Članek
Predstavili so se kandidati gibanja Povežimo Slovenijo v ljubljanskih volilnih enotah
Objavljeno Apr 19, 2022

V gostišču Livada v Ljubljani so se predstavili kandidatke in kandidati tudi 4. volilne enote, ki zastopajo barve gibanja Povežimo Slovenijo, med njimi seveda kandidat 3. volilnega okraja Grosuplje dr. Peter Gašperšič. Na glasovnicah bodo zasedli 13. zaporedno mesto. Želijo si dober volilni rezultat, obeti s terena temu botrujejo, ki jim bo prinesel tudi uvrstitev v parlament in sokreiranje skupne prihodnosti.

Uvodni pozdrav je imel predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek, ki je poudaril, da gre za povezovalno gibanje, ki bo pozdravilo bolestno razklanost v slovenski družbi. Za dober rezultat je nujno, da smo vsi del iste - naše skupne zgodbe, je še izpostavil Počivalšek. Predsednik Državnega sveta in kandidat dveh okrajev te volilne enote Alojz Kovšca je v predstavitvi poudaril, da mu je zastonjkarstvo tuje in da se je vse življenje trudil po svojih najboljših močeh za prihodnost. Čeprav smo različni, nam je skupno, da smo se vsi že nekje dokazali s svojim delom, in to nas bogati. Združevalni duh nas je Slovence vselej držal pokonci, tako bo tudi na teh volitvah, vsaj za gibanje Povežimo Slovenijo to zagotovo velja, je bil odločen Kovšca.

V svoji predstavitvi je dr. Peter Gašperšič izpostavil, da je že velik politični dosežek prav dogovor vseh petih strank za skupni nastop na letošnjih volitvah, gre za močno in kompetentno listo kandidatov gibanja Povežimo Slovenijo. Gašperšič ima že nekaj političnih izkušenj iz časa ministrovanja. Meni, da je ljudem potrebno dati novo upanje, da je konec ideoloških delitev ter da moramo v Sloveniji združiti moči, da postanemo kot družba boljši. Nastop na volitvah ni enostaven, zato se trudi približati s programom lokalnemu okolju, saj ima rad Grosuplje in Slovenijo.

Kot kandidati list gibanja Povežimo Slovenijo 3. in 4. volilne enote so se predstavili: Oto Pestner, tudi avtor himne Povežimo Slovenijo, Monika Gregorčič, Alojz Kovšca, Monika Zupanc Kovač, Andrej Magajna, Špela Jovanovič Gabršek, Tomaž Štebe, Dragan Djukić, dr. Peter Gašperšič, Luj Šprohar, Ksenija Flegar, Dušan Verbič, Simon Zajc in Janez Cimperman.