Kategorija: Gibanje.Svoboda

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mentalno stanje v državi in žena finančnega ministra Boštjančiča
Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.
Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.
Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta
Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik
Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?
Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!
Uršula Zore Tavčar menda ostaja, čeprav naj bi imela dovolj, in pismo o primernosti Urške Klakočar Zupančič
Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob
Padel politik, ki/ker je nekoč pomagal Janši. A to je tudi konec sanj njegove žene in velike vrnitve LDS.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tdk
( 1 )
a1
( 1 )
agrokor
( 1 )
Aktiva
( 1 )
Ana Jud
( 1 )
Ave
( 1 )
berlin
( 1 )
bild
( 1 )
bitcoin
( 1 )
Boxerji
( 1 )
cerkev
( 1 )
CME
( 1 )
cnn
( 1 )
dars
( 6 )
desus
( 7 )
Direkt
( 1 )
DRI
( 1 )
dubaj
( 1 )
dunaj
( 1 )
DUTB
( 1 )
Ekipa24
( 1 )
Eles
( 2 )
FDV
( 1 )
fifa
( 1 )
forum21
( 3 )
Fotopub
( 1 )
GEN-I
( 1 )
GENI
( 11 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 2 )
Hisense
( 1 )
hse
( 2 )
Irwin
( 1 )
Ivan Gale
( 11 )
Izola
( 1 )
KANAL A
( 1 )
kobarid
( 1 )
Koper
( 1 )
kosovo
( 1 )
krka
( 1 )
LDS
( 8 )
levica
( 19 )
LIDE
( 5 )
LMŠ
( 5 )
Ludizem
( 1 )
Maribor
( 1 )
Mediana
( 2 )
milano
( 1 )
N1
( 1 )
NKBM
( 1 )
npu
( 1 )
nsi
( 12 )
Odmevi
( 2 )
Ona ve
( 1 )
OnaVe
( 1 )
Ormož
( 1 )
Patria
( 1 )
Petrol
( 9 )
Piran
( 1 )
Pirati
( 1 )
pop tv
( 9 )
PSOE
( 1 )
Radeče
( 1 )
SAB
( 1 )
sds
( 15 )
Siol
( 3 )
Siolnet
( 2 )
SMC
( 7 )
SODO
( 1 )
sova
( 4 )
spd
( 1 )
Tarča
( 1 )
TSmedia
( 4 )
Turizem
( 1 )
Twitter
( 1 )
uefa
( 1 )
UKOM
( 4 )
Vatikan
( 1 )
velenje
( 1 )
vesna
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
Zares
( 6 )
ZDA
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.

Požareport
29.01.2023 06:00 (pred 5 dnevi)

Če smo včeraj poročali o zahtevi vlade oziroma ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igorja Papiča (Gibanje Svoboda) za nenavadno povečanje števila vpisnih mest za študij psihologije (vir: Mentalno stanje v državi), danes opozarjamo predvsem na ministra Papiča, kar je pravzaprav glavna blamaža tega procesa. Papič je bil namreč januarja 2021, pod vlado Janeza Janše (SDS), kot - takrat še - rektor ljubljanske Univerze, zaradi vpisnih mest in stališč vlade glavni kolovodja upora pri Janši oziroma tedanji ministrici za izobraževanja, znanost in šport Simoni Kustec (SMC, kasneje Konkretno), zdaj, ko je Papič na oblasti, ko je minister, pa tega ne počne samo enako, ampak celo še bolj avtoritativno.

Ker če je Janša takrat sklical posvet rektorjev, kjer so se pogovorili, uskladili, minister Papič danes dela s pisnimi ukazi in neverjetno ukazovalno dikcijo: "Še danes"!

So pa zdaj, zanimivo, ob teh oblastniških ukazih ministra Papiča in Golobove vlade, boljkone tiho vsi rektorji

Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik

Požareport
24.01.2023 06:00 (Jan 24, 2023)

Eno so ankete javnega mnenja, ki jih posredno celo financira država, torej vlada (na primer: Mediana za javno RTV Slovenija), drugo pa realno stanje politične moči. In da politična moč predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) zadnjih nekaj tednov zapored pospešeno in vidno usiha, dokazuje tudi včerajšnja skupščina Petrola. Kjer je poraz doživel predlog Slovenskega državnega holdinga, da se predčasno odpokliče člana nadzornega sveta Aleksandra Zupančiča, donedavnega tudi predsednika uprave Elektra Ljubljana. Za predlog SDH je glasovalo dobrih 60 odstotkov zastopanega kapitala, toda potrebne bi bile vsaj tri četrtine. No, proti je glasoval tudi Dari Južna, eden od največjih Petrolovih zasebnih delničarjev (Južna prek različnih podjetij sicer obvladuje okoli 10 odstotkov Petrola), kar je dejansko bilo ključno.

A to se, tako poznavalci, če bi bil predsednik vlade politično dovolj močan, zagotovo ne bi zgodilo. Ni pa to fiasko na odprti sceni samo za Goloba, ampak tudi za predsedn

Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta

Požareport
22.01.2023 06:30 (Jan 22, 2023)

Spomnimo: takoj po tem, ko se je začelo govoriti, da je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Gibanje Svoboda) na novoletni koncert dunajskih filharmonikov poletela z vladnim letalom falcon, smo na državni zbor naslovili naslednja vprašanja (4. januarja, ob sedmih zjutraj):

Spoštovani, v zvezi z udeležbo predsednice državnega zbora na znanem dunajskem novoletnem koncertu filharmonikov nas zanima naslednje:

- Ali držijo informacije, da je P DZ na Dunaj (minulo nedeljo, 1. 1. 2023) odletela in se v Ljubljano vrnila z vladnim letalom falcon?

- Če to drži, kdo vse je bil v letalu in kolikšni so bili stroški poleta oziroma stroški celotne udeležbe P DZ ter drugih oseb (spremstva) na dunajskem koncertu?

- Če P DZ in spremstvo na dunajski koncert na Dunaj ni odletelo z vladnim letalom falcon, potem vsa postavljena vprašanja, povezana s stroški udeležbe na dunajskem koncertu, smiselno veljajo za drugo prevozno sredstvo?

Vaše odgovore pričakujemo še tekom današnjega dne.

Lep poz

Stranka SD sprožila napad na Goloba, češ, v čem je on boljši od Janše, Golob pa je Loredanu obljubil obračun z Jankovićem?!

Požareport
09.01.2023 06:00 (Jan 09, 2023)

Željko Železnik ni kdorsigabodi. Gre za vplivnega člana vodstva Socialnih demokratov iz Zagorja ob Savi, kjer je tudi SD-jevski pretendent za župansko funkcijo. In Železnik je tisti vidni - sicer lokalni - politik SD, ki je tokrat, zaradi stanja v zdravstvu, javno napadel ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, petkove kolesarje ter predvsem predsednika vlade in Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Češ, citiramo Železnikov zapis na facebooku, "v čem je svojem delovanju Golob boljši od Janše? Enega avtokrata smo zamenjali za drugega. Razlika je zgolj v tem, da je danes vse v redu."

Viri - zato - pravijo, SD ali vsaj del Socialnih demokratov je sprožil napad na Goloba.

Zelena luč Goloba, da se gre nad Jankovića

Pomenljive informacije pa prihajajo tudi iz Ljubljane, kjer da Gibanju Svoboda ne gre za reševanje zdravstva, ampak za dolgo načrtovano vojno Goloba proti Zoranu Jankoviću, s katerim naj bi zdaj Golob obračunal prek ministra Bešiča Loredana. Slednjemu naj bi Golob tudi oblj

Ministrica ima problem: Golob gre mimo nje, Slovencev očitno ne mara preveč, samopodobo pa išče v slogu Urške Čepin

Požareport
21.12.2022 06:00 (Dec 21, 2022)

Poletna zgodbica, ki se je odvila pred mariborsko restavracijo Fudo, nam pravzaprav ogromno pove o predsedniku vlade in Gibanja Svoboda Robertu Golobu ter "njegovi" ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh. O njunih značajih, izjemnih ambicijah in ne nazadnje tudi o funkcioniranju te "estradne" vlade, kot bi rekel znani komentator na Uri moči (Planet TV) Miran Videtič.

Zapisano po pripovedovanju naključnih prič:

Ministrica je očitno izvedela, da Golob prihaja na kosilo v Fudo, kamor pa ministrica - očitno - spet ni bila povabljena. Zato se je - še enkrat očitno - odločila nastaviti. Da pa morda vendarle še ujame njegovo ustno povabilo na kosilo. Tisti, ki ESD na ulici fizično prepoznajo, so namreč videli, kako se usedla za prvo zunanjo mizo restavracije na Glavnem trgu, niso pa takrat še vedeli, da se nastavlja prihajajočemu Golobu. No, potem pride Golob, toda predsednik vlade gre preprosto mimo nje. Tisti, ki so prizor opazovali, so tudi zlahka opazili, da ne samo, da

Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob

Požareport
19.12.2022 06:00 (Dec 19, 2022)

Če so nadzorniki Darsa 1. decembra "sporazumno" zamenjali tri člane uprave, Petra Gašperšiča, ki sicer ostaja zaposlen na Darsu, Romano Fišer in Boštjana Riglerja (Dars je zapustila pred štirimi dnevi), člana uprava pa sta ostala zgolj predsednik uprave Valentin Hajdinjak (nekdanji podpredsednik NSi) in delavski direktor Rožle Podboršek, se danes - ko se znova sestaja nadzorni svet Darsa - obeta (novo) klanje:

- Tako naj bi Pavle Hevka, sicer direktor državne družbe 2TDK (2. tir), tokrat rušil Hajdinjaka, ampak s podporo dela Gibanja Svoboda - Bojana Kumra, ministra za infrastrukturo (ki nad Hajdinjakom kakor ni navdušen), razvpitega Andreja Ribiča, ki očitno še vedno ni obupal, da bi postal šef uprave Darsa, in Alenko Bratušek, državno sekretarko na ministrstvu za infrastrukturo, ki ji je pred dnevi, in to menda celo mimo Roberta Goloba, že uspelo skadrovati novega direktorja Kontrole zračnega prometa.

Spomnimo, Hevka je na čelo 2TDK in nadzorni svet Darsa prišel kot kader SMC, po apr

Depolitizacija: po referendumu poslanka Svobode Mojca Pašek Šetinc kliče svetnike RTV, naj razrešijo generalnega direktorja

Požareport
04.12.2022 06:00 (Dec 04, 2022)

Čeprav naj bi - po referendumu in famoznem sklepu Državne volilne komisije - novela zakona o RTV Slovenija, ki bo čez noč odplaknila celotno vodstvo RTV, začela veljati še ta mesec, se ta konec tedna, skratka, pravkar, potihoma zbirajo podpisi programskih svetnikov RTV - za takojšnjo zamenjavo generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha. Te podpise zbira svetnik Branimir (Brane) Piano, nekdanji novinar Dela, programske svetnike pa, tako naš viri, v duhu t. i. "depolitizacije", osebno kliče kar poslanka Gibanja Svobode Mojca Pašek Šetinc, naj takoj zamenjalo AGW-ja.

Pri tem naj bi poslanka Svobode nekaterim svetnikom celo grozila ali pa jim obljubljala ponovno izvolitev v programski svet.

Ali bo Mojci Pašek Šetinc in Branetu Pianu, ki se je, že znano, za programskega svetnika prijavil na podlagi kadrovskega dogovora znotraj Gibanja Svobode, uspelo zbrati najmanj petnajst (15) svetniških glasov od devetindvajsetih (29), kot jih je minimalno potrebnih za zamenjavo generalnega di

In danes je prišel tudi ta dan: Ribiču res služba na Darsu, toda moral je malo skloniti glavo

Požareport
01.12.2022 06:00 (Dec 01, 2022)

O čemer smo na tem portalu poročali pred dnevi ...

"Na Darsu že pišejo sporazumne odpovedi, a vse kaže, da je Novi Sloveniji uspelo zadržati Hajdinjaka" (Požareport, 25. 11. 2022)

... danes, vsaj po naših zadnjih informacijah, postaja tudi uradno. Valentin Hajdinjak ostaja predsednik uprave Darsa, nadzorni svet Darsa pa naj bi za člana uprave - na današnji seji - imenoval Andreja Ribiča, nekdanjega vodjo volilnega štaba Gibanja Svoboda, sicer pa dolgoletnega tesnega partnerja Roberta Goloba - pri enem od največjih spornih poslov slovenske državne energetike doslej (več na tej povezavi).

To pomeni najmanj dvoje:

- Da je Novi Sloveniji res uspelo zadržati Hajdinjaka na vrhu Darsa.

- In da je Ribič, kot pravijo naši viri iz Gibanja Svoboda, "moral malo skloniti glavo" in postati samo član, ne pa tudi predsednik uprave velikega državnega podjetja.

Ribič je namreč že pred časom znotraj GS prišel na stranski tir, na nek način so ga odstranili, češ, saj vsaka revolucija žre svoje otroke, in

Najprej so prišli po Geriča, Jančiča in Siol, zdaj prihajajo celo po članke o televizijcih, Fotopubu, Vesni Vuković in Golobu

Požareport
26.11.2022 06:00 (Nov 26, 2022)

Liki te zgodbe niso izmišljeni.

To dogajanje ni fikcija.

Vsaka asociacija pa je na lastno odgovornost.

Ker jim še ni uspelo priti po RTV Slovenija*, saj jim je to začasno onemogočil jutrišnji referendum (o noveli zakona o RTV, katerega edini namen je takojšnja zamenjava celotnega vodstva javne televizije in radia), so najprej prišli po Rajka Geriča, Petra Jančiča in spletni portal Siol (Telekom Slovenije).

Kako je bil fizično videti prihod po Geriča, smo podrobno opisali že tukaj.

Ker avtor teh vrstic tudi precej dobro ve, kako so - sredi uredniškega mandata - zamenjali Jančiča, lahko povemo, da so mu pri tem plačali vse, kar mu je - za odpravnino - pripadalo, pa menda še nekaj več, samo naj spakira že naslednji dan (to ga je, sreča v nesreči ali malo za šalo in malo zares, trenutno naredilo tudi za enega od najbolje plačanih slovenskih novinarjev), kar znova dokazuje, da novi vladni koaliciji proračunski denar za dosego svojih kadrovskih ciljev ne pomeni nič. Itak pa jim pri tem nih

Učinek metulja: kako bo Franjo Bobinac v zahvalo pomagal Golobu osvoboditi RTV, tepci, ovce in najmanj 12 specialcev

Požareport
19.11.2022 06:00 (Nov 19, 2022)

Minulo sredo je bil nekdanji dolgoletni prvi človek Gorenja (danes kitajski Hisense) Franjo Bobinac*1 v državnem zboru z navadno večino izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in to kljub vidnemu razkolu znotraj vladne koalicije, saj sta stranki SD in Levica temu nasprotovali. Bobinac je na glasovanju dobil 42 glasov (zanj so glasovali poslanci Golobovega Gibanja Svoboda in oba poslanca narodnosti), poslanci Socialnih demokratov, Levice in tudi Nove Slovenije so se vzdržali, prisotni poslanci SDS in Miha Kordiš iz Levice pa so glasovali proti.

Ker pa utegne Franjo Bobinac kmalu postati tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (na prihajajočih volitvah ima sicer resno konkurenco, Tomaža Barado in Janeza Sodržnika, sedanja podpredsednika OKS), lahko seveda samo največji tepci ali politične ovce dvomijo, da Bobinac potem kot predsednik OKS v novi svet RTV Slovenija (če bo sedanja novela zakona o RTV, ki jo predlaga vlada Roberta Goloba in kate

Danes svetovni rekord - že sedma stranka Romana Jakiča. Pa Golobič jim prodira v Gibanje Svoboda, pa tako so se ga otepali.

Požareport
12.11.2022 06:00 (Nov 12, 2022)

Ob današnjem združitvenem kongresu Gibanja Svoboda (GS), Liste Marjana Šarca (LMŠ) in Stranke Alenke Bratušek (SAB) v Mariboru (vir), ki bo sicer boljkone samo formaliziral dejansko stanje, nastalo po aprilskih parlamentarnih volitvah (ko so volivci LMŠ in SAB dobesedno nagnali iz parlamenta, Robert Golob pa je potem z GS in sestavo nove vladne koalicije brez težav konzumiral obe propadli politični stranki), sicer pa je kongres del predvolilne kampanji za lokalne volitve (prihodnjo nedeljo, 20. novembra), so za boljše poznavalce slovenske politične scene zato - pravzaprav - še najzanimivejše naslednji tri ugotovitve:

- To bo (Gibanje Svoboda, namreč) že sedma (7.!) politična stranka notornega Romana Jakiča (po LDS, Zares, Listi Zorana Jankovića, Pozitivni Sloveniji, Zavezništvu Alenke Bratušek in SAB), kar je nedvomno svojevrstni svetovni rekord. Jakič pa bo danes, skozi tako imenovano zaprto listo, postal tudi član sveta GS.

- Jakič, sicer tudi nekdanji minister za obrambo, postaja čl

Kako se je zgodilo: Golob na vrh Siola postavil sovražnega tviteraša, ki vpije na kolegice, Cirmana ustavila Vukovićeva

Požareport
29.10.2022 06:00 (Oct 29, 2022)

Da bo Robert Golob po prihodu na oblast kadrovsko prevzel tudi spletni portal Siol.net, je bilo samo še vprašanje časa. Ne nazadnje, Golob je znan tudi po tem, da je neznansko zamerljiv (njegovih sodelavci pravijo, da če nečesa ne storiš, kot ti on zaukaže, ti to zameri do konca življenja), zato je bilo zanj - za Goloba namreč - zamenjava Petra Jančiča, odgovornega urednika Siola, tudi vprašanje čisto osebne maščevalnosti in prestiža, saj je Siol pod Jančičem prvi razkril ali poobjavil celo vrsto za Goloba neprijetnih zgodb, denimo tistih, povezanih z njegovimi plačami in nagradami na GEN-I.

Je pa zanimivo, kako se to zgodilo in koga je premier Golob lansiral na čelo Siola:

- Najprej so seveda morali zamenjati Rajka Geriča, direktorja TSmedie, hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki izdaja portal Siol. Geriča je pred dnevi, menda predprejšnji ponedeljek, v svojo pisarno povabil novi (Golobov) predsednik uprave TS Boštjan Košak ter mu dejal, da bosta "kar zaključila", saj so slabi poslo

Če bo kandidiral "Franca": drugi krog Flis - Kangler, Arsenoviču pa usoda Fištravca, 10 do 12 odstotkov

Požareport
17.10.2022 06:00 (Oct 17, 2022)

Po zadnjih informacijah avtorja teh vrstic je Franc Kangler (Nova ljudska stranka Slovenije ali NLS - Lista Franca Kanglerja) vse bližje odločitvi, da bo znova kandidiral za mariborskega župana, a to bo znano zadnji hip, saj naj bi Kangler svojo kandidaturo vložil tik pred iztekom zadnjega roka, v četrtek, ki prihaja, do 24.00.

In če se bo to uresničilo, se bodo karte znotraj štajerske prestolnice pred lokalnimi volitvami, vsaj kar zadeva letošnjo bitko za mariborskega župana, dodobra premešale. Naša hitra napoved, če bo res kandidiral "Franca", je pa takšna:

- V drugi krog volitev se bosta uvrstila Kangler in Vojko Flis, kandidat Gibanja Svoboda.

- Dejan Kaloh, poslanec državnega zbora in kandidat SDS, če bo kandidiral Franc Kangler, utegne pristati/obstati na približno petih odstotkih volilne podpore.

- Aktualnega župana Sašo Arsenoviča pa najverjetneje čaka usoda, podobna usodi njegovega županskega predhodnika Andreja Fištravca z volitev leta 2018. Kar pomeni, da bo dobil okoli 10 d

Kako so si včeraj elegantno (raz)delili Dars: Golobu dva, Alenki Bratušek in Zoranu Jankoviću po enega

Požareport
24.09.2022 05:00 (Sep 24, 2022)

Spomnimo. 8. novembra lani smo na tem portalu v članku z naslovom "Sploh ne gre za Ribiča, on je parodija, žrtvovan kot Petan: gre za reševanje Goloba, za službe in denar" med drugim zapisali naslednje:

... "Samo Žolger, širši javnosti manj znani uslužbenec Gen-I, ki med boljšimi poznavalci poslovno-politične scene velja za "Golobovega potrčka", je pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 za kampanjo SDS daroval 13 tisoč evrov, kar je bilo največ od vseh fizičnih oseb (?!), pri čemer ta denar, so prepričani dobro obveščeni, skoraj zagotovo ni šel iz njegovega žepa, ampak iz fondov energetskega imperija Roberta Goloba, ki se je takrat - očitno - želel prikupiti Janševi stranki. Zakaj Borut Dolanc kot generalni sekretar SDS tega denarja ni zavrnil, je pa drugo vprašanje" ...

Toda Žolger je tudi mož Nevenke Hrovatin, profesorice na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki je na včerajšnji skupščini Darsa - kjer je Slovenski državni holding pod vodstvom predsednika uprave Žige Debeljaka (SDH na

Robert Golob gre na Požareportu za med: članki o njem dosegajo že blizu fascinantnih 100 tisoč ogledov

Požareport
11.09.2022 06:00 (Sep 11, 2022)

Robert Golob, predsednik vlade in Gibanja Svoboda, je medijsko najbolj maziljeni novi obraz tranzicijske levice doslej, neprimerljiv tudi z Mirom Cerarjem ali Marjanom Šarcem. Po drugi strani pa ime nekdanjega predsednika uprave Gen-I, ki se je v politiko vrnil iz osebnega maščevanja, praktično samo zato, ker ni dobil še enega mandata na čelu te državne firme, gre medijsko res za med, kar dokazuje tudi gola tehnična statistika letošnje branosti portala (Požareport - 100 najbolj branih člankov leta 2022, ob 100 dneh vlade Roberta Goloba), ki ga pravkar berete:

- Tako je članek z naslovom "Ekskluzivno: Golob v Bruslju - "zasebno". In zakaj se je iz Kromberka na skrivaj preselil v Solkan.", objavljen 27. junija, do včeraj popoldne dosegel že 99.479 ogledov (klikov), kar je - za nišni portal na majhnem slovenskem medijskem tržišču - tako rekoč fascinantna številka*.

- Tudi drugi najbolj brani članek letošnjega leta se začenja z imenom Golob, a je tesno povezan tudi z Urško Klakočar Zupanči

Cirman sprejel službo pri Golobu, saj že kadruje na Siolu, a na Društvu novinarjev nekate znoreli, pa zahtevajo njegov odstop

Požareport
20.08.2022 06:00 (Aug 20, 2022)

Malo več kot osem mesecev po tem, ko je Primož Cirman, odgovorni urednik portala Necenzurirano, vodil prvo javno predvolilno tribuno Roberta Goloba v ljubljanskem Kinu Šiška, Centru urbane kulture (16. decembra 2021) ...

				Cirman, Tomaž Vesel in Golob na odru Kina Šiška, 16. decembra 2021. (foto: Bobo)			Cirman, Tomaž Vesel in Golob na odru Kina Šiška, 16. decembra 2021 (foto: Bobo)

... je Cirman, kot vse kaže, sprejel službo pri Golobu, da ga - torej - politično nastavi(jo) za odgovornega urednika portala Siol.net, prek družbe TSmedia v lasti Telekoma Slovenije. To naj bi se zgodilo v prihajajočih jesenskih mesecih, ko Golobova vladna koalicija prevzame vodenje državnega Telekoma, sedanjega urednika Siola Petra Jančiča pa bi v tem primeru posledično in politično razrešili že leto dni in pol pred koncem njegovega mandata.

Da gre Cirman očitno res na Siol (kjer je sicer že bil, od leta 2016 do - praktično - starta portala Necenzurirano), namreč potrjujejo (tudi) informacije o tem, da že kadruje svojo ekipo, ki bi z njim prevzela Siol, kjer pa - očitno - zaenkrat

Novi srhljivi mejniki provladnih medijskih morilcev: Cirman, Vukovićeva in Modic grozijo z objavami tajnih prisluhov

Požareport
17.08.2022 06:00 (Aug 17, 2022)

Odziv na naš (včerajšnji) članek z naslovom "Ni tak problem, če gre novinarka v politiko, je pa hud problem razkritje medijske korupcije Vesne Vuković in Roberta Goloba" je bil silovit, morda celo eden najhujših doslej. Sicer nobene demantija ali kakšne druge polemike okoli napisanega, dokumentiranega, ampak zgolj in samo - grožnje!

Primož Cirman, "najboljši raziskovalni novinar v državi", za kar ga je pred dnevi urbi et orbi razglasil predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, in novinar, ki je še pred začetkom volilne kampanje za aprilske parlamentarne volitve vodil Golobove javne tribune, Vesna Vuković, bodoča tiskovna predstavnica (piarovka) Gibanja Svoboda, in Tomaž Modic, od 1. avgusta dalje tudi posebni pogodbeni preiskovalec državnega zbora, na predlog Golobove stranke, skratka, trije novinarji portala Necenzurirano, portala, ki ga je šef vlade in največje vladne stranke prejšnji teden "de facto anektiral k svoji politični opciji", so javno, prek twitterja, čepra

Untergang Alema Maksutija: pošiljajo ga v Mošćeničko Drago, da jim tukaj ne bi delal preveč škode?!

Požareport
31.07.2022 06:00 (Jul 31, 2022)

Dva dni po našem razkritju, da je bil Alem Maksuti, verjetno celo najvulgarnejši in najprimitivnejši "politični analitik", ki se je kadarkoli pojavil na slovenski sceni, na plačilni listi Cerarjeve stranke SMC (več na tej povezavi), se Maksuti že javno posipava s pepelom in napoveduje spremembo svojega javnega diskurza:

Toda pri tem sploh ni nujno, da je Maksuti do tega spoznanja prišel sam oziroma s pomočjo "mnenja nekaterih", kot je to zapisal v svojem zgornjem tvitu.

Ne, kajti veliko verjetnejše so informacije, da so mu tako namignili ali dali vedeti njegovi "naročniki", saj so očitno le prišli do spoznanja, da jim Maksuti, - ki na primer ta hip glasno navija za predsedniško kandidatko Marto Kos (Gibanje Svoboda) - dela javnomnenjsko in politično škodo in je zato bolje, če ga malo umaknejo. Skoraj neverjetno Maksutijevo vulgarno komentiranje ter primitivno in žaljivo obkladanje na družbenih omrežjih naj bi Maksuti sicer uporabljal kot svojo vizitko oziroma vstopnico za pridobiv

Elita Gibanja Svoboda, kjer denar ni problem: prestižna vina, jahte, elitna smučišča in gole zadnjice

Požareport
10.06.2022 06:00 (Jun 10, 2022)

Te dni smo že poročali o nonšalantnem nepotizmu bratov Andreja in Branka (Braneta) Ribiča, ki se je razkril med prvimi kadrovskimi potezami vlade Roberta Goloba (več na tej povezavi), življenjski slog nove elite Gibanja Svoboda, kjer denar - očitno - ni problem, pa je razviden s facebook profila gospoda Branka Ribiča (ker gre za posnetke zaslona, kakovost slik žal ni najboljša), sicer zaposlenega na državnem Darsu.

Prestižna vina, vrhunska kulinarika, jahte, elitna smučišča, ni da ni. Pa še, kot napoveduje Brane Ribič sam, "veliko stavijo na Gibanje Svobode". (Bojan Požar)

Na jahti pri Svetem Grgurju, otok Rab. Opomba: ni čisto jasno, ali gre za jadrnico v lasti njegovega brata Andreja Ribiča, ali pač za najeto barko. Na jahti ob sončnem zahodu pri Svetem Grgurju, otok Rab. Opomba: ni čisto jasno, ali gre za jadrnico v lasti njegovega brata Andreja Ribiča ali pač za najeto barko.

Dolomiti, Forestis, Brixen. Dolomiti, Forestis, Brixen

Na plaži Santa Teresa Gallura, Sardinija. Na plaži Santa Teresa Gallura, Sardinija

... In še stava na Gibanje Svoboda! ... In še velika stava na Gibanje Svoboda!

Šarlantanstvo: Golobov test za poslance tudi test servilnosti medijev in kako Urška Klakočar Zupančič širi zablode

Požareport
26.05.2022 06:00 (May 26, 2022)

Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Servilnost tako imenovanih dominantnih medijev do novega predsednika vlade Roberta Goloba postaja že prava groteska, saj, kot očitno ugotavljajo tudi "navadni" uporabniki medijev, novinarji, sredi neznanskega zanosa do Goloba*1, niti guglati, za vsak slučaj, več nočejo. Zadnji tak primer je poročanje časnika Delo, ki postaja že skoraj osebno glasilo novega predsednika vlade, o tem, kako je Robert Golob oh in sploh testiral svoje poslance.

Kar nam nazorno, poznavalsko in argumentirano opiše državljan G. K.*2, čigar pisanje, poslano na naš portal, sicer uredniško redigirano, objavljamo v nadaljevanju:

- Časnik Delo poroča (torek, 25. 5.) ...

... da je Golob (Gibanje Svoboda) testiral svoje poslan

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj