Kategorija: Elektro.Ljubljana

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.
Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta
Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik
Mentalno stanje v državi in žena finančnega ministra Boštjančiča
Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.
Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?
Uršula Zore Tavčar menda ostaja, čeprav naj bi imela dovolj, in pismo o primernosti Urške Klakočar Zupančič
Poleg prostozidarskega in gejevskega skozi Goloba prodira tudi ženski lobi: a Urška, Marta, Nataša, Tanja že sprte
Elita Gibanja Svoboda, kjer denar ni problem: prestižna vina, jahte, elitna smučišča in gole zadnjice
Sodni epilog generalmajorke Alenke Ermenc: na dan predsedniške prisege Nataša Pirc Musar izgubila proti Bojanu Požarju
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tdk
( 1 )
a1
( 1 )
agrokor
( 1 )
Aktiva
( 1 )
Ana Jud
( 1 )
Ave
( 1 )
berlin
( 1 )
bild
( 1 )
bitcoin
( 1 )
Boxerji
( 1 )
cerkev
( 1 )
CME
( 1 )
cnn
( 1 )
dars
( 6 )
desus
( 7 )
Direkt
( 1 )
DRI
( 1 )
dubaj
( 1 )
dunaj
( 1 )
DUTB
( 1 )
Ekipa24
( 1 )
Eles
( 2 )
FDV
( 1 )
fifa
( 1 )
forum21
( 3 )
Fotopub
( 1 )
GEN-I
( 1 )
GENI
( 11 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 2 )
Hisense
( 1 )
hse
( 2 )
Irwin
( 1 )
Ivan Gale
( 11 )
Izola
( 1 )
KANAL A
( 1 )
kobarid
( 1 )
Koper
( 1 )
kosovo
( 1 )
krka
( 1 )
LDS
( 8 )
levica
( 19 )
LIDE
( 5 )
LMŠ
( 5 )
Ludizem
( 1 )
Maribor
( 1 )
Mediana
( 2 )
milano
( 1 )
N1
( 1 )
NKBM
( 1 )
npu
( 1 )
nsi
( 12 )
Odmevi
( 2 )
Ona ve
( 1 )
OnaVe
( 1 )
Ormož
( 1 )
Patria
( 1 )
Petrol
( 9 )
Piran
( 1 )
Pirati
( 1 )
pop tv
( 9 )
PSOE
( 1 )
Radeče
( 1 )
SAB
( 1 )
sds
( 15 )
Siol
( 3 )
Siolnet
( 2 )
SMC
( 7 )
SODO
( 1 )
sova
( 4 )
spd
( 1 )
Tarča
( 1 )
TSmedia
( 4 )
Turizem
( 1 )
Twitter
( 1 )
uefa
( 1 )
UKOM
( 4 )
Vatikan
( 1 )
velenje
( 1 )
vesna
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
Zares
( 6 )
ZDA
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2023
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.

Požareport
25.01.2023 06:00 (pred 5 dnevi)

Hja, ob nedavnem imenovanju začasnega predsednika uprave Elektra Ljubljana (EL), 75-letnega upokojenca Vekoslava Korošca, sicer člana nadzornega sveta EL, se je, kot vedno skrito v ozadju, očitno marsikaj dogajalo in na koncu tudi resnično zgodilo. Nove silne spletke na vrhu Elektra Ljubljana, pri čemer naši viri pripovedujejo naslednje podrobnosti:

- Še pred imenovanjem Korošca so na kadrovski komisiji nadzornega sveta za novega predsednika uprave (nekateri) predlagali Urbana Likozarja, direktorja distribucijskega omrežja EL iz Kočevja, vendar se je že na sami seji komisije izkazalo, da gospod nima vseh formalnih pogojev za službo predsednika uprave. In zato so potem na hitro postavili Korošca.

No, Likozarja je pred leti na Elektru Ljubljana zaposlil razvpiti Andrej Ribič, prejšnji predsednik uprave EL, zdaj, spomnimo, novopečeni član uprave Darsa in prvi nadzornik Elesa, vmes pa vodja volilnega štaba Gibanja Svoboda.

- Toda prejšnji teden se je pri Korošcu na sedežu EL pojavil Ribič,

Res neverjetni kadri za državna podjetja: odstopljeni, preiskovani, upokojeni. Plus potrčko od Alenke Bratušek.

Požareport
16.01.2023 06:00 (Jan 16, 2023)

Nekaj imen, ki se zadnje tedne pojavljajo kot najnovejši kadri za državna podjetja, med izbranci Slovenskega državnega holdinga, so res neverjetna zbirka:

- Tako je novi član nadzornega sveta Elektra Ljubljana postal Marko Naraločnik, verjetno za nagrado, ker je na listi Gibanja Svoboda kandidiral za velenjskega mestnega svetnika. Je namreč znan po tem, da je Komisija za preprečevanje korupcije zoper njega uvedla preiskavo zaradi domnevno spornih nabav mask in druge zaščitne opreme med prvo epidemijo covida-19 oziroma med vlado Janeza Janše, kjer je bil pomočnik direktorja Zavoda za blagovne rezerve.

