Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Borut Rojc napovedal kandidaturo na listi gibanja Povežimo Slovenijo

Na današnjem srečanju gibanja Povežimo Slovenijo (PoS) v Ilirski Bistrici, na katerem so sodelovali predstavniki vseh strank gibanja: Slovenska ljudska stranka, stranka Konkretno, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Novi socialdemokrati, je kandidaturo na letošnjih državnozborskih volitvah napovedal sin aktualnega župana Emila Rojca – aktualni občinski svetnik Občine Ilirska Bistrica Borut Rojc.
 
Ob najavi svoje kandidature na listi PoS je Borut Rojc uvodoma povedal: »Vesel sem, da se je toliko različnih strank povezalo za skupno stvar. Hvala za podporo moji kandidaturi. Čaka nas veliko dela, verjamem pa, da bomo skupaj uspešni.« Izpostavil je, da moramo sedaj investirati v ljudi. »Če smo dajali denar v banke in ne vem še, kam vse, sedaj investirajmo v ljudi,« je poudaril Rojc.


 
Njegov oče in župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je zbrane pozdravil z besedami, da je bil in ostaja po prepričanju levičar in je z veseljem velik podpornik povezovalnega gibanja Povežimo Slovenijo.
 
Uradni govorec PoS Marko Balažic je na srečanju predstavil temeljno vizijo in program gibanja Povežimo Slovenijo. V nadaljevanju so predsedniki strank, ministri in drugi udeleženci srečanja spregovorili o pomenu preseganja polarizacije in strankokracije v slovenskem političnem prostoru, ter spregovorili o nujnosti reševanja konkretnih problemov ljudi na terenu po vsej Sloveniji.
 
V nadaljevanju so Zdravko Počivalšek, Marjan Podobnik, dr. Simona Kustec, dr. Nada Pavšer, dr. Tina Bregant, Andrej Magajna, Zvonko Lah, dr. Luj Špohar, Oto Pestner in drugi spregovorili o pomenu argumentiranega dialoga med različno mislečimi v politiki za najboljše dobro vseh segmentov slovenske družbe. 
 

Slike članka

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Najbolj obiskano
1
VLASTA VEŽNAVER
2
»Povežimo Slovenijo« – zdaj ali nikoli!
3
Gibanje Povežimo Slovenijo se kljub pritiskom na posamezne podpornike krepi nad vsemi pričakovanji
4
Ljudje hrepenijo po povezovanju in spoštovanju
5
Povezovati ali deliti