objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 20. April 2020 ob 12:06

RTVS kot leglo korupcije, manipulacije: Bili so časi, ko bi Markeš pretepel Školča, ker ga je zaj.... za funkcijo na RTV!
Požareport

Odpri galerijo

Janez Markeš

Ko smo že pri RTV Slovenija in kandidaturah za člane programskega sveta, se velja malo spomniti tudi slovenske medijske zgodovine, in to ne tako dolgo nazaj.

Bilo je 17. aprila 2002, ko je Janez Markeš, tedanji (odgovorni) urednik in kolumnist Slivnikove revije Mag (naslednica Maga je revija Reporter), na strani 27 zapisal, citiramo:

"... Kandidiral sem za člana sveta RTV. Menim namreč, da sta nacionalna televizija in radio leglo politične in finančne korupcije, največji manipulator javnega mnenja in zato eden glavnih krivcev za propad demokracije v Sloveniji. Ker se v svet RTV ne pride kar tako, saj je civilna družba povsem zatrpana s kandidati tipa funkcionarjev olimpijskega komiteja (Janez Kocijančič; op. u.) se ..."

In med drugim tudi opisal, kako je malo manjkalo, da ni - zaradi tega, ker naj bi ga pri tej kandidaturi zaj.... - pretepel tedanjega ministra za kulturo Jožefa Školča (LDS), in to kar sredi Školčeve pisarne. Mimogrede, Markeš je sicer treniral karate.

Potem je Markeš še javno pozval tedanjega predsednika državnega zbora Boruta Pahorja, naj v imenu pluralizma in družbene širine podpre njegovo civilno družbeno iniciativo.

No, danes, točno osemnajst let kasneje, je Markeš redno zaposlen na Petričevem Delu, neformalno velja za največjega konvertita v novejši zgodovini slovenskega novinarstva, in se verjetno sramuje tudi teh tedaj zapisanih besed, RTV pa slejkoprej, ne glede na preobrat Janeza Markeša pa tudi preobrate številnih novinarjev naslednika Maga, tednika Reporter, ostaja leglo politične in finančne korupcije ter največji manipulator javnega mnenja!

Janez Markeš nikoli ni postal član (programskega) sveta RTVS, a tudi o korupciji in manipulaciji na RTV Slovenija ne piše več.

PRIHAJA NOVA KNJIGA:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Markeš

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

RTVS kot leglo korupcije, manipulacije: Bili so časi, ko bi Markeš pretepel Školča, ker ga je zaj.... za funkcijo na RTV!