Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Trajnostne rešitve okoljskih in podnebnih izzivov so izjemnega pomena V Moravskih toplicah se je danes, 7. oktobra 2021 pričel 24. strokovni posvet »Okoljska samozadostnost Slovenije«, katerega organizira Zveza ekoloških gibanj Slovenije.

»V Sloveniji so bili sprejeti Nacionalni energetski in podnebni načrt, Podnebna strategija ter Načrt za okrevanje in odpornost z jasno ciljno usmeritvijo v to, da se do leta 2050 zmanjša vrednost neto emisij toplogrednih plinov na nič, da preidemo v družbo s krožnim gospodarstvom in zagotovimo prebivalstvu enako ali višjo kakovost življenja,« pojasnjuje dr. Nada Pavšer, ki se posveta udeležuje.
 
 V ta namen so se strokovnjaki iz gospodarskega in javnega sektorja, civilna družba in politiki zbrali na 24. strokovnem posvetu v Moravskih toplicah, ki letos poteka pod sloganom Od besed k dejanjem. Razprave so usmerjene v oblikovanje konkretnih ukrepov in načrtovanih rešitev, ki bodo prednostno in trajnostno reševale okoljske in podnebne izzive. Okoljska samozadostnost Slovenije pa vključuje več področij:
 
·      okoljski cilji in izzivi na področju gospodarnega ravnanja z odpadki,
·      energetska izraba odpadkov in kakovost zraka,
·      nizkoogljično gospodarstvo,
·      podnebne spremembe,
·      krožno gospodarstvo,
·      okoljsko komuniciranje.
 
»Zavedanje o skrbi za okolje se kaže že pri najmanjšem vsakodnevnem ravnanju, s katerim lahko močno prispevamo k zmanjševanju in blaženju podnebnih sprememb, pa če tudi gre zgolj za plastično vrečko, ki jo človek po nepotrebnem vzame in nato odvrže,« pravi dr. Nada Pavšer, ki je ustanoviteljica slovenske mreže ekošol, prejemnica častnega znaka svobode Republike Slovenije za zaslužno in zagnano delo z mladimi na področju varstva okolja (2000) ter  dobitnica najprestižnejšega mednarodnega energetsko-okoljskega priznanja Energy Globe Award za trajnostni razvoj.


				Od leve proti desni: Andrej Čuš, dr. Nada Pavšer, Karel Lipič			Od leve proti desni: Andrej Čuš, dr. Nada Pavšer, Karel Lipič

Slike članka

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Najbolj obiskano
1
BORUT ROJC
2
Plečnikovo leto: V gibanju Povežimo Slovenijo ohranjamo spomin na velikega slovenskega aritekta
3
OSKAR BIRSA
4
DARIJA JAMNIK
5
»Povežimo Slovenijo« – zdaj ali nikoli!