-izdelka/

Za kakršne koli dodatne informacije nas lahko pokličite na telefon 041 612 794.

#Plesen #RobertŠirnik #Powersept #StopPlesen #Vlaga #Zrak #Dom #Zdravje #Prezračevanje #Ukrepanje