objavi na
pozareport.si

Četrtek, 17. Junij 2021 ob 06:00

Prihaja serija knjig Igorja Omerze: Velikani slovenske osamosvojitve in Udba
Požareport

Odpri galerijo

Vse to in še veliko več si lahko preberete v tej novi knjigi Igorja Omerze, popisovalca temnega in skrivnostnega udbovskega kraljestva!

Ob jubileju naše države (prvih 30 let samostojne Slovenije) prihaja med bralce prva knjiga v seriji "Velikani slovenske osamosvojitve in Udba" avtorja Igorja Omerze. Prva knjiga ima podnaslov Ciril Žebot - Peter. Tej knjigi o Udbi in Žebotu (trije deli) bodo sledile še knjige o naslednjih "udbovsko" zalezovanih osamosvojiteljih, Igorju Bavčarju, Francetu Bučarju, Niku Grafenauerju, Spomenki in Tinetu Hribarju, Janezu Janši, Francu Jezi, Jožetu Pučniku, Dimitriju Ruplu in Janezu Toplišeku.

Prav fascinanten je prolog v to knjigo, kjer Igor Omerza z anatomsko natančnostjo pred slovensko javnostjo prvič razkriva vse podrobnosti največjega političnega umora v slovenski zgodovini. Gre za zahrbtni vosovski umor prof. Lamberta Ehrlicha, velikega slovenskega rodoljuba ter očeta ideje o samostojni in zedinjeni Sloveniji, ki ga je Edvard Kardelj ukazal umoriti, ker je bil odločen nasprotnik stalinizma in hkrati pomembna osebnost v slovenskem katoliškem taboru.

Skupaj z Lambertom Ehrlichom bi moral pasti tudi Ciril Žebot, a ga je srečno naključje rešilo gotove smrti (Požareport) ...

Prva knjiga iz serije Velikani slovenske osamosvojitve in Udba izide že prihodnjo sredo, 23. junija. (dobra-knjiga.si)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor omerza

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Prihaja serija knjig Igorja Omerze: Velikani slovenske osamosvojitve in Udba