- Med kandidati za novega člana nadzornega sveta Luke Koper (skupščina Luke je sklicana za 6. februar) pa se je znašel celo Jožef Petrovič, nekdanji minister za gospodarstvo med vlado Mira Cerarja, ki je moral, zaradi očitkov kartelnega poslovanja, odstopiti že po tridesetih dneh ministrovanja (vir), zdaj bo pa, kar je res skrajno nenavadno, "nadzoroval" državno Luko Koper. Petrovič je dan

Kako so si včeraj elegantno (raz)delili Dars: Golobu dva, Alenki Bratušek in Zoranu Jankoviću po enega

Požareport
24.09.2022 05:00 (Sep 24, 2022)

Spomnimo. 8. novembra lani smo na tem portalu v članku z naslovom "Sploh ne gre za Ribiča, on je parodija, žrtvovan kot Petan: gre za reševanje Goloba, za službe in denar" med drugim zapisali naslednje:

... "Samo Žolger, širši javnosti manj znani uslužbenec Gen-I, ki med boljšimi poznavalci poslovno-politične scene velja za "Golobovega potrčka", je pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 za kampanjo SDS daroval 13 tisoč evrov, kar je bilo največ od vseh fizičnih oseb (?!), pri čemer ta denar, so prepričani dobro obveščeni, skoraj zagotovo ni šel iz njegovega žepa, ampak iz fondov energetskega imperija Roberta Goloba, ki se je takrat - očitno - želel prikupiti Janševi stranki. Zakaj Borut Dolanc kot generalni sekretar SDS tega denarja ni zavrnil, je pa drugo vprašanje" ...

Toda Žolger je tudi mož Nevenke Hrovatin, profesorice na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki je na včerajšnji skupščini Darsa - kjer je Slovenski državni holding pod vodstvom predsednika uprave Žige Debeljaka (SDH na

Najbolj prikrivano ozadje Golobove vlade: vojak, agentka pod krinko novinarke in specialec

Požareport
12.05.2022 06:00 (May 12, 2022)

Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Medtem ko je vlada pod vodstvom Roberta Goloba (Gibanje Svoboda, SD in Levica) že in še ni sestavljena, razkrivamo tri skrite operativce, kot del najbolj prikrivanega ozadja okoli Goloba - vojaka, agentko pod krinko novinarke in specialca:

Vojak

- Gre za brigadirja in nekdanjega sekretarja SDS Toneta Krkoviča, "generala, osamosvojitelja in pesnika", katerega vzornik je slavni general Maister, danes zaposlenega v GEN-I, ki je - tako naši viri - za Goloba po vzoru Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) sestavil terenski koncept Golobove stranke Gibanje Svoboda.

Krkovič naj bi se po sestavi Janševe vlade čutil izgiranega, zlasti na ministrstvu za obrambo, kjer je njegovo zaposlitev blokiral obramb

Kandidatno listo Robertu Golobu sestavljajo Kučan, Golobič in Janković. Zadnji primer: Renata Zamida.

Požareport
09.03.2022 06:00 (Mar 09, 2022)

Predvolilna kronika: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske scene pred parlamentarnimi volitvami (24. aprila), ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Da časnik Delo postaja nekakšno glasilo Roberta Goloba, prek katerega slednji kot "mož (oziroma politik), ki ga ni (bilo)" sporoča svoja osebna stališča, predvsem pa svoje želje, je med poznavalci že znano, se pa tudi že ve, da Golobove bodoče poslanske skupine, ne glede na to, kako številčna bo, ne bo kontroliral Golob, ampak jo bodo kontrolirali tisti, ki mu zdaj sestavljajo listo kandidatov za poslance in taktično določajo kandidature za posamezne volilne okraje.

Nekateri viri pravijo celo takole: to bo najbolj - od zunaj, iz omrežja - kontrolirana poslanska skupina novega obraza doslej, dosti bolj, kot je bila na primer Cerarjeva ali zdaj Šarčeva.

Padle maske

A če je Zdenko Roter, dolgoletni tesni sodelavec Milana Kučana in pripadnik bivše tajne politične pol

Ko se Fajonova ustraši Mesca, Golob odkarta Zorčiča ter obžaluje Slugo in Lepa in kaj vse širi minister Vizjak

Požareport
14.02.2022 06:00 (Feb 14, 2022)

Začenjamo z objavo t. i. "predvolilne kronike" oziroma kratkih zapisov govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske scene pred parlamentarnimi volitvami (24. aprila), ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje:

- Kljub četrtkovi predstavitvi kandidatov za poslance na listi Socialnih demokratov v prestolnici se je na vrhu SD ob tem - potihoma zapletlo. Namreč, Tanja Fajon naj ne bi več želela kandidirati v centru Ljubljane, ker bo tam po novem namesto odpadle poslanke Levice Violete Tomić tokrat kandidiral Luka Mesec, koordinator Levice in se Fajonova očitno boji, da bi na volitvah v tem okraju fizično dobila manj glasov kot Mesec, hja, precej upravičeno, saj je famozni center Ljubljane v zadnjih letih predvsem volilno oporišče Levice, zato naj bi voditeljica SD raje previdno prebegnila v kakšen drug ljubljanski volilni okraj. In to je seveda razdelitev ljubljanskih volilnih okrajev na Levstikovi 15, sedežu SD, tako zapletlo, da tega še nis

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj