Ekskluzivno objavljamo raziskavo javnega mnenja za županske volitve na območju Ljubljane.

Objavil/a Portal Plus, dne 2014-08-23 ob 20:49:15

Ekskluzivno objavljamo raziskavo javnega mnenja za županske volitve na območju Ljubljane. Protikandidata Jankovića Potočnik in Rotovnik?

Od virov blizu župana Ljubljane Zorana Jankovića smo uspeli pridobiti kopijo zaupne raziskave javnega mnenja, ki je bila opravljena v teh dneh. Raziskava kaže, da lahko Janković ponovno zmaga v prvem krogu, a samo, če med volilno kampanjo ne bo delal večjih napak. Anketo je na vzorcu 705 anketirancev delala družba Episcenter, kar kaže na to, da je nekdo želel, da anketo izvaja družba, ki ni povezana z županovim krogom.

V prvem krogu bi največ volivcev, 41 odstotkov, izbralo aktualnega župana MOL Zorana Jankovića, drugi glas pa bi mu dalo 12 odstotkov volivcev. Sledi mu aktualni evropski komisar Janez Potočnik s 13 odstotki.

Bo Janez Potočnik kandidiral za župana Ljubljane?

 

V anketi je med protikandidati naveden tudi še vedno aktualni evropski komisar Janez Potočnik. Naša ocena je, da je malo verjetno, da bi se Janez Potočnik pustil prepričati v kandidaturo. Bolj verjetno je, da se je njegovo ime pojavilo v anketi, ker je želela županova ekipa preveriti, če lahko tako močen kandidat, kot je Potočnik, ogrozi Zorana Jankovića.

 

Pri tem pa je zanimivo, da bi Potočnik v prvem krogu dobil le 2 odstotka več kot kandidat SDS Damjan Damjanovič. Potočnik bi dobil torej trikrat manj glasov kot Zoran Janković. V anketi se pojavlja tudi ime nekdanjega direktorja Cankarjevega doma Mitje Rotovnika. Rotovnik bi dobil celo manj glasov od Damjanoviča. Vse to kaže, da afere niso tisto, po čemer volivci ocenjujejo župane.

 

 beri dalje s klikom na povezavo

Ekskluzivno objavljamo raziskavo javnega mnenja za županske volitve na območju Ljubljane. Protika

Od virov blizu župana Ljubljane Zorana Jankovića smo uspeli pridobiti kopijo zaupne raziskave javnega mnenja, ki je bila opravljena v teh dneh. Raziskava kaže, da lahko Janković ponovno zmaga v prvem krogu, a samo, če med volilno kampanjo ne bo delal...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
Anamarija
0
Aug 23, 2014
Kaj pa Martina Valenčič, saj bo ona tudi kandidirala!
#1
Portal Plus
Portal Plus
Objavil/a 2014-08-23 20:49:15 (Aug 23, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Ekskluzivno objavljamo raziskavo javnega mnenja za županske volitve na območju Ljubljane. Protika

Od virov blizu župana Ljubljane Zorana Jankovića smo uspeli pridobiti kopijo zaupne raziskave javnega mnenja, ki je bila opravljena v teh dneh. Raziskava kaže, da lahko Janković ponovno zmaga v prvem krogu, a samo, če med volilno kampanjo ne bo delal...

ZADNJE OBJAVE
[Komentar] Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
[Izjava dneva] Predsednik SDS
[Komentar] Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
[Komentar] The Queen (1926-2022)
[Komentar] Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
[Komentar] Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
[Razkrivamo] Balažič: Janković zastruplja prebivalce Moravške doline in jih spreminja v talce svoje sprevržene politike!
[Razkrivamo] Je skoraj izravnan proračun za letos 2022 res presenečenje, ali pa rezultat nerealnega načrtovanja 2,5 milijardnega primanjkljaja?
[Izjava dneva] Bleferji!
[Komentar] Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati ne pogrebe, mar ne?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj