Kategorija: Robert.Golob

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mentalno stanje v državi in žena finančnega ministra Boštjančiča
Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.
Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.
Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta
Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik
Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?
Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!
Uršula Zore Tavčar menda ostaja, čeprav naj bi imela dovolj, in pismo o primernosti Urške Klakočar Zupančič
Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob
Padel politik, ki/ker je nekoč pomagal Janši. A to je tudi konec sanj njegove žene in velike vrnitve LDS.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tdk
( 1 )
a1
( 1 )
agrokor
( 1 )
Aktiva
( 1 )
Ana Jud
( 1 )
Ave
( 1 )
berlin
( 1 )
bild
( 1 )
bitcoin
( 1 )
Boxerji
( 1 )
cerkev
( 1 )
CME
( 1 )
cnn
( 1 )
dars
( 6 )
desus
( 7 )
Direkt
( 1 )
DRI
( 1 )
dubaj
( 1 )
dunaj
( 1 )
DUTB
( 1 )
Ekipa24
( 1 )
Eles
( 2 )
FDV
( 1 )
fifa
( 1 )
forum21
( 3 )
Fotopub
( 1 )
GEN-I
( 1 )
GENI
( 11 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 2 )
Hisense
( 1 )
hse
( 2 )
Irwin
( 1 )
Ivan Gale
( 11 )
Izola
( 1 )
KANAL A
( 1 )
kobarid
( 1 )
Koper
( 1 )
kosovo
( 1 )
krka
( 1 )
LDS
( 8 )
levica
( 19 )
LIDE
( 5 )
LMŠ
( 5 )
Ludizem
( 1 )
Maribor
( 1 )
Mediana
( 2 )
milano
( 1 )
N1
( 1 )
NKBM
( 1 )
npu
( 1 )
nsi
( 12 )
Odmevi
( 2 )
Ona ve
( 1 )
OnaVe
( 1 )
Ormož
( 1 )
Patria
( 1 )
Petrol
( 9 )
Piran
( 1 )
Pirati
( 1 )
pop tv
( 9 )
PSOE
( 1 )
Radeče
( 1 )
SAB
( 1 )
sds
( 15 )
Siol
( 3 )
Siolnet
( 2 )
SMC
( 7 )
SODO
( 1 )
sova
( 4 )
spd
( 1 )
Tarča
( 1 )
TSmedia
( 4 )
Turizem
( 1 )
Twitter
( 1 )
uefa
( 1 )
UKOM
( 4 )
Vatikan
( 1 )
velenje
( 1 )
vesna
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
Zares
( 6 )
ZDA
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik

Požareport
24.01.2023 06:00 (Jan 24, 2023)

Eno so ankete javnega mnenja, ki jih posredno celo financira država, torej vlada (na primer: Mediana za javno RTV Slovenija), drugo pa realno stanje politične moči. In da politična moč predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) zadnjih nekaj tednov zapored pospešeno in vidno usiha, dokazuje tudi včerajšnja skupščina Petrola. Kjer je poraz doživel predlog Slovenskega državnega holdinga, da se predčasno odpokliče člana nadzornega sveta Aleksandra Zupančiča, donedavnega tudi predsednika uprave Elektra Ljubljana. Za predlog SDH je glasovalo dobrih 60 odstotkov zastopanega kapitala, toda potrebne bi bile vsaj tri četrtine. No, proti je glasoval tudi Dari Južna, eden od največjih Petrolovih zasebnih delničarjev (Južna prek različnih podjetij sicer obvladuje okoli 10 odstotkov Petrola), kar je dejansko bilo ključno.

A to se, tako poznavalci, če bi bil predsednik vlade politično dovolj močan, zagotovo ne bi zgodilo. Ni pa to fiasko na odprti sceni samo za Goloba, ampak tudi za predsedn

Stranka SD sprožila napad na Goloba, češ, v čem je on boljši od Janše, Golob pa je Loredanu obljubil obračun z Jankovićem?!

Požareport
09.01.2023 06:00 (Jan 09, 2023)

Željko Železnik ni kdorsigabodi. Gre za vplivnega člana vodstva Socialnih demokratov iz Zagorja ob Savi, kjer je tudi SD-jevski pretendent za župansko funkcijo. In Železnik je tisti vidni - sicer lokalni - politik SD, ki je tokrat, zaradi stanja v zdravstvu, javno napadel ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, petkove kolesarje ter predvsem predsednika vlade in Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Češ, citiramo Železnikov zapis na facebooku, "v čem je svojem delovanju Golob boljši od Janše? Enega avtokrata smo zamenjali za drugega. Razlika je zgolj v tem, da je danes vse v redu."

Viri - zato - pravijo, SD ali vsaj del Socialnih demokratov je sprožil napad na Goloba.

Zelena luč Goloba, da se gre nad Jankovića

Pomenljive informacije pa prihajajo tudi iz Ljubljane, kjer da Gibanju Svoboda ne gre za reševanje zdravstva, ampak za dolgo načrtovano vojno Goloba proti Zoranu Jankoviću, s katerim naj bi zdaj Golob obračunal prek ministra Bešiča Loredana. Slednjemu naj bi Golob tudi oblj

Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?

Požareport
04.01.2023 06:00 (Jan 04, 2023)

Vse kaže, da smo - že prve dni novega leta - na pragu dveh prvih velikih afer, v kateri sta zabredla premier Robert Golob in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, sicer oba tudi vodilna politika Gibanja Svoboda:

- Če se vsaj približno ponavljajo nikoli pojasnjene skrivalnice državne družbe Gen-I z obvodnim plačevanjem novinarke Vesne Vuković (tukaj), potem je zelo verjetno, da je Gen-I, ko ga je vodil še Golob, plačeval tudi notornega Miloša Njegoslava Milovića. Kar zdaj prek informacijske pooblaščenke poskuša izvedeti novinar Peter Jančič (več na tej povezavi), no, vodstvo Gen-I pa molči tudi na podobna vprašanja časopisa Dnevnik.

- Mi pa preverjamo relevantne informacije, da naj bi Urška Klakočar Zupančič na slavni tradicionalni novoletni koncert Dunajskih filharmonikov potovala z vladnim letalom falcon, ki je minulo nedeljo, 1. januarja zjutraj, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, očitno res poletelo z Brnika proti Dunaju ter se vrnilo proti večeru.

Vir: T

Ministrica ima problem: Golob gre mimo nje, Slovencev očitno ne mara preveč, samopodobo pa išče v slogu Urške Čepin

Požareport
21.12.2022 06:00 (Dec 21, 2022)

Poletna zgodbica, ki se je odvila pred mariborsko restavracijo Fudo, nam pravzaprav ogromno pove o predsedniku vlade in Gibanja Svoboda Robertu Golobu ter "njegovi" ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh. O njunih značajih, izjemnih ambicijah in ne nazadnje tudi o funkcioniranju te "estradne" vlade, kot bi rekel znani komentator na Uri moči (Planet TV) Miran Videtič.

Zapisano po pripovedovanju naključnih prič:

Ministrica je očitno izvedela, da Golob prihaja na kosilo v Fudo, kamor pa ministrica - očitno - spet ni bila povabljena. Zato se je - še enkrat očitno - odločila nastaviti. Da pa morda vendarle še ujame njegovo ustno povabilo na kosilo. Tisti, ki ESD na ulici fizično prepoznajo, so namreč videli, kako se usedla za prvo zunanjo mizo restavracije na Glavnem trgu, niso pa takrat še vedeli, da se nastavlja prihajajočemu Golobu. No, potem pride Golob, toda predsednik vlade gre preprosto mimo nje. Tisti, ki so prizor opazovali, so tudi zlahka opazili, da ne samo, da

Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob

Požareport
19.12.2022 06:00 (Dec 19, 2022)

Če so nadzorniki Darsa 1. decembra "sporazumno" zamenjali tri člane uprave, Petra Gašperšiča, ki sicer ostaja zaposlen na Darsu, Romano Fišer in Boštjana Riglerja (Dars je zapustila pred štirimi dnevi), člana uprava pa sta ostala zgolj predsednik uprave Valentin Hajdinjak (nekdanji podpredsednik NSi) in delavski direktor Rožle Podboršek, se danes - ko se znova sestaja nadzorni svet Darsa - obeta (novo) klanje:

- Tako naj bi Pavle Hevka, sicer direktor državne družbe 2TDK (2. tir), tokrat rušil Hajdinjaka, ampak s podporo dela Gibanja Svoboda - Bojana Kumra, ministra za infrastrukturo (ki nad Hajdinjakom kakor ni navdušen), razvpitega Andreja Ribiča, ki očitno še vedno ni obupal, da bi postal šef uprave Darsa, in Alenko Bratušek, državno sekretarko na ministrstvu za infrastrukturo, ki ji je pred dnevi, in to menda celo mimo Roberta Goloba, že uspelo skadrovati novega direktorja Kontrole zračnega prometa.

Spomnimo, Hevka je na čelo 2TDK in nadzorni svet Darsa prišel kot kader SMC, po apr

Kako veš, da so mediji pod kontrolo tranzicijske levice zamenjali ploščo? Ko začnejo prepisovati stare tekste iz Požareporta.

Požareport
17.12.2022 06:00 (Dec 17, 2022)

Zgodba o najnovejšem razkritju preiskave državnega tožilstva, katere tarča sta Gen-I in predsednik vlade ter Gibanja Svobode Robert Golob, znova potrjuje staro zlato pravilo zadnjih let slovenske tranzicije: spremembo kursa večinskih medijev pod kontrolo tranzicijske levice, običajno kar čez noč, spoznamo predvsem po tem, da začnejo, kot po nekem nevidnem ukazu, nenadoma prepisovati stare tekste (zgodbe, razkritja ...) iz Požareporta, pri čemer se poklicno neprofesionalno sklicujejo na tako imenovane "naše informacije". 

No, tokrat je to izpeljala Mladina, za njo pa drugi pripadajoči mediji, pri čemer so bile njihove oziroma "naše informacije" objavljene že tri dni prej - na tem portalu, dan kasneje pa še na twitterju, kar je vse seveda tudi dokumentirano in preverljivo (vir).

Da so mediji v tem primeru zamenjali oziroma obrnili ploščo in zdaj, kar zadeva Goloba, poročajo tako, kot je bilo za njih še pred enim tednom dobesedno nepojmljivo in praktično nepredstavljivo, pa je posledica d

Ko na uradnem listu Roberta Goloba napadejo Bobnarjevo, a hkrati pomotoma potunkajo Goloba in blamirajo še sami sebe

Požareport
06.12.2022 06:00 (Dec 06, 2022)

Novinar se mora pri svojem poročanju - tako narekujejo poklicni standardi profesionalnega novinarstva - strogo izogibati vsem okoliščinam, ki pomenijo navzkrižje interesov, ali pa svoje občinstvo na to navzkrižje interesov vsaj opozoriti, vendar hkrati s poročanjem. Temu pravimo "disclaimer", razkritje, sicer trpi novinarjeva kredibilnost in kredibilnost medija, za katerega novinar dela.

Avtor teh vrstic, denimo, nikoli ne poroča o delu upravnega odbora Prešernovega sklada, k(j)er je članica njegova zasebna partnerka. Pa je, verjemite, marsikaj za povedati. Pred kratkim smo lahko tudi prebrali, kako je eden od nemških medijev odpustil novinarko, ki je intervjuvala nekega nogometnega trenerja, ko se je izkazalo, da je njegova ljubimka.

Primožu Cirmanu, uredniku in novinarju portala Necenzurirano, ki lastniško sodi med hobotnico smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, sicer pa velja za uradni list ožjega kroga Roberta Goloba (torej ne vlade ali vladne koalicije, ampak samo predsedn

In danes je prišel tudi ta dan: Ribiču res služba na Darsu, toda moral je malo skloniti glavo

Požareport
01.12.2022 06:00 (Dec 01, 2022)

O čemer smo na tem portalu poročali pred dnevi ...

"Na Darsu že pišejo sporazumne odpovedi, a vse kaže, da je Novi Sloveniji uspelo zadržati Hajdinjaka" (Požareport, 25. 11. 2022)

... danes, vsaj po naših zadnjih informacijah, postaja tudi uradno. Valentin Hajdinjak ostaja predsednik uprave Darsa, nadzorni svet Darsa pa naj bi za člana uprave - na današnji seji - imenoval Andreja Ribiča, nekdanjega vodjo volilnega štaba Gibanja Svoboda, sicer pa dolgoletnega tesnega partnerja Roberta Goloba - pri enem od največjih spornih poslov slovenske državne energetike doslej (več na tej povezavi).

To pomeni najmanj dvoje:

- Da je Novi Sloveniji res uspelo zadržati Hajdinjaka na vrhu Darsa.

