Članek
78 dan: Iskanje izgovorov
Objavljeno Mar 19, 2015

Ponovno iščem izgovore, da se lahko obnašam tako, kot se. Namreč ponovno mislim na smrt. Moji izgovori pa iščejo vzroke, ki so in niso povezani z mano, in sicer hormone. Da, za svoje počutje krivim molekule. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila obdolževati hormone za moje počutje. Ko se zavem, da obtožuujem hormone za moje počutje, se ustavim in diham. Zavedam se, da če bi bila dovolj čustveno stabilna, mi tudi hormoni ne bi prišli do živega. Že veliko časa opažam, da sem v prvih dneh, ko dobim mesečno perilo bolj občutljiva in nestrpna do drugih, prepirljiva in podobno. Zavezujem se, da delam na sebi in na svoji čustveni stabilnosti.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti prepričana v to, da lahko hormoni tako upravljajo z mojim počutjem. Ko se zavem, da sem prepričana v to, da lahko hormoni tako upravljajo z mojim počutjem, se ustavim in diham. Zavedam se, da hormoni zelo močno vplivajo, vendar če se zavem in dojamem, da upravljajo z mano, potem jim lahko tudi preprečim, da bi upravljali z mano in sem sama odgovorna za svoje telo. Zavezujem se, da ne posvečam več toliko pozornosti na hormone in ko divjajo jih obvladujem.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila iskati izgovore, da so hormoni krivi za moje razmišljanje in željo po smrti in da je to v tem obdobju normalno. Ko se zavem, da iščem izgovore, da so hormoni krivi za moje razmišljanje in željo po smrti in da je to v tem obdobju normalno, se ustavim in diham. Zavedam se, da so krivi hormoni za to, vendar ker se taga zavedam, bi morala ozavestiti zakaj si to sploh želim in kako ustaviti tako razmišljanje. Zavezujem se, da bom našla vzroke negativnemu razmišljanju. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti nestrpna, živčna in čutiti kako mi razbija srce, ko mi je sogovornik na skypu povedal, da se bo najinemu pogovoru še nekdo priključil. Ko se zavem, da sem nestrpna, živčna in čutim kako mi razbija srce, ko mi sogovornik na skypu pove, da se bo najinemu pogovoru še nekdo priključil, se ustavim in diham. Zavedam se, da se mora sogovornik tej osebi javiti, ker poslovno sodelujeta, vendar je bilo veliko presenečenje, ker je bila nova oseba dodana, čeprav sem najprej pomislila, da bo spogovornik se poslovil od mene, da se bo javil tej osebi. Ravno zaradi poslovne povezanosti med tema osebama tudi taka moja reakcija. Zavezujem se, da so vsi ljudje enakovredni in jih kot take tudi sprejemam.