Članek
Kdo je dr. Peter Gašperšič, poslanski kandidat Gibanja Povežimo Slovenijo?
Objavljeno Mar 25, 2022

Peter Gašperšič, rojen 19. septembra 1965 v Novem mestu, je doktor tehniških znanosti s področja gradbeništva. Svojo profesionalno pot je začel na akademskem področju kot mladi raziskovalec na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, na kateri je tudi diplomiral in za svoje diplomsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Akademska znanja je nadgrajeval v Združenih državah Amerike, kjer se je strokovno ukvarjal s praktičnimi vidiki potresne varnosti konkretnih premostitvenih objektov.

Pot ga je vodila v gospodarstvo, kjer je sedem let delal kot vodja več investicijskih projektov gradenj ter inženiringa gradenj za različne investitorje. Z znanjem in izkušnjami je okrepil državno upravo, kjer je vodil infrastrukturni resor v času vlade dr. Mira Cerarja. Vodstvene izkušnje si je nabral tako z vodenjem sektorja kot kasneje direktorata, nato je postal še državni sekretar – vse na področju prometa, infrastrukture in graditve. Dve leti je kot državni sekretar deloval tudi na ministrstvu za okolje in prostor, zdaj pa je član uprave DARSa. Z družino živi v Grosupljem, na Perovem.

Za poslansko kandidaturo se je odločil na pobudo številnih somišljenikov iz lokalnega okolja in širše, ki se zavedajo, da je napočil čas, ko moramo v Sloveniji dati prednost glasu stroke in razuma pred strankarsko upogljivostjo ter ideološko obremenjenostjo. Zagovarja skupne rešitve v korist ljudi, okolja in gospodarstva. Njegov slogan “Rad imam Grosuplje, rad imam Slovenijo.” pa odseva njegovo iskreno prizadevanje, da bo v primeru podeljenega zaupanja volivk in volivcev, dosledno zastopal njihove interese v slovenskem parlamentu v duhu trajnega in odprtega dialoga.