Kategorija: Borut.Jamnik

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mentalno stanje v državi in žena finančnega ministra Boštjančiča
Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.
Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.
Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta
Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik
Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?
Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!
Uršula Zore Tavčar menda ostaja, čeprav naj bi imela dovolj, in pismo o primernosti Urške Klakočar Zupančič
Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob
Padel politik, ki/ker je nekoč pomagal Janši. A to je tudi konec sanj njegove žene in velike vrnitve LDS.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tdk
( 1 )
a1
( 1 )
agrokor
( 1 )
Aktiva
( 1 )
Ana Jud
( 1 )
Ave
( 1 )
berlin
( 1 )
bild
( 1 )
bitcoin
( 1 )
Boxerji
( 1 )
cerkev
( 1 )
CME
( 1 )
cnn
( 1 )
dars
( 6 )
desus
( 7 )
Direkt
( 1 )
DRI
( 1 )
dubaj
( 1 )
dunaj
( 1 )
DUTB
( 1 )
Ekipa24
( 1 )
Eles
( 2 )
FDV
( 1 )
fifa
( 1 )
forum21
( 3 )
Fotopub
( 1 )
GEN-I
( 1 )
GENI
( 11 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 2 )
Hisense
( 1 )
hse
( 2 )
Irwin
( 1 )
Ivan Gale
( 11 )
Izola
( 1 )
KANAL A
( 1 )
kobarid
( 1 )
Koper
( 1 )
kosovo
( 1 )
krka
( 1 )
LDS
( 8 )
levica
( 19 )
LIDE
( 5 )
LMŠ
( 5 )
Ludizem
( 1 )
Maribor
( 1 )
Mediana
( 2 )
milano
( 1 )
N1
( 1 )
NKBM
( 1 )
npu
( 1 )
nsi
( 12 )
Odmevi
( 2 )
Ona ve
( 1 )
OnaVe
( 1 )
Ormož
( 1 )
Patria
( 1 )
Petrol
( 9 )
Piran
( 1 )
Pirati
( 1 )
pop tv
( 9 )
PSOE
( 1 )
Radeče
( 1 )
SAB
( 1 )
sds
( 15 )
Siol
( 3 )
Siolnet
( 2 )
SMC
( 7 )
SODO
( 1 )
sova
( 4 )
spd
( 1 )
Tarča
( 1 )
TSmedia
( 4 )
Turizem
( 1 )
Twitter
( 1 )
uefa
( 1 )
UKOM
( 4 )
Vatikan
( 1 )
velenje
( 1 )
vesna
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
Zares
( 6 )
ZDA
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik

Požareport
24.01.2023 06:00 (Jan 24, 2023)

Eno so ankete javnega mnenja, ki jih posredno celo financira država, torej vlada (na primer: Mediana za javno RTV Slovenija), drugo pa realno stanje politične moči. In da politična moč predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) zadnjih nekaj tednov zapored pospešeno in vidno usiha, dokazuje tudi včerajšnja skupščina Petrola. Kjer je poraz doživel predlog Slovenskega državnega holdinga, da se predčasno odpokliče člana nadzornega sveta Aleksandra Zupančiča, donedavnega tudi predsednika uprave Elektra Ljubljana. Za predlog SDH je glasovalo dobrih 60 odstotkov zastopanega kapitala, toda potrebne bi bile vsaj tri četrtine. No, proti je glasoval tudi Dari Južna, eden od največjih Petrolovih zasebnih delničarjev (Južna prek različnih podjetij sicer obvladuje okoli 10 odstotkov Petrola), kar je dejansko bilo ključno.

A to se, tako poznavalci, če bi bil predsednik vlade politično dovolj močan, zagotovo ne bi zgodilo. Ni pa to fiasko na odprti sceni samo za Goloba, ampak tudi za predsedn

Jamnik ne bi šel na SID banko, saj želi ostati pod radarjem, Berločnik pa nagovarja Goloba, naj ga postavi za šefa GEN-I

Požareport
08.11.2022 06:00 (Nov 08, 2022)

In to so nekatere najnovejše govorice, povezane s kadrovanjem Roberta Goloba:

- Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, naj ne bi šel za predsednika uprave SID banke (vir), saj menda želi ostati "pod radarjem" in tako ostati varen pred morebitnimi zamenjavami vlade, kar mu (za zdaj) omogoča - po njegovo prirejeni - statut Modre zavarovalnice. A zgolj mimogrede, po navedbah nekaterih virov: Modri zavarovalnici "ne gre več tako dobro, saj so imeli tudi nekaj zelo slabih naložb".

- Tomaž Berločnik, nekdanji in že rahlo pozabljeni predsednik uprave Petrola, pa nagovarja Goloba, da ga postavi za predsednika uprave GEN-I, namesto Igorja Koprivnikarja. Pri Berločniku, Golobu in Koprivnikarju gre sicer za širšo zgodbo, o kateri bomo podrobneje poročali v prihodnjih dneh. (Bojan Požar)

Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!

Požareport
13.05.2022 06:00 (May 13, 2022)

Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Najnovejša tragikomedija, neposredno povezana z Emilijo Stojmenovo Duh, imenovano tudi "Damjan Murko slovenske informatike", ki se je pred volitvami pridružila Socialnim demokratom, po volitvah, ko ni bila izvoljena za mariborsko poslanko, pa je nonšalantno in čez noč zapustila SD in zdaj na listi Gibanja Svoboda postaja ministrica za digitalizacijo znotraj nastajajoče vlade Roberta Goloba, ne razkriva zgolj sramotnega osebnega značaja (te) tipične političarke novega kova, ampak - vsaj - še naslednje:

- Gre za vrhunce odraza stanja znotraj stranke SD, ki so jo skorajda povsem prevzeli sprotni kruhoborci in kruhoborke, ki nimajo nobene zveze z ideologijo, kaj šele stroko ali delom za javno dobro, amp

Najbolj prikrivano ozadje Golobove vlade: vojak, agentka pod krinko novinarke in specialec

Požareport
12.05.2022 06:00 (May 12, 2022)

Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Medtem ko je vlada pod vodstvom Roberta Goloba (Gibanje Svoboda, SD in Levica) že in še ni sestavljena, razkrivamo tri skrite operativce, kot del najbolj prikrivanega ozadja okoli Goloba - vojaka, agentko pod krinko novinarke in specialca:

Vojak

- Gre za brigadirja in nekdanjega sekretarja SDS Toneta Krkoviča, "generala, osamosvojitelja in pesnika", katerega vzornik je slavni general Maister, danes zaposlenega v GEN-I, ki je - tako naši viri - za Goloba po vzoru Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) sestavil terenski koncept Golobove stranke Gibanje Svoboda.

Krkovič naj bi se po sestavi Janševe vlade čutil izgiranega, zlasti na ministrstvu za obrambo, kjer je njegovo zaposlitev blokiral obramb

Primer Fotona: ko novinarji portala Necenzurirano svojega botra še danes ne smejo omeniti, niti slučajno

Požareport
14.08.2021 06:00 (Aug 14, 2021)

Skoraj povsem nedolžna novinarska zgodba o ponovni prodaji nekdanjega slovenskega (državnega podjetja) Fotona, ki naj bi jo sedanji lastnik, kitajski sklad AGIC Capital, prodajal naprej za 400 milijonov evrov, minulo sredo objavljena na portalu Necenzurirano, nam znova črno na belem razkrije, pokaže in dokaže, kako novinarji tega portala, Primož Cirman in Vesna Vuković (& Co), sicer že znani po prepisovanju in prirejanju starejših novinarskih zgodb za aktualne politične obračune (več na tej povezavi), še danes, vidimo, kot sicer že ves čas skozi svoje novinarske kariere, ne morejo (oziroma ne smejo) niti omeniti svojega dolgoletnega poslovno-političnega botra - Boruta Jamnika, zdaj predsednika uprave Modre zavarovalnice, četudi poročajo o zadevi, neposredno povezani s tem istim Jamnikom. Niti z besedico ali vsaj začetnicami njegovega imena in priimka. Niti slučajno!

To hkrati črno na belem dokazuje neverjetno odvisnost ter neposredno podrejenost večine slovenskega novinarstva omrežjem

Jamniku, ki je izgubil celjsko Cinkarno, uspelo zadržati vpliv na Savo Re

Požareport
21.07.2021 06:00 (Jul 21, 2021)

Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, ki je pred časom izgubil Cinkarno Celje, je očitno uspelo zadržati (vodilni) vpliv znotraj zavarovalniške skupine Sava Re, potem ko je nadzorni svet včeraj (torek, 20. junija) za novega predsednika NS izvolil nesporno Jamnikovega človeka Davorja Ivana Gjivoja, sicer ameriškega državljana hrvaških korenin. In to kljub nedavni skupščini Save Re, kjer sta Janševa vlada oziroma Slovenski državni holding zamenjala dva dosedanja (vladna) nadzornika, nova člana nadzornega sveta pa sta postala Klemen Babnik in Matej Gomboši (vir).

No, "naveza" Boruta Jamnika in Mateja Narata (Sava) je tako, vsaj po mnenju številnih poznavalcev, "obdržala zavarovalnice", mišljeno seveda Savo Re (Jamnik) in Zavarovalnico Triglav (Narat).

In spomnimo, tako je Delo 6. marca 2017 pred tedanjo skupščino Save Re poročalo o Jamniku in "spornem Hrvatu" Gjivoji:

Hud poraz Boruta Jamnika sredi "njegove" celjske Cinkarne

Požareport
16.06.2021 06:00 (Jun 16, 2021)

Na včerajšnji skupščini Cinkarne Celje je hud in pomenljiv (kadrovski) poraz doživel Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, družbe, ki je največja, petinska lastnica Cinkarne. Jamnikov predlog, da bi novi član nadzornega sveta postal Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja in bivši član uprave Gorenja, sta namreč preglasovala Slovenskih državni holding in DUTB, zato je namesto Debeljaka med nadzorniki Cinkarne pristal Mitja Svoljšak, sicer zaposlen na SDH.

Vir: Twitter Vir: Twitter

Še več o skupščini pa si lahko preberete tukaj. (Požareport)

Bliskoviti nacionalni vzpon obalnih bratov Starman in prežeči Borut Jamnik

Požareport
04.06.2021 06:00 (Jun 04, 2021)

Če bo Marku Starmanu, prvemu kandidatu za novega pravosodnega ministra na listi Počivalškove SMC, tudi uspelo postati minister za pravosodje, bo Slovenija v tednu ali dveh doživela bliskoviti vzpon bratov Starman z Obale (še) na državni ravni.

Janez Starman, brat Marka Starmana, je namreč pravkar - minuli petek - postal novi predsednik Odvetniške zbornice Slovenije ...

Janez Starman Janez Starman

... sicer je pa tudi nepoklicni podžupan mestne občine Koper.

Toda naši viri ob tem pripovedujejo še eno zanimivo podrobnost: brata Starman, sta dobra prijatelja Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice (natančneje: zlasti Janez Starman je eden od Jamnikovih dolgoletnih osebnih prijateljev iz Kopra), še iz mladosti, ko je njun pokojni oče, znan primorski odvetnik in politik Danijel Starman, družinsko obiskoval nekdanjo poslanko, tudi izolsko "mati županjo" in dolgoletno vplivno političarko SD Bredo Pečan, sicer tudi teto in politično botro Boruta Jamnika. Pa bi lahko, pravijo naši viri, z

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj