objavi na
pozareport.si

Sreda, 28. April 2021 ob 06:00

Twitter na podlagi "dobro usklajene akcije" izklopil dva novinarja Nove24TV
Požareport

Odpri galerijo

Twitter - suspenz?!

Potem ko je korporacija Twitter pred časom suspendirala blogerja Ronija Kordiša - Hada, znanega tudi kot dolgoletnega spletnega operativca Gregorja Golobiča in stranke Zares (no, Kordiš je medtem na twitterju že ustanovil novi profil), so včeraj, na dan upora, na twitterju suspendirali odgovornega urednika Nove24TV Aleksandra Ranta ter najbolj znanega raziskovalnega novinarja iste medijske hiše Luko Perša. Govorice o tem, da naj bi na twitterju suspendirali tudi poslanca SDS Dejana Kaloha, pa so se izkazale za netočne.

Kljub hitremu slavju dela slovenske radikalnoleve twitter sfere, češ, na dan upora so utišali dva desničarja, pa se je hitro izkazalo, da ni šlo za situacijo, povezano z domnevnim sovražnim govorom, ampak - kot navaja njun uredniški kolega Luka Svetina, za "dobro usklajeno akcijo", organizirano s tako imenovanimi "spami":

Oba, Rant in Perš, sta na Twitter že posredovala svoji pritožbi, zato pričakujeta, da bosta tudi kmalu odblokirana.

Mimogrede: Luka Perš se je zadnje dni ukvarjal predvsem s preiskovanjem in poročanjem o Aleksandru Čeferinu, predsedniku Uefe. A spomnimo: tudi ko je oddaja Faktor.com na TV3 govorila o Čeferinu, septembra 2017, je prišlo do blokade te oddaje na YouTubu, in sicer na podlagi zahteve Uefe (vir: Totalna vojna Aleksandra Čeferina proti Faktorju). O tem so takrat poročali nekateri tuji mediji, slovenski mediji pa so to zamolčali. (Požareport)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nova24tv

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Twitter na podlagi "dobro usklajene akcije" izklopil dva novinarja Nove24TV