Članek
ŠAH - V TRETJEM KROGU EKIPNO DRUGI
Objavljeno Mar 02, 2015

FOTOGRAFIJE - V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tretji krog šahovske lige v prostorih Taborke pripravilo Društvo paraplegikov severne Štajerske. Na tokratnem ligaškem tekmovanju se je na črno belih poljih pomerilo 26 šahistk in šahistov iz DP Istre in Krasa, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske, DP Prekmurja in Prlekije ter domačinov DP severne Štajerske. Izostale so ekipe DP severne Primorske, DP Gorenjske in DP Koroške.


				Med našimi šahisti najboljši Zlatko Bernašek

Nastopilo je tudi šest šahistov našega društva – Zlatko Bernašek je osvojil četrto mesto (5), Adam Dmitrovič (5) peto, Ljubiša Gajič (4) osmo, Jasmin Sabljakovič (4) pa enajsto.
Po pozdravnem nagovoru predstavnika društva Franca Nerata in predstavitvi sodnikovih pravil so šahistke in šahisti po švicarskem sistemu odigrali sedem krogov. Rezultati so šteli za posamične uvrstitve, rezultati v ekipnem tekmovanju pa za končne uvrstitve v šahovski ligi. Za razmišljanje pri posamičnih partijah so igralci imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP-Maribor (15), drugo in tretje sta si z enakim številom točk (14) razdelili ekipi DP Ljubljana in DP Celje, četrto mesto je osvojila ekipa DP Koper, (12.5), peto in šesto mesto pa s 5 točkami ekipi DP Murska Sobota in DP Novo mesto.


				Predstavniki najboljših ekip
Med posamezniki je bil najboljši Franci Pinter - MB (6), drugi je bil Bogdan Petek – MB (5,5), tretji pa Vojko Gašperut - KP (5). Med šahistkami je bila najboljša Jožica Kerč – CE (5), druga je bila Anica Radej – NM (2), tretja pa Hermina Namestnik(1.5).
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril predsednik društva Alfred Lasetzky, tekmovanje je vodil arbiter Branko Vadlja, pokrovitelj šahovske lige pri Zvezi pa je GRADEX k.d. Šempeter v Savinjski dolini.