Jamniku propadla operacija spremembe dnevnega reda skupščine Petrola, da bi zamenjali nadzornike. Berločnik pride ali ne?!

Objavil/a 7 DNI V TEDNU, dne 2019-11-03 ob 07:37:46

Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, je že propadla tajna operacija spremembe dnevnega reda izredne skupščine Petrola, ki bo prihodnji četrtek, 12. decembra, ob 10. uri. Jamnik je namreč poskušal pridobiti podpise vsaj petih odstotkov delničarjev Petrola, kar bi minimalno zadoščalo za njegovo želeno spremembo dnevnega reda (vir), to je za odpoklic oziroma zamenjavo članov nadzornega sveta Petrola, ki je pred časom zamenjala Petrolovo upravo s Tomažem Berločnikom na čelu, vendar mu to ni uspelo, 7-dnevni rok po sklicu skupščine pa se je že iztekel. Pri tem je zanimivo, da naj bi Jamniku soglasje zavrnila celo Nova Kreditna banka Maribor, čeprav je Jamnik član nadzornega sveta te banke, sicer lastnice skoraj 2 odstotkov Petrolovih delnic (trenutno lastniško strukturo Petrola si lahko ogledate tukaj), no, še bolj pomenljivo pa je dejstvo, da Borutu Jamniku ni uspelo pridobiti niti soglasja Kapitalske družbe, ki jo tako ali drugače obvladuje prav - Jamnik. Po naših informacijah naj bi podpis soglasja zavrnil predsednik uprave Kada Bachtiar Djalil, ki sicer velja za dolgoletnega tesnega in zvestega Jamnikovega zaveznika. Menda zato, ker naj bi Djalil modro ugotovil, da bi bil ta podpis v tem trenutku  zanj lahko - prevroč?!

Spomnimo: do sklica izredne skupščine Petrola je prišlo na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga. Eno od najbolj vročih vprašanj pred skupščino pa je, bo Berločnik na skupščino prišel ali ne. Teoretično mu ni (več) treba priti, saj teoretično ni več član uprave, je pa še vedno delničar Petrola ...

Kaj trenutno počne zloglasni Igor Velov? Lobira po Makedoniji in ponuja slovenske donacije.

(Ponedeljek, 2. decembra) Če se morda sprašujete, kaj trenutno počne Igor Velov, nekdanji "zloglasni" direktor Javne agencije za varnost prometa (AVP), je odgovor naslednji: lobira po Makedoniji - v funkciji državnega in mestnega svetnika občine Kranj.

				Igor Velov in župan občine Berovo Zvonko Pekevski			Igor Velov in župan občine Berovo Zvonko Pekevski

Iz zapisa na uradni spletni strani občine Berovo je sicer razvidno, da Velov v imenu Republike Slovenije ponuja tudi donacije, več pa si lahko preberete tukaj.

Savič ob Vodebu: netoleranten, agresiven, pa še močno mu je smrdelo iz ust - po siru

(Petek, 29. novembra) Vsi tisti, ki s(m)o se včeraj ob treh popoldne - iz takšnih ali drugačnih razlogov in motivov - znašli v Cankarjevem domu na predstavitvi razvpite knjige Romana Vodeba Prvi spol, smo bili hočeš nočeš žive priče liku in delu Domna Saviča. Ta se je ob nenehnem fizičnem motenju Vodebovega nastopa, kar je delovalo otročje in bizarno hkrati pa tudi tako napeto, da so morali posredovati varnostniki in celo policija, no, potem se je Savič le nekoliko umiril, izkazal za skrajno netolerantnega, agresivnega, a hkrati tudi za precej nevednega "aktivista" družbene scene. Ko je - v primerjavi z njim izjemno potrpežljivemu - Vodebu le postavil dve vprašanji, je to nerodno bral iz nekega članka na mobilnem telefonu, pri čemer je dajal vtis, da niti ne ve točno, kaj sploh sprašuje. Za nameček pa mu je hkrati močno smrdelo iz ust, in to po nekem siru, kar je za nekoga, ki celo javno nastopa in pride med ljudi na knjižni sejem v Cankarjev dom, predvsem vprašanje osebne higiene.

				Domen Savič, včeraj v Cankarjevem domu.			Domen Savič, včeraj v Cankarjevem domu.

Res je sramota za takrat še Cerarjevo SMC, koga - takšnega Saviča - so kadrovali v programski svet RTV Slovenija (vir) in koga je pred kratkim osebno sprejel predsednik državnega zbora Dejan Židan ...

Danes vsi na(d) Romana Vodeba! In videli bomo, kaj se bo dogajalo?!

(Četrtek, 28. februarja) Roman Vodeb, razvpiti psihoanalitik, publicist in stalni komentator oddaje Faktor na TV3, danes ob treh popoldne na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu prestavlja svojo zloglasno knjigo z naslovom Prvi spol. Prepoved njegovega današnjega nastopa so, resda neuspešno, od organizatorjev knjižnega sejma že pisno in javno zahtevala razna famozna LGTB in feministična združenja ter nekaj radikalnih levih fašistov, ki pa zdaj, ko se ve, da Vodeb kljub vsemu prihaja oziroma je že tam in se pripravlja ter predstavitev knjige tudi zares bo, napovedujejo celo fizično motenje Vodebove predstavitve. Drugi bodo prišli zato, da podprejo Vodeba in pravico do svobode javne besede, pa nekaj bo verjetno tudi firbcev, da bi videli, kaj se bo dogajalo. In zdi se, da je Roman Vodeb na vhuncu svoje slave ...

				Roman Vodeb			Roman Vodeb

Se torej vidimo v Cankarjevem domu!

Da ne bo pomote: Ivo Vajgl doslej zamenjal že pet (5) političnih strank. Edina njegova stalnica je - Kučan.

(Nedelja, 25. novembra) Ob "nenadnem" izstopu Iva Vajgla, med drugim nekdanjega evropskega poslanca, iz stranke DeSUS, je treba - ne glede na njegove izstopne razloge (Aleksandra Pivec vs Karl Erjavec in to) - ugotoviti ter povedati predvsem naslednje: DeSUS je bil že peta (5!) Vajglova stranka (spomnimo, po tem vrstnem redu je šlo: ZKS-Demokratična unija-LDS-Zares-DeSUS), ki tako s svojimi vstopi in izstopi iz političnih strank pospešeno lovi tovrstne strankarske rekorde Romana Jakiča (trenutno SAB), Janija Möderndorferja (trenutno SMC) in Alenke Bratušek (trenutno SAB).

				Ivo Vajgl in Karl Erjavec			Ivo Vajgl in Karl Erjavec

Ima pa Ivo Vajgl eno politično stalnico: po Ljubljani ga ves čas, ne glede na njegovo trenutno politično stranko, videvamo z Milanom Kučanom ...

Glej ga, zlomka: Nataša Pirc Musar medtem že odstopila, menda zaradi nove funkcije v bowlingu?!

(Petek, 22. novembra) Včeraj, pozor, malo pred polnočjo (?!) so nam iz Društva poslovnih žensk FAM uradno sporočili, da je njihova predsednica in odvetnica Nataša Pirc Musar medtem že - odstopila. Citiramo elektronsko sporočilo Silvie Lippai, podpisane kot vodja in zakonita zastopnica društva FAM: "Nataša Pirc Musar je odstopila z mesta predsednice Društva poslovnih žensk FAM 14. 11. 2019 zaradi prevzema nove funkcije generalne sekretarke Evropske bowling federacije. V društvo FAM smo jo povabile članice same. Društva nikakor ni mogla finančno izčrpavati, ker je za vsako finančno odločitev odgovoren programski svet društva, ki odobri strošek. Na podlagi sprejetih sklepov programskega sveta društva izplačila izvaja vodja in zastopnica društva."

Nataša Pirc Musar med bowlingom. Nataša Pirc Musar med bowlingom

Hm, ta odstop Nataše Pirc Musar naj bi se torej zgodil po tem, ko smo pred desetimi dnevi izvedeli za dogajanja znotraj društva FAM, sicer opisana šele v včerajšnjem članku, in medtem ko tudi na uradni spletni strani društva FAM zamenjava predsednice (še) ni zabeležena ...?!

Po debaklu z Rdečim križem razvpito Natašo Pirc Musar zdaj mečejo tudi iz ženskega društva FAM

(Četrtek, 21. novembra) Odvetnico Natašo Pirc Musar, nesojeno generalno direktorico RTV Slovenija in nekdanjo predsednico Rdečega križa, zdaj "mečejo" tudi iz Društva poslovnih žensk FAM, kjer je - spomnimo - pred časom nenadoma postala - predsednica (vir). Po navedbah naših virov naj bi članice FAM že zbirale podpise za sklic izredne skupščine, da bi Pirc Musarjevo zamenjali, kar pa naj bi Pirc Musarjeva želela preprečiti s telefoniranjem, pritiski in pogovori s posameznimi damami. Sicer pa ji nekatere članice društva, ki se javno ne želijo izpostavljati, očitajo intrige in celo finančno izčrpavanje društva (menda povezano z izdelavo spletne strani), pravzaprav zelo podobno že znani zgodbi iz Rdečega križa (vir). 

Ozadje knjige Luciferka. Ko se dve Svetlani, Makarovič in Slapšak, in dva radikalca, Valenčič in Šurc, spopadejo za denar.

(Torek, 19. novembra) Spor med razvpito umetnico Svetlano Makarovič in založbo Beletrina, ki je izdala njeno biografijo z naslovom Luciferka, razkriva tudi ozadje nastajanja te knjige; še natančneje, spopad med dvema Svetlanama, Makarovič in Slapšak, ter dvema novinarjema, Erikom Valenčičem in Matejem Šurcem (oba sta znana kot izrazito leva radikalca, podobno kot obe Svetlani), ki so se, kot kaže, brezkompromisno spopadli za denar.

Vse to se namreč lepo prebere iz sporočila za javnost, ki ga je včeraj objavila založba Beletrina, večinski mediji pa vam bodo, da bi zaščitili "integriteto vpletenih", vse to večinoma previdno zamolčali.

Vredno branja - tudi zato, da se bo točno vedelo, s kom imamo opravka:

Spoštovani,

posredujemo vam odgovor na izjave Svetlane Makarovič glede promocije njene knjige Luciferka, ki je izšla pri založbi Beletrina. V petek, 15. 11. 2019, je na predstavitvi knjige Luciferka v Mini teatru Svetlana Makarovič namreč izjavila, da se je založba Beletrina odpovedala promociji njene knjige in novinarjem samovoljno ni razdelila recenzijskih izvodov. 14. člen pogodbe med Svetlano Makarovič in založbo Beletrina na njeno vztrajanje predvideva samo 20 brezplačnih izvodov, kar pa je absolutno premalo za promocijo, poleg tega so ti izvodi namenjeni tudi vsem, ki so knjigo soustvarjali. Za intervjuje, recenzije, refleksije in vse ostale tekste Beletrina vsakič nameni vsaj 50 brezplačnih izvodov knjige, ker se zavedamo, kako pomembna je prisotnosti literature v javnem in medijskem prostoru. Ko smo se obrnili na Avtorsko agencijo in jo opozorili, da je 20 brezplačnih izvodov absolutno premalo za promocijo knjige, smo naleteli na gluha ušesa, ker je avtorica pri tej omejitvi vztrajala rekoč, naj novinarji knjigo kupijo. Ker nismo želeli novinarjev deliti na nekaj teh, ki bi lahko knjigo prejeli brezplačno, in druge, ki bi jo morali kupiti, smo se odločili javnosti pojasniti, zakaj recenzijskih izvodov tokrat žal ni.

Ponovno poudarjamo, da se soavtorja Svetlana Slapšak in Erik Valenčič nista sama odločila, da projekt zapustita, kot je v petek zatrdila Svetlana Makarovič. Slapšak prekinitev sodelovanja komentira: "Po devetih mesecih dobrega in intenzivnega dela sem dobila serijo žaljivih sporočil Mateja Šurca, po čemer sem sklepala, da se moje delo ne bo nadaljevalo. Nekaj podobnega je doživel Erik Valenčič. Svetlana Makarovič mi nikoli ni pojasnila, kaj in zakaj prekinja sodelovanje – niti z eno besedo. Po mojih merilih je to neotesano. Ves ta čas sem bila priča skrbi Aleša Štegra za knjigo; bil je uslužen, odprt za vsako zahtevo Svetlane Makarovič in neskončno potrpežljiv." Erik Valenčič pa dodaja: "Makarovičeva pravi, da naj bi se jaz nekje izgubil in vztrajno ponavlja, da se nam knjige sploh ni dalo pisati. Ko izgovarja oziroma zapisuje te besede, sama dobro ve, da bedno laže. Na knjigi smo vsi (razen nje) trdo delali mesece in mesece; sam sem prepisal veliko ur naših pogovorov, ki so osnova te zoprne knjige, in organiziral ljudi ter potek dela za njen nastanek. Kaj se je torej zgodilo? Ne, nismo se skregali, sporekli ali sprčkali. Moja ocena je, da sta na neki točki Makarovičeva in pa Šurc, ki je žal med procesom dela izgubil zdravorazumsko in nujno novinarsko distanco do objekta našega preučevanja ter se prelevil v karikaturo klečeplaznega, priliznjenega oprodo gospe Makarovič, prišla do zaključka, da je bolje razdeliti denar na dva dela kot pa na štiri. Gospa, ki tako zelo rada pridiga o simbolu rdeče zvezde, ima, kot vidim, raje simbol evra. Pa naj jih imata – vse te evrčke, v onostranstvo jih tako ali tako ne bosta mogla odnesti, njuna sramota pa bo ostala. Kar zadeva samo knjigo, lahko kot eden od njenih (nesojenih) soavtorjev z gotovostjo trdim, da vsaj zadnje tri strani v njej vsebujejo čisto resnico."

Zakaj na petkovem dogodku knjiga ni bila na voljo za prodajo, pojasnjuje strateški vodja projektov, dr. Eva Premk Bogataj: "Na založbo Beletrina nihče ni klical, da si želi prodajnih izvodov Luciferke za dogodek v Mini teatru. Če bi bili o tem obveščeni, bi jih pravočasno dostavili. Dogodek sta avtorja organizirala sama in ne v sodelovanju z založbo."

Beletrina je imela na vztrajanje Svetlane Makarovič sprva podpisano pogodbo o sozaložništvu knjige s Čezvesoljskim humanitarnim skladom Sapramiška. Obenem so vsi štirje avtorji (Svetlana Makarovič, Matej Šurc, Erik Valenčič, Svetlana Slapšak) na vztrajanje Makarovič prenesli vse avtorske pravice in prihodke iz dela na biografiji na Čezvesoljski humanitarni sklad. Ko sta se humanitarni sklad Sapramiška in Svetlana Makarovič, častna svečenica Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja, skregala, je Makarovič vztrajala na prekinitvi pogodbe vseh vpletenih s Čezvesoljskim humanitarnim skladom. Obenem je bil sklenjen dogovor med vsemi štirimi soavtorji in Beletrino, da se sklenejo direktne pogodbe in da se prihodek iz knjige deli enakovredno med vsemi štirimi (Makarovič, Valenčič, Slapšak, Šurc). Beletrina je kmalu dosegla razvezo pogodbenih razmerij (Humanitarni sklad Sapramiška je bil pri tem kooperativen), nakar Makarovič ni držala besede. Najprej je brez obrazložitve prekinila komunikacijo s Svetlano Slapšak in Erikom Valenčičem, potem tudi z Beletrino. Po posredovanju Avtorske agencije je Beletrina, ki je v projekt do takrat že vložila zelo veliko dela, podpisala novo pogodbo, tokrat le še s Svetlano Makarovič in Matejem Šurcem. Kljub temu so se šikaniranja in nekorektni poslovni in medčloveški odnosi s strani obeh preostalih avtorjev do založbe nadaljevali vse do izida knjige. Še posebej pa nas žalosti, da se je avtoričin bes na tako nizkoten način usmeril proti uredniku knjige Alešu Štegru, ki je naredil vse, da bi knjiga izšla.

Radio Center. Račun blokiran že 75 dni, a še vedno oddajajo, direktor Memedović pa celo medijski menedžer leta?!

(Ponedeljek, 18. novembra) Hecna je ta slovenska medijska scena in zanimivi so ti slovenski "menedežerji leta". Radio Center (Radio Center, d. o. o.), znan po sloganu "Najboljši glasbeni miks za vso Slovenijo", ki je prek družbe Kolmar, d. o. o., v 100-odstotni lasti znanega poslovneža Marka Kolbla (Europlakat, Bicikelj), sicer tudi enega od najbogatejših Mariborčanov, ima na primer že 75 dni zapored blokiran edini transakcijski račun (pri NKBM) - a še vedno oddajajo:

Vir: Bizi Vir: Bizi

Pri tem pa je bil direktor Radia Center razglašen celo za "medijskega menedžerja leta" 2018: gre za Gregorja Memedovića, ki je sicer direktor še ene medijske družbe - Next Media, d. o. o.:Vir: MM Vir: MM

Tiha leteča menjava znotraj "globoke države": novi šef klinike Barsos postal bivši župan Kranja Boštjan Trilar

(Petek, 15. novembra) Povsem na tiho je novi direktor ljubljanske klinike Barsos, razvpite po aferi Baričevič, postal nekdanji župan Kranja Boštjan Trilar, dosedanji direktor Barsosa Simon Vrhunec, prej dolgoletni direktor UKC Ljubljana, pa se je pod Trilarjem umaknil na varno funkcijo svetovalca.

				Vir: LinkedIn			Vir: LinkedIn

Za Trilarja ne bi niti izvedeli, če ne spremljali poslovnega omrežja LinkedIn, saj so denimo na lokalnem spletnem portalu Kranjska trma še pred kratkim poročali, da naj bi se Trilar zaposlil pri Alešu Sladojeviću oziroma njegovi družbi Heads Adriatic (vir).

(Sreda, 13. novembra) Uroš Hakl, večinski lastnik mariborskega časopisa Večer, ki ga pod zaveso "združevanja" prevzema ljubljanski Dnevnik, je včeraj, po treh letih in pol, izgubil kazensko tožbo, vloženo zoper Bojana Požarja že 31. maja 2016 in potem še enkrat spremenjeno 23. septembra istega leta. Gre sicer za prvo od dveh tožb, ki ju je Hakl doslej sprožil zoper ustanovitelja tega portala, obakrat zaradi domnevne žalitve obdolžitve po 160. členu kazenskega zakonika. Članek, ki je kakor užalil Uroša Hakla, si lahko preberete tukaj.

				Katja Šeruga in Uroš Hakl			Katja Šeruga in Uroš Hakl

Proces pred ljubljanskim okrožnim sodiščem se je sicer končal že po eni sami obravnavi, tako rekoč ekspresno, saj se okrožna sodnica Maja Povhe niti ni spustila v vsebinsko presojo zadeve, ampak je sodbo zavrnila iz procesnih razlogov, ker je bila vložena na okrajno, ne pa na okrožno sodišče, torej na stvarno nepristojno sodišče, in potem je bila celo še – prepozna. Hakl mora zdaj Požarju povrniti tudi vse sodne, odvetniške in druge stroške, povezane s postopkom.

Zanimivo pa je vsaj še dvoje.

Prvič, Haklova odvetnica je (bila) Bojana Pretnar Todorović, žena Saša Todorovića, manjšinskega lastnika Večera in nekdanjega kandidata Virantove Državljanske liste za poslanca državnega zbora, ki je hkrati tudi odvetnica časopisne hiše Večer. Toda kljub temu da dotična ljubljanska odvetnica dela za medijsko hišo, očitno ne ve, katera sodišča, okrajna ali okrožna, so pristojna za medijske tožbe, kar je pravzaprav ena velika blamaža za Hakla, Večer in predvsem zanjo. Bilo je tudi precej bizarno in po svoje smešno, ko je taista odvetnica med obrazložitvijo tožbe zatrjevala, da se je moral Hakl zaradi spornega članka zagovarjati pri svojih poslovnih partnerjih, pri čemer je Haklov edini poslovni partner njen mož Sašo Todorović. In drugič, Uroš Hakl, ki je na začetek sojenja prišel narejeno samozavestno, med sojenjem pa celo dobil glasno opozorilo sodnice, naj preneha klepetati, je sodišče potem zapustil vidno slabe volje. Čeprav bo – predvidevamo, poznavajoč Uroša Hakla – vse stroške tega postopka tako ali drugače prevalil na časopisno hišo Večer …

Ko sodnik Radonjić napiše, filozof Vezjak obmolkne. Stanje šoka ali pač samo dopust?!

(Nedelja, 10. novembra) Po tistem famoznem tekstu, ki ga je trenutno najbolj znani slovenski sodnik Zvjezdan Radonjić napisal o mariborskem filozofu ter medijskem in političnem analitiku Borisu Vezjaku ("O bednem filozofu: Ali je Boris Vezjak retardiran? Ali ima IQ višji od številke čevljev?" - vir), je Vezjak "ostao bez teksta". Ampak res, dobesedno, kar pa se za filozofa oziroma analitika, četudi zgolj lokalnega, skorajda ne spodobi oziroma mu ne pritiče. Radonjić je svoj komentar na Vezjakovo analizo njegove, torej Radonjićeve sodbe v primeru Novič, objavil 25. oktobra, in od takrat dalje Vezjak na svojem blogu In medias res ni objavil niti besedice več. Vezjakov zadnji članek, če nismo česa spregledali, je bil tako objavljen 23. oktobra.

				Boris Vezjak			Boris Vezjak

No, zakaj je Vezjak ostal brez teksta, še ni znano in lahko samo ugibamo. Je pa možno vse. Od tega, da je mariborski filozof in analitik padel v posebno stanje šoka, do tega, da je zgolj na (zasluženem) dopustu?!

Večer ima poslovne težave tudi zaradi Svetlane Slapšak. Njenih članki sprožili množične odpovedi naročnin.

(Petek, 8. novembra) Vodstvo usihajočega mariborskega časopisa Večer, ki ga sicer prevzema ljubljanski Dnevnik (več o tem poročamo jutri), se sooča z novo poslovno težavo. Po naših zanesljivih informacijah - tudi iz Večera - namreč zadnji članki Svetlane Slapšak sprožajo množične odpovedi že tako ali tako močno upadajočih naročnin na Večer.

				Svetlana Slapšak			Svetlana Slapšak

Znana beograjska intelektualka, ki živi v Ljubljani (vir), za Večer piše kolumne, ki so praviloma nabite s čisto navadno ceneno in agresivno politično propagando in še precejšnjo dozo sovraštva do drugače mislečih, posamezni novinarji Večera pa jih celo ponosno promovirajo po družabnih omrežjih.

Brglez razkriva edino svojo skrivnost bruseljskih hodnikov: kandidaturo za predsednika države - po Pahorju

(Torek, 5. novembra) Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora, ko je bil še član SMC, danes pa evropski poslanec SD, vabi na pogovor pred sobotnim programskim kongresom Socialnih demokratov v Velenju (9. novembra), kjer naj bi on in njegova kolegica Tanja Fajon "razkrila tudi kakšno skrivnost bruseljskih hodnikov":

Vir: twitter Vir: twitter

Toda naši viri iz stranke SD ugotavljajo naslednje: edina prava bruseljska skrivnost strahovito ambicioznega Milana Brgleza je njegova želja postati predsednik države, leta 2022, po Borutu Pahorju, in sobotni kongres SD naj bi bil tudi začetek njegove neuradne volilne kampanje za novega šefa države ...

Cubo, Jure Janković, njegov najnovejši mercedes in Aleksander Čeferin

(Nedelja, 3. november)  Bilo je prejšnjo soboto zvečer, 27. oktobra. Ljubljana se je čez dan sončila v čudovitem jesenskem poletju, pozitivno vzdušje prestolnice pa je narekoval tradicionalni ljubljanski maraton. Toda zvečer se je v znani restravraciji Cubo na Šmartinski cesti zbrala neka povsem druga druščina, zaokrožena družba družine Janković, kjer sta kraljevala županov mlajši sin Jure in županova žena Mija, kdaj se je družbi v posebnem delu restavracije, resda blizu toaletnih prostorov, pridružil Zoran Janković, žal ni znano. So pa prisotni opazili tudi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki pa je Cubo zapustil okoli pol enajstih zvečer. Nekateri gostje restavracije so se takrat tudi začudeno spraševali, ali je Čeferinu to - no to, zasebno sobotno druženje z Jankovići - res nujno potrebno ...?! Jure Janković, ki je sicer v osebnem stečaju, Fursu po javno dostopnih podatkih dolguje več sto tisoč evrov, je pa pred Cubom parkiral svojega najnovejšega mercedesa, model GLE.

				Najnovejši mercedes Jureta Jankovića, parkiran pred restavracijo Cubo.<br>			Najnovejši mercedes Jureta Jankovića, parkiran pred restavracijo Cubo.

Restravracija Cubo d.o.o. sicer sodi v orbito družine Janković, preko fomalnega lastništva širši javnosti neznane Martine Pestotnik ...

... zaposlene v podjetju DemaPlus, krovni družbi Jankovićevega hišnega gradbinca Denisa Pereta (vir). Še nekaj let nazaj se je Boštjan Trstenjak, ustanovitelj restavracije Cubo, javno hvalil, kako je on duhovni vodja in lastnik restvracije Cubo (tukaj), danes pa je nemalo poznavalcev poslovno-političnih ozadij prepričanih, da so pravi lastniki restavracije Cubo prav - Jankovići.

In to je konec osme (zadnje) izgubljene tožbe razvpitega para Senica-Kresal proti ustanovitelju spletnega portala Požareport ...

(Sreda, 30. oktober) Sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani, zadeva II K 53645, 14. oktober: odvetnik Miro Senica mora ustanovitelju tega portala poravnati sodne in druge stroške (499 evrov) zaradi izgubljene (oziroma umika) kazenske tožbe iz leta 2013.

In to je hkrati tudi formalni konec osme (zadnje) izgubljene tožbe razvpitega para Senica-Kresal proti Bojanu Požarju.

NADALJEVANJE ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
borut rojc
4
Nov 29, 2019
Že precej zaletav način komunikacije Vodeba, tudi precej nepovezan, me odvrne, da bi se sploh trudil v smislu razumevanja tistega, kar hoče povedati. Vseeno drhal, ki je na primitiven in nečloveški način motila predstavitev njegove knjige, nima nikakršne pravice, nasilno posegati v pravice posameznika, da na legitimen način izrazi svojo voljo oziroma prepričanje... Čefurčku , o katerem teče članek, podobni modeli, razumejo le en jezik ; tisti, da jih dobijo po pički. Škoda tratiti besede in čas za to golazen, ker višji stopnji komukacije, nikoli ne bodo kos.
#35
Boštjan Koražija
4
Nov 29, 2019
"...takšnega Saviča - so kadrovali v programski svet RTV Slovenija..."

Ne gre se čuditi. Slovenska skrajna levica je sprevržena, Slovenci pa preko vsiljenih predstavnikov to podpiramo.
#34
Boštjan Koražija
0
Nov 28, 2019
https://siol.net/novice/slovenija/policija-na-predstavitvi-knjige-romana-vodeba-513019

Policija na predstavitvi knjige Romana Vodeba #video - siol.net

Delovni odbor za feminizem društva Iskra je pred Cankarjevim domom protestiral proti predstavitvi knjige Prvi spol Roman
#33
Boštjan Koražija
0
Nov 28, 2019
https://www.pscp.tv/w/1gqGvgXkyjOJB

Blaz Mrevlje was LIVE

mrevlje was LIVE
#32
Boštjan Koražija
0
Nov 28, 2019
"Ob treh popoldne na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu prestavlja svojo zloglasno knjigo z naslovom Prvi spol."
Kako se bo končalo?
#31
Boštjan Koražija
5
Nov 28, 2019


Narava se marsikdaj poigra z ljudmi, jih tako ali drugače prizadene. LGTB - zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe. Ene je narava prizadela bolj, druge manj. Eni to počenjajo zaradi razvrata, drugi zaradi zabave. V jugo komunizmu so jih "zdravili" z elektrošoki. Zelo čuden primer je bila zadeva okoli Treh sester, ki si jih je omislila Mišika. Eden od njih je potem postal TV voditeljica in razlagal kako se je takšna že rodila..... Po določenem času pa si je premislil, si pustil rasti brado in začel zopet preganjati babnice

To, kar so si omislili levičarji in v državnih institucijah zaprli ženska stranišča, začeli uvajati en spol, pa je postalo nevarno.

Vodeb se s tem ukvarja po svoje, njegovo delovanje temelji predvsem na Freudu, ki se je pretežno ukvarjal z nevrotiki...


Prav bi bilo, da bi se s tem področjem ukvarjali resnični strokovnjaki, kot so zdravniki psihiatri, psihoanalitiki, psihologi itd, pa bi bilo manj problemov.

Dejstvo pa je, da so si v SI izborili člani LGTB poseben prostor v družbenem življenju in vse druge državljane posiljujejo s svojimi pogledi. To skupino - predvsem lezbače Vodeb sovraži, jaz tudi, a se z njimi ne mislim ukvarjati, ker so pač marginalci

Če bi bilo tako enostavno bi jaz zagovarjal poligamijo - mnogoženstvo - poliginijo. Verjetno bi bilo luštno, če bi bilo dovoljeno imeti dve ali več žena. Prostora imam dovolj, finančno bi se izšlo, toda, zakonodaja v SI tega ne dovoljuje

Lezbače pa zahtevajo, da bi jim država omogočila in plačala umetno oploditev zato, ker se jim spolni odnos z moškim grauža. Potem bi se poročile z izbranko in posvajale otroke.

KAKO SPREVRŽENO!
#30
borut rojc
5
Nov 24, 2019
Nekoč so bili člani partije, da so lahko imeli politično kariero. Danes morajo tovrstni povzpetniki in jebivetri biti člani vladajočih strank, po možnosti iz murgelskega bloka. Ime stranke ni toliko pomembno, niti to, če so omenjeni po vsakih volitvah na drugem naslovu. ..Erjavec namesto upokojencev, ki bi ga morali kazensko ovaditi za vso povzročeno škodo, deluje v interesu globoke države. V tem kontekstu je ponudil zatočišče tudi Vajglu. Ta je zaradi nedela in neresnosti predsednika Desusa naposled odletel. Tja, na smetišče zlagane in žalostne zgodovine mlade države, bi moral kmalu tudi bedasti Erjavec. Prepričan sem, da bo enkrat plačal za vse gorje, povzročeno ljudem, kateri so mu zaupali. Vedno in večno pač ne bo mogel igrati na svojo zjebanost v glavi.
#29
Zim Zelen
3
Nov 24, 2019
Ali se bo g.Vajgl priklopil na Levico? Okrepitev, ki bi jo ponesla v Evropski prostor kot diplomatsko močno stranko :-o
#28
Istok Potočnik
1
Nov 24, 2019
Povsem pravilno, ker to res ni bilo za nikamor.
Če sem tudi sam kaj dodal se opravičujem.
#27
Branko Gaber
1
Nov 23, 2019
Spoštovani komentatorji.

Prosimo Vas, da se pri komentiranju držite teme članka.
Žaljive in neprimerne komentarje smo odstranili. Hvala za razumevanje.
#26
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal uporabnik
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Pokaži več komentarjev
7 DNI V TEDNU
7 DNI V TEDNU je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-11-03 07:37:46 (Nov 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Mobingirani, tepeni, ponižani, ustrahovani, deložirani. Na finančnem ministrstvu "Tetice in predatorke" terorizirajo moške?!
42. dan afere SRIPT. Odstop lažnive in sprenevedave ministrice se meri že v urah, menda sta ji Šarec in Muri to že povedala.
Pojasnilo, opravičilo in hvala za res izjemno zaupanje: uvedba plačljivega zidu presegla vsa naša pričakovanja.
Novinarstvo je časten poklic, če ga opravljaš dobro. Zato podprite neodvisno raziskovalno novinarstvo, podprite nas!
Poglejte, koga si je zdaj zaposlil Zdravko Počivalšek?! Generalnega sekretarja druge politične stranke.
Preiskava, dokumenti, zdaj črno na belem: Pivčeva kasirala denar za delo, ki ga ni opravila. Ministrica, čas je za odstop!
Angelika za telebane ali zakaj je lahko v tej in takšni Sloveniji minister čisto vsak, tudi papagaj Pero?
Razkrivamo: Sova je ovadbo zoper "neznano osebo Tonina" spacala šele po članku Večernjega lista. Ter kaj vse izdaja Kozmelj?!
Tako se izločajo na državni revizijski komisiji: da drug drugemu dajejo ugodnosti, si ščitijo hrbet in imajo vse pod kontrolo
Afera Zgornja Sava. Hlapec Jernej in njegova pravica proti veliki družini javnega naročanja!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(242)
desus
(85)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(48)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
KNOVS
(15)
btc
(13)
AKOS
(12)
kpk
(12)
2 tir
(12)
Odmevi
(11)
nlb
(11)
NH
(11)
delo
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
KKR
(7)
sls
(7)
Eles
(7)
šoa
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
krka
(6)
Lek
(6)
SNS
(6)
ACH
(6)
NATO
(5)
arso
(5)
LMŠ
(5)
TGZS
(5)
CME
(5)
Siol
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
NKBM
(4)
Tv3
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
bmz
(3)
PSS
(3)
OKS
(3)
SIJ
(3)
Lady
(3)
Jana
(3)
SODO
(3)
FDV
(3)
osa
(2)
IGLU
(2)
zdus
(2)
SPS
(2)
AUKN
(2)
lnbp
(2)
ibm
(2)
Ptuj
(2)
DKOM
(2)
ALDE
(2)
trs
(2)
NEK2
(2)
CIA
(2)
nba
(2)
24ur
(2)
sdv
(2)
kpl
(2)
HSBC
(1)
vis
(1)
FIS
(1)
Imos
(1)
sto
(1)
Koks
(1)
SAB
(1)
E3
(1)
Irak
(1)
Atim
(1)
g20
(1)
Set
(1)
Zug
(1)
JLA
(1)
UJP
(1)
HEP
(1)
nuk
(1)
Koto
(1)
sd
(1)
CGP
(1)
sta
(1)
laž
(1)
AVK
(1)
eu
(1)
lidl
(1)
OVSE
(1)
haag
(1)
ww3
(1)
SCT
(1)
bmw
(1)
Dea
(1)
HTV
(1)
uefa
(1)
a1
(1)
sviz
(1)
gurs
(1)
kras
(1)
Vega
(1)
IMI
(1)
sfrj
(1)
Sato
(1)
Tito
(1)
SKEI
(1)
OTP
(1)
bbc
(1)
soz
(1)
osho
(1)
Ihta
(1)
Lent
(1)
Riko
(1)
Iran
(1)
FMR
(1)
FAM
(1)
SPIZ
(1)
trst
(1)
Nyon
(1)
ddv
(1)
Hvar
(1)
SID
(1)
BBO
(1)