Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Župan Franc Čebulj odločno o reševanju socialne problematike

Franc Čebulj, župan občine Cerklje na Gorenjskem in eden od kandidatov za poslanca na listi Povežimo Slovenijoje imel na četrtkovem srečanju vodstev in podpornikov strank, ki se v okviru gibanja Povežimo Slovenijo dogovarjajo za skupen nastop na parlamentarnih volitvah, enega najodmevnejših nastopov.
 
Na srečanju vodstev in podpornikov strank - SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS Novi socialdemokrati - je Čebulj izpostavil pomen oblikovanja kratkega in jasnega skupnega programa, nato pa spregovoril o nujnosti drugačnega pristopa države pri reševanju problemov najnižjih pokojnin in nesorazmerij pri plačah, kjer nekatera najnižje plačana delovna mesta preprosto ne omogočajo dostojnega življenja. »Pri reševanju vprašanja najnižjih pokojnin je treba zakonodajospremeni tako, da bo pokojninski sistem omogočal, da bodo tudi najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo upokojencem zagotavljale dostojno življenje. Pri urejanju plačnih nesorazmerij, kjer se parcialno dvigujejo enkrat ene, enkrat druge plače pa je nujno vzpostavitev sistema, ki bo zagotavljal ustrezna medsebojna razmerja na način, da bodo tudi plače za trenutno najslabše plačana delovna mesta kot so kuharski pomočniki, hišniki, pomožno osebje v zdravstveni negi, najnižje plačano administrativno osebje in drugi imeli zagotovljeno višino, ki omogoča dostojno življenje,« je predlagal Čebulj.  
 
Zbrani so razmišljanje Franca Čebulja podprli. Srečanje se je zaključilo z dogovorom o skupni pripravi rešitev, skladno z drugimi predlogi, ki jih bodo obravnavali na prihodnjem srečanju.    
 

Slike članka

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Najbolj obiskano
1
BORUT ROJC
2
Plečnikovo leto: V gibanju Povežimo Slovenijo ohranjamo spomin na velikega slovenskega aritekta
3
OSKAR BIRSA
4
DARIJA JAMNIK
5
»Povežimo Slovenijo« – zdaj ali nikoli!