Članek
Kandidat dr. Peter Gašperšič na obisku v lokalnih podjetjih in na javni tribuni o razvojnih priložnostih regije
Objavljeno Apr 04, 2022

V okviru delovnega obiska Vlade v osrednjeslovenski regiji, ki jo poleg Grosupljega sestavljajo občine Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Logatec, Log - Dragomer, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče in Vrhnika, je potekala javna tribuna o razvojnih priložnostih regije, na kateri so poleg vladnih predstavnikov sodelovali tudi župani in gospodarstveniki ter ostali nosilci razvoja v regiji. Po obisku v lokalnih podjetjih, Belimed in Kogast, se je javne tribune udeležil tudi kandidat za poslanca v 4. volilni enoti in 3. volilnem okraju dr. Peter Gašperšič.

Program gibanja Povežimo Slovenijo, katerega kandidat je dr. Peter Gašperšič, temelji na treh močnih stebrih, med katerimi je tudi gospodarstvo. Dejstvo je, da je Slovenija lahko močna in vplivna le takrat, ko je gospodarsko uspešna. »Slovenci na vseh mogočih področjih, ne le na gospodarskem, vedno znova dokazujemo, da smo po talentih, močni volji in delavnosti med najbolj konkurenčnimi narodi na svetu. Vse, kar potrebujemo od naše države, je, da nam zagotovi varno okolje in enake možnosti, predvsem pa, da nas pri razvoju našega potenciala čim manj ovira«, je prepričan Gašperšič.

Spodbujanje gospodarstva mora pospešiti korak v smeri povečanja dodane vrednosti. Slovenija je dovolj majhna in prožna, da lahko razvije celosten koncept realnega zelenega prehoda. Pri tem je pomembno, da znamo prisluhniti domačemu znanju. V Grosupljem in okolici imamo uspešna podjetja, ki so dokazala, da znajo svoje potenciale v polni moči udejanjati na hitrem in pogosto neizprosnem globalnem ekonomskem trgu. O tem, kaj je dobro za Slovenijo, za njeno gospodarstvo, okolje in ljudi, smo se pogovarjali skupaj z državno sekretarko za področje malega gospodarstva, podjetništva in obrti mag. Polono Rifelj in z vodstvi podjetij Belimed in Kogast, kjer se nam je pridružila tudi direktorica območne GZS mag. Marjana Majerič.

Še nekaj zgovornih statističnih zanimivosti naše regije: površina regije znaša 2334 km2, kar je 12 % Slovenije; število prebivalce regije znaša 555.000, torej 26 % Slovenije; sestavlja jo 25 občin, v južnem delu pa je največja občina Grosuplje z dobrimi 21 tisoč prebivalci. Regija je prva po stopnji BDP-ja v slovenskem deležu, kar 38-odstotna, in sicer 44 odstotkov nad slovenskim povprečjem.