Kategorija: Slovenski.državni.holding

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mentalno stanje v državi in žena finančnega ministra Boštjančiča
Pod Janšo kolovodja upora, zdaj sam počne vse to še bolj avtoritarno. Pa še za pisarno se prepira z drugim šolskim ministrom.
Nove spletke na vrhu Elektra Ljubljana: spet zraven Andrej Ribič. In potem odkrijete, da tudi tam kasira televizijec Bergant.
Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta
Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik
Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?
Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!
Uršula Zore Tavčar menda ostaja, čeprav naj bi imela dovolj, in pismo o primernosti Urške Klakočar Zupančič
Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob
Padel politik, ki/ker je nekoč pomagal Janši. A to je tudi konec sanj njegove žene in velike vrnitve LDS.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tdk
( 1 )
a1
( 1 )
agrokor
( 1 )
Aktiva
( 1 )
Ana Jud
( 1 )
Ave
( 1 )
berlin
( 1 )
bild
( 1 )
bitcoin
( 1 )
Boxerji
( 1 )
cerkev
( 1 )
CME
( 1 )
cnn
( 1 )
dars
( 6 )
desus
( 7 )
Direkt
( 1 )
DRI
( 1 )
dubaj
( 1 )
dunaj
( 1 )
DUTB
( 1 )
Ekipa24
( 1 )
Eles
( 2 )
FDV
( 1 )
fifa
( 1 )
forum21
( 3 )
Fotopub
( 1 )
GEN-I
( 1 )
GENI
( 11 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 2 )
Hisense
( 1 )
hse
( 2 )
Irwin
( 1 )
Ivan Gale
( 11 )
Izola
( 1 )
KANAL A
( 1 )
kobarid
( 1 )
Koper
( 1 )
kosovo
( 1 )
krka
( 1 )
LDS
( 8 )
levica
( 19 )
LIDE
( 5 )
LMŠ
( 5 )
Ludizem
( 1 )
Maribor
( 1 )
Mediana
( 2 )
milano
( 1 )
N1
( 1 )
NKBM
( 1 )
npu
( 1 )
nsi
( 12 )
Odmevi
( 2 )
Ona ve
( 1 )
OnaVe
( 1 )
Ormož
( 1 )
Patria
( 1 )
Petrol
( 9 )
Piran
( 1 )
Pirati
( 1 )
pop tv
( 9 )
PSOE
( 1 )
Radeče
( 1 )
SAB
( 1 )
sds
( 15 )
Siol
( 3 )
Siolnet
( 2 )
SMC
( 7 )
SODO
( 1 )
sova
( 4 )
spd
( 1 )
Tarča
( 1 )
TSmedia
( 4 )
Turizem
( 1 )
Twitter
( 1 )
uefa
( 1 )
UKOM
( 4 )
Vatikan
( 1 )
velenje
( 1 )
vesna
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
Zares
( 6 )
ZDA
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Politična moč Roberta Goloba vidno usiha: nov dokaz je skupščina Petrola, ko se zaštrikajo Debeljak, Jamnik in Berločnik

Požareport
24.01.2023 06:00 (Jan 24, 2023)

Eno so ankete javnega mnenja, ki jih posredno celo financira država, torej vlada (na primer: Mediana za javno RTV Slovenija), drugo pa realno stanje politične moči. In da politična moč predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) zadnjih nekaj tednov zapored pospešeno in vidno usiha, dokazuje tudi včerajšnja skupščina Petrola. Kjer je poraz doživel predlog Slovenskega državnega holdinga, da se predčasno odpokliče člana nadzornega sveta Aleksandra Zupančiča, donedavnega tudi predsednika uprave Elektra Ljubljana. Za predlog SDH je glasovalo dobrih 60 odstotkov zastopanega kapitala, toda potrebne bi bile vsaj tri četrtine. No, proti je glasoval tudi Dari Južna, eden od največjih Petrolovih zasebnih delničarjev (Južna prek različnih podjetij sicer obvladuje okoli 10 odstotkov Petrola), kar je dejansko bilo ključno.

A to se, tako poznavalci, če bi bil predsednik vlade politično dovolj močan, zagotovo ne bi zgodilo. Ni pa to fiasko na odprti sceni samo za Goloba, ampak tudi za predsedn

Res neverjetni kadri za državna podjetja: odstopljeni, preiskovani, upokojeni. Plus potrčko od Alenke Bratušek.

Požareport
16.01.2023 06:00 (Jan 16, 2023)

Nekaj imen, ki se zadnje tedne pojavljajo kot najnovejši kadri za državna podjetja, med izbranci Slovenskega državnega holdinga, so res neverjetna zbirka:

- Tako je novi član nadzornega sveta Elektra Ljubljana postal Marko Naraločnik, verjetno za nagrado, ker je na listi Gibanja Svoboda kandidiral za velenjskega mestnega svetnika. Je namreč znan po tem, da je Komisija za preprečevanje korupcije zoper njega uvedla preiskavo zaradi domnevno spornih nabav mask in druge zaščitne opreme med prvo epidemijo covida-19 oziroma med vlado Janeza Janše, kjer je bil pomočnik direktorja Zavoda za blagovne rezerve.

- Med kandidati za novega člana nadzornega sveta Luke Koper (skupščina Luke je sklicana za 6. februar) pa se je znašel celo Jožef Petrovič, nekdanji minister za gospodarstvo med vlado Mira Cerarja, ki je moral, zaradi očitkov kartelnega poslovanja, odstopiti že po tridesetih dneh ministrovanja (vir), zdaj bo pa, kar je res skrajno nenavadno, "nadzoroval" državno Luko Koper. Petrovič je dan

Ko sanjski moški sredi nočne švicarije poroči dva direktorja dveh državnih podjetij

Požareport
28.12.2022 06:00 (Dec 28, 2022)

Bil je četrtek, 1. decembra, zvečer, zgodilo se je v ljubljanskem Bistroju Švicarija:

- Na dnevnem redu nočna zabava strogo zaprtega tipa - ob aktualni združitvi (oziroma pripojitvi) Slovenskega državnega holdinga in DUTB (slabe banke).

- Vrhunec večera pa kakor simbolična poroka dveh državnih direktorjev dveh državnih podjetij - na odru - med predsednikom uprave SDH Žigo Debeljakom in glavnim izvršnim direktorjem DUTB Mitjo Križajem. Prvi je bil ženin, drugi nevesta.

- Pri čemer je poročni obred - kot matičar - vodil Nejc Šmit, širši javni znan kot voditelj resničnostnega šova Sanjski moški na Pop TV.

Eni pravijo, bilo je zelo, če ne celo strašno zabavno, drugi so se malo zmrdovali ali vihali nos, tretji cinično dodajajo, da liki so resnični, vsaka primerjava z resničnim življenjem pa gre na lastno odgovornost. (Bojan Požar)

Na Darsu klanje: zdaj Hevka, Kumer, Ribič in Bratuškova rušijo Hajdinjaka, ni pa še jasno, kako bo na koncu odločil Golob

Požareport
19.12.2022 06:00 (Dec 19, 2022)

Če so nadzorniki Darsa 1. decembra "sporazumno" zamenjali tri člane uprave, Petra Gašperšiča, ki sicer ostaja zaposlen na Darsu, Romano Fišer in Boštjana Riglerja (Dars je zapustila pred štirimi dnevi), člana uprava pa sta ostala zgolj predsednik uprave Valentin Hajdinjak (nekdanji podpredsednik NSi) in delavski direktor Rožle Podboršek, se danes - ko se znova sestaja nadzorni svet Darsa - obeta (novo) klanje:

- Tako naj bi Pavle Hevka, sicer direktor državne družbe 2TDK (2. tir), tokrat rušil Hajdinjaka, ampak s podporo dela Gibanja Svoboda - Bojana Kumra, ministra za infrastrukturo (ki nad Hajdinjakom kakor ni navdušen), razvpitega Andreja Ribiča, ki očitno še vedno ni obupal, da bi postal šef uprave Darsa, in Alenko Bratušek, državno sekretarko na ministrstvu za infrastrukturo, ki ji je pred dnevi, in to menda celo mimo Roberta Goloba, že uspelo skadrovati novega direktorja Kontrole zračnega prometa.

Spomnimo, Hevka je na čelo 2TDK in nadzorni svet Darsa prišel kot kader SMC, po apr

Bo Lidia Glavina res nova predsednica uprave Luke Koper?

Požareport
20.11.2022 06:00 (Nov 20, 2022)

Če se je Lidio Glavina, nekdanjo razvpito prvo damo uprave Slovenskega državnega holdinga, danes pa direktorico hčerinske družbe Gen-I iz Milana, pred časom omenjalo v povezavi z imenovanjem nove uprave Telekoma Slovenije (vir: Njena vrnitev, ne mit, ampak resničnost?!), se zdaj pojavlja kot resna kandidatka za novo predsednico uprave Luke Koper.

Viri blizu vrha vladne koalicije sicer pravijo, da ni še nič dogovorjeno. (Bojan Požar)

Učinek metulja: kako bo Franjo Bobinac v zahvalo pomagal Golobu osvoboditi RTV, tepci, ovce in najmanj 12 specialcev

Požareport
19.11.2022 06:00 (Nov 19, 2022)

Minulo sredo je bil nekdanji dolgoletni prvi človek Gorenja (danes kitajski Hisense) Franjo Bobinac*1 v državnem zboru z navadno večino izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in to kljub vidnemu razkolu znotraj vladne koalicije, saj sta stranki SD in Levica temu nasprotovali. Bobinac je na glasovanju dobil 42 glasov (zanj so glasovali poslanci Golobovega Gibanja Svoboda in oba poslanca narodnosti), poslanci Socialnih demokratov, Levice in tudi Nove Slovenije so se vzdržali, prisotni poslanci SDS in Miha Kordiš iz Levice pa so glasovali proti.

Ker pa utegne Franjo Bobinac kmalu postati tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (na prihajajočih volitvah ima sicer resno konkurenco, Tomaža Barado in Janeza Sodržnika, sedanja podpredsednika OKS), lahko seveda samo največji tepci ali politične ovce dvomijo, da Bobinac potem kot predsednik OKS v novi svet RTV Slovenija (če bo sedanja novela zakona o RTV, ki jo predlaga vlada Roberta Goloba in kate

Kako so si včeraj elegantno (raz)delili Dars: Golobu dva, Alenki Bratušek in Zoranu Jankoviću po enega

Požareport
24.09.2022 05:00 (Sep 24, 2022)

Spomnimo. 8. novembra lani smo na tem portalu v članku z naslovom "Sploh ne gre za Ribiča, on je parodija, žrtvovan kot Petan: gre za reševanje Goloba, za službe in denar" med drugim zapisali naslednje:

... "Samo Žolger, širši javnosti manj znani uslužbenec Gen-I, ki med boljšimi poznavalci poslovno-politične scene velja za "Golobovega potrčka", je pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 za kampanjo SDS daroval 13 tisoč evrov, kar je bilo največ od vseh fizičnih oseb (?!), pri čemer ta denar, so prepričani dobro obveščeni, skoraj zagotovo ni šel iz njegovega žepa, ampak iz fondov energetskega imperija Roberta Goloba, ki se je takrat - očitno - želel prikupiti Janševi stranki. Zakaj Borut Dolanc kot generalni sekretar SDS tega denarja ni zavrnil, je pa drugo vprašanje" ...

Toda Žolger je tudi mož Nevenke Hrovatin, profesorice na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki je na včerajšnji skupščini Darsa - kjer je Slovenski državni holding pod vodstvom predsednika uprave Žige Debeljaka (SDH na

Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!

Požareport
13.05.2022 06:00 (May 13, 2022)

Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Najnovejša tragikomedija, neposredno povezana z Emilijo Stojmenovo Duh, imenovano tudi "Damjan Murko slovenske informatike", ki se je pred volitvami pridružila Socialnim demokratom, po volitvah, ko ni bila izvoljena za mariborsko poslanko, pa je nonšalantno in čez noč zapustila SD in zdaj na listi Gibanja Svoboda postaja ministrica za digitalizacijo znotraj nastajajoče vlade Roberta Goloba, ne razkriva zgolj sramotnega osebnega značaja (te) tipične političarke novega kova, ampak - vsaj - še naslednje:

- Gre za vrhunce odraza stanja znotraj stranke SD, ki so jo skorajda povsem prevzeli sprotni kruhoborci in kruhoborke, ki nimajo nobene zveze z ideologijo, kaj šele stroko ali delom za javno dobro, amp

Kdo naj bi po novem vodil upravo SDH? Favorit je menda Janez Žlak.

Požareport
26.09.2020 06:30 (Sep 26, 2020)

Po naših informacijah naj bi vodenje uprave Slovenskega državnega holdinga prevzel Janez Žlak, ki je znotraj kvote SDS pred kratkim postal tudi predsednik nadzornega sveta Elesa.

Spomnimo, po odstopu Gabrijela Škofa (1. junija - tukaj) upravo SDH začasno vodi Ivan Kržan. Je pa Gabrijel Škof - kljub svojemu odstopu ali pa ravno zato - nedavno postal novi član nadzornega sveta Slovenskih železnic. No, Karmen Dietner, aktualna predsednica nadzornega sveta SDH, po naših informacijah do nadaljnjega ostaja na tej funkciji, je pa sicer slišati, da naj bi neuradno vodilno vlogo znotraj nadzornega sveta SDH že začel prevzemati Ivan Simič, sicer novi namestnik Dietnerjeve.

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj