Članek

KD Gasilski pihalni orkester Loče - Mažoretna skupina Dobova

Naši prvi koraki
Objavljeno Apr 22, 2016

Mažoretna skupina Dobova je bila ustanovljena leta 2000, največjo zaslugo za naš nastanek pa lahko pripišemo našemu ustanovitelju Bogomirju Bogoviču. Že leta 1990 je vodil skupino mažoretk, ki je tedaj delovala le dve leti. Sledil je premor in nekaj let pozneje je na pobudo mladih deklet ustanovil novo skupino, ki deluje še danes. 

Sprva majhna skupina je s časom prerasla v kvalitetno skupino, ki upravičeno pridobiva ugled tako doma kot v tujini. Prvi uradni nastop omenjene skupine, ki je pričela delovati kot sekcija KD Gasilski pihalni orkester Loče, sega v junij leta 2001 in že prvi nastop je prepričal o izvirnosti. Dekleta so postala nepogrešljiv del na kulturnih prireditvah, na katerih so s svojim plesom razveseljevala srca mnogih ljudi. Veselje do plesa in lep odziv javnosti na njihove nastope je tako postavil dobre temelje razvoja mažoretne dejavnosti v Krajevni skupnosti Dobova.

Skupina je kmalu pričela redno sodelovati z Gasilskim pihalnim orkestrom Loče na gostovanjih ter tako postala stalnica na kulturnih prireditvah. Udeleževala se je pustnih karnevalov, kjer se je vedno predstavila v svoji najboljši maski, s svojim plesom pa je popestrila tudi razne športne prireditve.

Z letom 2004 pa je skupina pridobila novo podobo pod novim vodstvom mentorice Maje Frigelj. Od takrat skupino odlikuje raznovrstnost koegrafij, izrazitost ter energičnost. Obilo vloženega znanja, truda in časa so postali pomembni kriteriji kakovosti, s katerimi skupina postavlja nov izziv tekmovalnosti sedaj in v prihodnje.

Dobovske mažoretke so tako leta 2009 osvojile naslov podprvakinj na mednarodnem tekmovanju v Španiji.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Brežice