- In da je Ribič, kot pravijo naši viri iz Gibanja Svoboda, "moral malo skloniti glavo" in postati samo član, ne pa tudi predsednik uprave velikega državnega podjetja.

Ribič je namreč že pred časom znotraj GS prišel na stranski tir, na nek način so ga odstranili, češ, saj vsaka revolucija žre svoje otroke, in

Najprej so prišli po Geriča, Jančiča in Siol, zdaj prihajajo celo po članke o televizijcih, Fotopubu, Vesni Vuković in Golobu

Požareport
26.11.2022 06:00 (Nov 26, 2022)

Liki te zgodbe niso izmišljeni.

To dogajanje ni fikcija.

Vsaka asociacija pa je na lastno odgovornost.

Ker jim še ni uspelo priti po RTV Slovenija*, saj jim je to začasno onemogočil jutrišnji referendum (o noveli zakona o RTV, katerega edini namen je takojšnja zamenjava celotnega vodstva javne televizije in radia), so najprej prišli po Rajka Geriča, Petra Jančiča in spletni portal Siol (Telekom Slovenije).

Kako je bil fizično videti prihod po Geriča, smo podrobno opisali že tukaj.

Ker avtor teh vrstic tudi precej dobro ve, kako so - sredi uredniškega mandata - zamenjali Jančiča, lahko povemo, da so mu pri tem plačali vse, kar mu je - za odpravnino - pripadalo, pa menda še nekaj več, samo naj spakira že naslednji dan (to ga je, sreča v nesreči ali malo za šalo in malo zares, trenutno naredilo tudi za enega od najbolje plačanih slovenskih novinarjev), kar znova dokazuje, da novi vladni koaliciji proračunski denar za dosego svojih kadrovskih ciljev ne pomeni nič. Itak pa jim pri tem nih

Učinek metulja: kako bo Franjo Bobinac v zahvalo pomagal Golobu osvoboditi RTV, tepci, ovce in najmanj 12 specialcev

Požareport
19.11.2022 06:00 (Nov 19, 2022)

Minulo sredo je bil nekdanji dolgoletni prvi človek Gorenja (danes kitajski Hisense) Franjo Bobinac*1 v državnem zboru z navadno večino izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in to kljub vidnemu razkolu znotraj vladne koalicije, saj sta stranki SD in Levica temu nasprotovali. Bobinac je na glasovanju dobil 42 glasov (zanj so glasovali poslanci Golobovega Gibanja Svoboda in oba poslanca narodnosti), poslanci Socialnih demokratov, Levice in tudi Nove Slovenije so se vzdržali, prisotni poslanci SDS in Miha Kordiš iz Levice pa so glasovali proti.

Ker pa utegne Franjo Bobinac kmalu postati tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (na prihajajočih volitvah ima sicer resno konkurenco, Tomaža Barado in Janeza Sodržnika, sedanja podpredsednika OKS), lahko seveda samo največji tepci ali politične ovce dvomijo, da Bobinac potem kot predsednik OKS v novi svet RTV Slovenija (če bo sedanja novela zakona o RTV, ki jo predlaga vlada Roberta Goloba in kate

Roman Jakič se rine h Golobu, kot se je nekoč rinil k Drnovšku, toda mediji ga preventivno zbrišejo: postane samo tri pikice

Požareport
13.11.2022 06:00 (Nov 13, 2022)

To je že res prav zabavno: portal N1, ki je v lasti znanega srbskega poslovneža Dragana Šolaka (Telemach, United Media), dan pred sobotnim (včerajšnjim) mariborskim združitvenim kongresom Gibanja Svobode, LMŠ in SAB, objavi predkongresni tekst (petek, 12.11.), kjer spornega Romana Jakiča eksplicitno navedejo med t.i. "bolj prepoznavnimi kandidati" za svet stranke:

No, potem, tik pred samim kongresom, se na Požareportu pojavi članek o Jakičevi že sedmi stranki, tako rekoč svetovnem rekordu (več na tej povezavi), in glej za zlomka, na N1 se po kongresu pojavi praktično identični tekst o izvoljenih članih sveta stranke, kjer pa Jakiča - med bolj prepoznavnimi - nenadoma izbrišejo. Roman Jakič postane samo tri pikice:

Kot bi jim, medijem namreč, v tem primeru Šolakovem portalu N1, nekdo naročil, naj za vsak slučaj, preventivno, ne omenjajo več spornega Romana Jakiča.

Je pa Jakič na mariborskem kongresu upravičil še en svoj znani zakulisni sloves: ta politik namreč slovi tudi po t

Danes svetovni rekord - že sedma stranka Romana Jakiča. Pa Golobič jim prodira v Gibanje Svoboda, pa tako so se ga otepali.

Požareport
12.11.2022 06:00 (Nov 12, 2022)

Ob današnjem združitvenem kongresu Gibanja Svoboda (GS), Liste Marjana Šarca (LMŠ) in Stranke Alenke Bratušek (SAB) v Mariboru (vir), ki bo sicer boljkone samo formaliziral dejansko stanje, nastalo po aprilskih parlamentarnih volitvah (ko so volivci LMŠ in SAB dobesedno nagnali iz parlamenta, Robert Golob pa je potem z GS in sestavo nove vladne koalicije brez težav konzumiral obe propadli politični stranki), sicer pa je kongres del predvolilne kampanji za lokalne volitve (prihodnjo nedeljo, 20. novembra), so za boljše poznavalce slovenske politične scene zato - pravzaprav - še najzanimivejše naslednji tri ugotovitve:

- To bo (Gibanje Svoboda, namreč) že sedma (7.!) politična stranka notornega Romana Jakiča (po LDS, Zares, Listi Zorana Jankovića, Pozitivni Sloveniji, Zavezništvu Alenke Bratušek in SAB), kar je nedvomno svojevrstni svetovni rekord. Jakič pa bo danes, skozi tako imenovano zaprto listo, postal tudi član sveta GS.

- Jakič, sicer tudi nekdanji minister za obrambo, postaja čl

Zgodovina se ponavlja, naključij v naši politiki ni: ob Nataši Pirc Musar isti bivši policist, kot je bil pri Katarini Kresal

Požareport
09.11.2022 06:00 (Nov 09, 2022)

Nedavni pogreb Vinka Beznika, legendarnega poveljnika policijskih specialcev med osamosvajanjem Slovenije, je pozornejšim opazovalcem in kronistom slovenske politične scene ponujal zanimivo zakulisno ikonografijo. Tako sta se na primer na veliko objemala dva novejša "Golobova človeka", Tone Krkovič (Gen-I) in Miloš Njegoslav Milović, neuradni in sporni svetovalec za varnost Roberta Goloba (vir: Izpoved nekdanjega specialca). Pravijo, da sta "velika prijatelja".

A velika prijatelja sta menda tudi Krkovič in kandidatka tranzicijske levice za predsednico republike Nataša Pirc Musar. In prav Krkovič naj bi NPM predlagal, priporočil, naj za njene prevoze in varnost skrbi upokojeni policist Stanislav (alias Stane ali Sten) Bogovčič, ki se ga nekateri še morda spomnijo iz časov, ko je bil najeti osebni varnostnik Katarine Kresal (LDS), ob njenem vzponu na slovensko politično sceno*. Kakšno "zgodovinsko naključje", čeprav nekateri viri tudi razlagajo, da na tej novi sceni "vse laufa prek osebn

Jamnik ne bi šel na SID banko, saj želi ostati pod radarjem, Berločnik pa nagovarja Goloba, naj ga postavi za šefa GEN-I

Požareport
08.11.2022 06:00 (Nov 08, 2022)

In to so nekatere najnovejše govorice, povezane s kadrovanjem Roberta Goloba:

- Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, naj ne bi šel za predsednika uprave SID banke (vir), saj menda želi ostati "pod radarjem" in tako ostati varen pred morebitnimi zamenjavami vlade, kar mu (za zdaj) omogoča - po njegovo prirejeni - statut Modre zavarovalnice. A zgolj mimogrede, po navedbah nekaterih virov: Modri zavarovalnici "ne gre več tako dobro, saj so imeli tudi nekaj zelo slabih naložb".

- Tomaž Berločnik, nekdanji in že rahlo pozabljeni predsednik uprave Petrola, pa nagovarja Goloba, da ga postavi za predsednika uprave GEN-I, namesto Igorja Koprivnikarja. Pri Berločniku, Golobu in Koprivnikarju gre sicer za širšo zgodbo, o kateri bomo podrobneje poročali v prihodnjih dneh. (Bojan Požar)

Če bo kandidiral "Franca": drugi krog Flis - Kangler, Arsenoviču pa usoda Fištravca, 10 do 12 odstotkov

Požareport
17.10.2022 06:00 (Oct 17, 2022)

Po zadnjih informacijah avtorja teh vrstic je Franc Kangler (Nova ljudska stranka Slovenije ali NLS - Lista Franca Kanglerja) vse bližje odločitvi, da bo znova kandidiral za mariborskega župana, a to bo znano zadnji hip, saj naj bi Kangler svojo kandidaturo vložil tik pred iztekom zadnjega roka, v četrtek, ki prihaja, do 24.00.

In če se bo to uresničilo, se bodo karte znotraj štajerske prestolnice pred lokalnimi volitvami, vsaj kar zadeva letošnjo bitko za mariborskega župana, dodobra premešale. Naša hitra napoved, če bo res kandidiral "Franca", je pa takšna:

- V drugi krog volitev se bosta uvrstila Kangler in Vojko Flis, kandidat Gibanja Svoboda.

- Dejan Kaloh, poslanec državnega zbora in kandidat SDS, če bo kandidiral Franc Kangler, utegne pristati/obstati na približno petih odstotkih volilne podpore.

- Aktualnega župana Sašo Arsenoviča pa najverjetneje čaka usoda, podobna usodi njegovega županskega predhodnika Andreja Fištravca z volitev leta 2018. Kar pomeni, da bo dobil okoli 10 d

Kako so si včeraj elegantno (raz)delili Dars: Golobu dva, Alenki Bratušek in Zoranu Jankoviću po enega

Požareport
24.09.2022 05:00 (Sep 24, 2022)

Spomnimo. 8. novembra lani smo na tem portalu v članku z naslovom "Sploh ne gre za Ribiča, on je parodija, žrtvovan kot Petan: gre za reševanje Goloba, za službe in denar" med drugim zapisali naslednje:

... "Samo Žolger, širši javnosti manj znani uslužbenec Gen-I, ki med boljšimi poznavalci poslovno-politične scene velja za "Golobovega potrčka", je pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 za kampanjo SDS daroval 13 tisoč evrov, kar je bilo največ od vseh fizičnih oseb (?!), pri čemer ta denar, so prepričani dobro obveščeni, skoraj zagotovo ni šel iz njegovega žepa, ampak iz fondov energetskega imperija Roberta Goloba, ki se je takrat - očitno - želel prikupiti Janševi stranki. Zakaj Borut Dolanc kot generalni sekretar SDS tega denarja ni zavrnil, je pa drugo vprašanje" ...

Toda Žolger je tudi mož Nevenke Hrovatin, profesorice na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki je na včerajšnji skupščini Darsa - kjer je Slovenski državni holding pod vodstvom predsednika uprave Žige Debeljaka (SDH na

Robert Golob gre na Požareportu za med: članki o njem dosegajo že blizu fascinantnih 100 tisoč ogledov

Požareport
11.09.2022 06:00 (Sep 11, 2022)

Robert Golob, predsednik vlade in Gibanja Svoboda, je medijsko najbolj maziljeni novi obraz tranzicijske levice doslej, neprimerljiv tudi z Mirom Cerarjem ali Marjanom Šarcem. Po drugi strani pa ime nekdanjega predsednika uprave Gen-I, ki se je v politiko vrnil iz osebnega maščevanja, praktično samo zato, ker ni dobil še enega mandata na čelu te državne firme, gre medijsko res za med, kar dokazuje tudi gola tehnična statistika letošnje branosti portala (Požareport - 100 najbolj branih člankov leta 2022, ob 100 dneh vlade Roberta Goloba), ki ga pravkar berete:

- Tako je članek z naslovom "Ekskluzivno: Golob v Bruslju - "zasebno". In zakaj se je iz Kromberka na skrivaj preselil v Solkan.", objavljen 27. junija, do včeraj popoldne dosegel že 99.479 ogledov (klikov), kar je - za nišni portal na majhnem slovenskem medijskem tržišču - tako rekoč fascinantna številka*.

- Tudi drugi najbolj brani članek letošnjega leta se začenja z imenom Golob, a je tesno povezan tudi z Urško Klakočar Zupanči

Cirman sprejel službo pri Golobu, saj že kadruje na Siolu, a na Društvu novinarjev nekate znoreli, pa zahtevajo njegov odstop

Požareport
20.08.2022 06:00 (Aug 20, 2022)

Malo več kot osem mesecev po tem, ko je Primož Cirman, odgovorni urednik portala Necenzurirano, vodil prvo javno predvolilno tribuno Roberta Goloba v ljubljanskem Kinu Šiška, Centru urbane kulture (16. decembra 2021) ...

				Cirman, Tomaž Vesel in Golob na odru Kina Šiška, 16. decembra 2021. (foto: Bobo)			Cirman, Tomaž Vesel in Golob na odru Kina Šiška, 16. decembra 2021 (foto: Bobo)

... je Cirman, kot vse kaže, sprejel službo pri Golobu, da ga - torej - politično nastavi(jo) za odgovornega urednika portala Siol.net, prek družbe TSmedia v lasti Telekoma Slovenije. To naj bi se zgodilo v prihajajočih jesenskih mesecih, ko Golobova vladna koalicija prevzame vodenje državnega Telekoma, sedanjega urednika Siola Petra Jančiča pa bi v tem primeru posledično in politično razrešili že leto dni in pol pred koncem njegovega mandata.

Da gre Cirman očitno res na Siol (kjer je sicer že bil, od leta 2016 do - praktično - starta portala Necenzurirano), namreč potrjujejo (tudi) informacije o tem, da že kadruje svojo ekipo, ki bi z njim prevzela Siol, kjer pa - očitno - zaenkrat

Novi srhljivi mejniki provladnih medijskih morilcev: Cirman, Vukovićeva in Modic grozijo z objavami tajnih prisluhov

Požareport
17.08.2022 06:00 (Aug 17, 2022)

Odziv na naš (včerajšnji) članek z naslovom "Ni tak problem, če gre novinarka v politiko, je pa hud problem razkritje medijske korupcije Vesne Vuković in Roberta Goloba" je bil silovit, morda celo eden najhujših doslej. Sicer nobene demantija ali kakšne druge polemike okoli napisanega, dokumentiranega, ampak zgolj in samo - grožnje!

Primož Cirman, "najboljši raziskovalni novinar v državi", za kar ga je pred dnevi urbi et orbi razglasil predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, in novinar, ki je še pred začetkom volilne kampanje za aprilske parlamentarne volitve vodil Golobove javne tribune, Vesna Vuković, bodoča tiskovna predstavnica (piarovka) Gibanja Svoboda, in Tomaž Modic, od 1. avgusta dalje tudi posebni pogodbeni preiskovalec državnega zbora, na predlog Golobove stranke, skratka, trije novinarji portala Necenzurirano, portala, ki ga je šef vlade in največje vladne stranke prejšnji teden "de facto anektiral k svoji politični opciji", so javno, prek twitterja, čepra

Elita Gibanja Svoboda, kjer denar ni problem: prestižna vina, jahte, elitna smučišča in gole zadnjice

Požareport
10.06.2022 06:00 (Jun 10, 2022)

Te dni smo že poročali o nonšalantnem nepotizmu bratov Andreja in Branka (Braneta) Ribiča, ki se je razkril med prvimi kadrovskimi potezami vlade Roberta Goloba (več na tej povezavi), življenjski slog nove elite Gibanja Svoboda, kjer denar - očitno - ni problem, pa je razviden s facebook profila gospoda Branka Ribiča (ker gre za posnetke zaslona, kakovost slik žal ni najboljša), sicer zaposlenega na državnem Darsu.

Prestižna vina, vrhunska kulinarika, jahte, elitna smučišča, ni da ni. Pa še, kot napoveduje Brane Ribič sam, "veliko stavijo na Gibanje Svobode". (Bojan Požar)

Na jahti pri Svetem Grgurju, otok Rab. Opomba: ni čisto jasno, ali gre za jadrnico v lasti njegovega brata Andreja Ribiča, ali pač za najeto barko. Na jahti ob sončnem zahodu pri Svetem Grgurju, otok Rab. Opomba: ni čisto jasno, ali gre za jadrnico v lasti njegovega brata Andreja Ribiča ali pač za najeto barko.

Dolomiti, Forestis, Brixen. Dolomiti, Forestis, Brixen

Na plaži Santa Teresa Gallura, Sardinija. Na plaži Santa Teresa Gallura, Sardinija

... In še stava na Gibanje Svoboda! ... In še velika stava na Gibanje Svoboda!

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj