objavi na
pozareport.si
Slovenija

Petek, 6. December 2019 ob 06:32

Mobingirani, tepeni, ponižani, ustrahovani, deložirani. Na finančnem ministrstvu "Tetice in predatorke" terorizirajo moške?!
Po ministrom Bertoncljem se očitno dogaja: zgodba o siloviti spolni diskriminaciji moških in tki. Teticah, predatorkah, ki - menda - brutalno vladajo na Upravi za javna plačila na ministrstvu za finance in te znajo celo "prtegniti" ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsednik vlade Marjan Šarec in minister za finance Andrej Bertoncelj med ponedeljkovo sejo državnega zbora. (foto: STA)

Objavljamo daljšo in tudi precej duhovito "anonimko" (*) o spolni diskriminaciji moških (ali SDM) na vsakem koraku znotraj UJP - Uprave za javna plačila, organa v sestavi ministrstva za finance, ministrstva, ki ga vodi minister Andrej Bertoncelj (Lista Marjana Šarca). Državni proračun za dve leti je sicer pod streho, toda "mobingirani, tepeni, ponižani, ustrahovani in deložirani iz plačilnih razredov" očitno ostajajo:

"UJP je organ v sestavi Ministrstva Financ.
spolna diskriminacija moških na vsakem koraku,
vrh ledene gore je da ženske samo s srednjo šolo zasedajo delovna mesta VII/2-1 za katera je pogoj univerzitetna izobrazba, kar je hujša nepravilnost ...

Vseprisotna Spolna Diskriminacija Moških (SDM) v Upravi za Javna Plačila (UJP je organ v sestavi MF) na vseh nivojih:
Mobingirani, Tepeni, Ponižani, Ustrahovani, deložirani plačnih razredov, nori pravilniki o oblačenju in manj vredna obravnava moških pri visoko plačanih delovnih mestih.

Moško delo je v UJP sistematsko razvrednoteno s spolno diskriminacijo moških. V UJP, kjer so moški v manjšini pod 25% in so ženske na oblasti v kadrovski službi, se dogajajo bizarne reči. Nekatere ženske se čutijo varne kot zaščiteni kočevski medvedi in počnejo povsem neprimerne stvari, ki se ne smejo početi niti izven kaj šele v delovnem času. Daljše časovno obdobje zasledujemo kako so moški maltretirani s strani nekaterih žensk od tega da se jih tepe, verbalno ponižuje in ustrahuje samo zato ker so moški.

Kako deluje spolna diskriminacija moških v UJP? Moške in ženske v UJP Tetice po spolu dodelijo različnima skupinama. Moški so dodeljeni v skupino trotov (lenih), ženske pa v skupino čebelic (pridnih).

Tetice Moške v UJP sistematično označijo z nalepko da so (leni) troti in jih je zato potrebno vreči ven iz panja (firme).
Potem ženske začnejo o moških širiti laži (laži postanejo resnične če se jih dostikrat ponovi) in sovražno propagando da se jih diskreditira.
Ženske začnejo širiti tudi podtikanja (šefic od moških) in za moškimi hrbti obesijo na moške napake njihovih sodelavk in sodelavcev … tak moški, ki je na tarči za "mobing" sploh ne ve kaj se mu je zgodilo, zakaj ga vse ženske in še moški kolegi "postrani" gledajo.
Moški so takoj obsojeni za njihovimi hrbti brez dokazov, brez razprave, brez sojenja, vse na podlagi lažnih govoric. In njihova kariera je zaključena. (Ne samo da ostanejo brez napredovanj, lahko ostanejo tudi brez obstoječih plačilnih razredov (41. plač. razred) na nižje plačanih delovnih mestih (21. plač. razred).)

Tetice Ženske v UJP sistematično označijo z nalepko, da so (pridne) čebelice delavke, ki si zaslužijo večjo plačo kot jim gre po zakonu (spolna diskriminacija moških).

Modus operandi Tetic v UJP: Vse kar naredijo ženske se da pod povečevalno steklo. (Tetice pogledajo čebelici pod nogice s povečevalnim steklom koliko cvetnega prahu je nabrala in rečejo: "O, poglejte kako pridna čebelica, za cel kozarec medu je nabrala".) Kar naredijo moški je dano pa pod pomanjševalno steklo. (Tetice pogledajo moškega s pomanjševalnim steklom in rečejo: "Lej trota, spet ni nič naredil.")

Ker je v panju (firmi) UJP tako velika količina medu (evrčkov €) da satovje ne zadošča za njegovo organizacijo, mora biti ves med (evrčki €) organiziran v podatkovnih bazah, za kar mora delovati internetno omrežje in windows sistemi. Čebelice (ženske) se pa na informatiko ne razumejo najbolje, zato potrebujejo tudi trote (moške), ki znajo informatiko in ti troti (moški) so nujno zlo, da čebelice (ženske) lahko nabirajo med (evrčke €). Moški so tretirani pa kot drugorazredni uslužbenci (troti).

MOBINGIRANI

Tetice so leta 2010 mobingirale moškega A. J. z univerzitetno izobrazbo, ki je bil v 41. plačilnem podsekretarskem razredu da je hotel dati kar odpoved, samo da bi se končal ta mobing. Stalni vsakodnevni pritiski. Šefice so se mu vtaknile "v vsako vejico". Karkoli je praktično naredil, ni bilo dovolj dobro za njegove šefice ... Odpovedi pa ni mogel dati, ker je bil v državnem stanovanju, ker bi tudi stanovanje izgubil, s tem ko bi dal odpoved iz službe …
Nato si je izprosil saj nižjo plačo nekega delovnega mesta v 21. plačilnem razredu (kot npr. tajnice s srednjo šolo), samo da je spremenil lokacijo delovnega mesta in da se je končal mobing. (1.SDM)
Si predstavljate kakšen mobing je to bil, ko s službo avtomatično izgubiš še prebivališče?
Bil je označen z nalepko da je trot …
Seveda si je sčasoma A. J. našel bolje plačano službo primerno svoji izobrazbi.

TEPENI

Vodjo Sektorja J. B. smo leta 2011 vprašali zakaj imajo ene sodelavke, kot je npr. J. A., s srednjo šolo večjo plačo kot moški z univerzitetno izobrazbo. Napaka ! Vodja Sektorja je odgovorila, da sistematizacija delovnih mest ni njen problem in situacija je ostala nespremenjena: ženske s srednjo šolo na bolje plačanih delovnih mestih (VII/2-1), kot moški z univerzitetno izobrazbo (VII/2-2) (2.SDM).
Pri postavljanju napačnih vprašanj z namigovanjem na očitno spolno diskriminacijo moških, se moški hitro znajde na črnem seznamu in njegova kariera je zaključena. Ko je moški na črnem seznamu si ženske do njega lahko privoščijo karkoli ...
Čisto slučajno, seveda brez pravega razloga, je leta 2012 "z verige" Vodje Sektorja ušla njena vsiljevalka sile (vsiljevalka politike SDM) J. Š. in sledile so batine moškim (verjetno za prepovedana vprašanja iz preteklosti (3.SDM)). Ni bilo dvoma, da so ženske privilegirane in se napačnih vprašanj sploh ne sme postavljati! Tetice so zamerljive in nič ne pozabijo! J. Š. so nekateri klicali (za njenim hrbtom) kar "paznica", ker je "vsako sekundo" gledala, če se je kdo na uri ne namerno ali namerno narobe čekiral.
Ponavadi je "paznica" prišla na vrata svoje pisarne in grdo gledala te ljudi, brundala in žugala z roko za temi ki se napačno čekirali.
Isto je počela za ljudmi, ki so na mizi brali računalniške revije in jih niso zložili nazaj na kup.
Vseh se "paznica" ni upala pretepsti in je za tistimi, ki so imeli 110kg samo žugala z roko in brundala: "lej ga spet ni pospravil revij za sabo iz mize in jih zložil na kup". "Paznica" je tepla samo šibkejše moške od nje in bolane. Prava predatorka !

PONIŽANI

Ena ženska si je dovolila označiti več moških naenkrat vpričo njih leta 2015 da izgledajo kot beboti. Potem se je pa histerično smejala ob svoji domislici. Eden od njih je bil šef, pa to ni bila ovira zanjo.
Zakaj si je to dovolila? Ker so ženske priviligirane, moški pa brez pravic v UJP...
Zakaj izgledajo moški kot beboti? Ker so v manjšini spolno diskriminiranih moških v večinskem ženskem kolektivu …
Kakšne so bile posledice zanjo? Ni bilo nobenih posledic …(4.SDM)

USTRAHOVANI

Ista ženska iz točke Ponižani je nek drugi dan leta 2016 norela po hodniku in govorila da je mislila, da bo enga kar "prtegnla". Ob taki nevarnosti so se ostali moški hitro poskrili po sobah.
Kdo je ta ženska?
Ona je cca. osemdeset kilska ustrahovalka, ki seje ponižanje in strah! (5.SDM)

DELOŽIRANI IZ PLAČILNIH RAZREDOV

Tetice so leta 2014 preverjale ali imamo vsi v UJP pravilno izobrazbo glede na delovno mesto, ki ga zasedamo in so našle moškega P. B. v osnovnem 33. Višješolskem plačnem delovnem mestu (VII/2-2), ki je imel samo srednjo šolo. Takoj so mu Tetice deložirale plačilne razrede in so ga premestile v pravilno osnovno 21. srednješolsko delovno plačno mesto (V).
Moški P. B. se od tega šoka ni opomogel in je končal v bolniški za 4 ure vsak dan zaradi živcev. Ta bolniška je trajala 2 leti, dokler P. B. ni nenadoma umrl v 56. Letu starosti! Dobesedno so ga Tetice spravile v grob !
Spolna diskriminacija moških (6.SDM) se je zgodila, ker so seveda Tetice vse ženske s srednjo šolo iz točke Tepeni (J. A. je le ena izmed njih) pustile v osnovnem 38. univerzitetnem plačnem delovnem mestu (VII/2-1), ker so one pač v privilegirani kasti žensk v UJP.

Se spomnite afere v javni upravi ko so zaposleni ponarejali svoje diplome da so dobili želeno delovno mesto? V UJP ni nobenega problema. Ženske, univerzitetne diplome sploh ne rabijo za zasedbo delovnih mest (VII/2-1) za katera je zahtevan pogoj univerzitetna izobrazba, kadrovska služba UJP "uredi" za njih (7.SDM) !

Spolna diskriminacija je, ker so moški z univerzitetno izobrazbo v osnovnem 33.plačilnem višješolskem delovnem mestu (VII/2-2), ker osnovna 38. univerzitetna plačilna delovna mesta (VII/2-1) zasedajo ženske s srednjo šolo (8.SDM):

Modus operandi Tetic v UJP: Tetice hočejo od moških (trotov): hočemo od vas da imate univerzitetno izobrazbo, pa da ste dodatno izobraženi za delo ki ga opravljate, pa da delate 1. področje dela, 2. področje dela, pa še 3. področje dela, plačamo vam pa kot da imate samo polovico fakultete opravljene (samo Višješolska izobrazba v osnovnem 33. Plačilnem delovnem mestu VII/2-2) ...

Čim ženske s srednjo šolo pokrivajo eno majhno nezahtevno področje dela, Tetice rečejo tem ženskam: "o čebelice ve boste DVOJNO poplačane za svoj trud, ki ste tako pridne," in namesto v osnovno 21. srednješolsko delovno plačilno mesto (V) jih dajo v osnovno 38. univerzitetno delovno plačilno mesto (VII/2-1)!

Če moški pove da ne more pokrivati več različnih področij, ker je to prezahtevno, je označen da noče delati … in je trot … in mu Tetice odvzamejo plačilne razrede in konča kot tajnica s srednjo šolo v 21. plačilnem razredu !

Spolna diskriminacija moških je ko morajo bolj izobraženi moški za manjšo plačo opravljati več različnih zahtevnih področij dela kot manj izobražene ženske, ki opravljajo le eno majhno nezahtevno področje dela (kot je ženska J. A.) (9.SDM)

Spolna diskriminacija moških je ko zraven ženske s srednjo šolo J. A. sedijo moški s srednjo šolo in vsi opravljajo povsem enako delo in ženska J. A. je v osnovnem 38. univerzitetnem delovnem plačilnem mestu (VII/2-1), moški pa so v osnovnem 21. srednješolskem delovnem plačilnem mestu (V). (10.SDM)

Črni seznam zaradi oblačenja:
Za moške v UJP, ki živijo v ženskem svetu UJP, opravljajo moška dela, za njih pa veljajo ženska pravila o oblačenju ...(11.SDM)
Spolna diskriminacija moških je, ko moški delajo več kot delo tipkanja na računalnik (delo žensk v UJP), tudi delo prenašanja računalnikov in druge opreme ali pa se kuhajo v pisarnah brez klime poleti in ker so temu primerno malo oblečeni, da ne umrejo od znojenja, pridejo na črni seznam, da so neprimerno oblečeni ali pa da ne dišijo prijetno. In njihova kariera je zaključena ! - Kako to vemo?
Pred kratkim smo dobili celo (o.p.: obvezna) priporočila o urejenosti posameznika:
Pravilna izbira garderobe in osebna negovanost naj predstavljata celotno urejenost zaposlenega. Pravilo "manj je več" (o.p.: ne sme biti pa nič) velja še posebej pri nakitu, ličilih in dišavah.
(zadnje tri definitivno lastnosti žensk, ki jih morajo izpolnjevati tudi moški)
Neprimerna urejenost (o.p.: nekatera prepovedana oblačila v katerih si lahko predstavljamo fizičnega delavca poleti ob vročini, ko prenaša računalnike in drugo opremo):
- strgana oblačila, - zmečkana oblačila, - oblačila iz prosojnih tkanin, - kratke hlače, izjemno kratka dolžina krila, - oblačila za šport; trenirka, majice za šport …, - kratki zgornji deli oblačil, ki razkrivajo popek, - oblačila, ki imajo prevelik vratni izrez,- športni copati;-premočne vonjave, - neurejena pričeska.
Definitivno se ne da opravljati težkih del v vročini v dragem suknjiču, ki se umaže, zmečka in strga pri tem delu. Nakit je pri tem delu nevaren, ličila nepotrebna, premočne vonjave so od znojenja, pričeska pa postane neurejena od gibov in znoja.)

Spolna diskriminacija moških pri razpisih za delovna mesta
Tetice naredijo leta 2017 razpis za osnovno 38.univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1), kjer je edino pravo merilo stopnja univerzitetne izobrazbe, potem pa na razpisu ne izberejo nikogar, čeprav se prijavijo moški z univerzitetno izobrazbo. (12.SDM)

Čez nekaj časa, to je leta 2018 Tetice ponovijo razpis, tokrat za osnovno 33. Višješolsko plačilno delovno mesto (VII/2-2) in tokrat se prijavijo ženske in ena ženska M. M. je izbrana ! (13.SDM samo da je ženska!)

Čez dva (2) meseca zaposlitve izbrane ženske leta 2018 Tetice naredijo čira čara in to žensko M. M. enostavno premestijo v osnovno 38. univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1) in s tem izigrajo druge moške, ki so kandidirali na prejšnjem razpisu, ker moški nimajo enakopravnih možnosti za zasedbo visoko plačanih delovnih mest (VII/2-1) v UJP (14.SDM).

Čez par mesecev M. M. imenujejo za šefico oddelka in prehiti druge moške, ki že imajo dolgoletno kariero in višje podsekretarsko (41.) delovno mesto od te ženske v UJP. (15.SDM Samo da je sedaj ženska na vodilnem delovnem mestu !)

Prav tako je verjetno spolna diskriminacija (16.SDM) da so Tetice to žensko M. M. dale v osnovno 38.univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1), kot smo že ugotovili prej, da so ta osnovna 38. univerzitetna plačilna delovna mesta rezervirana samo za ženske, ki nimajo univerzitetne izobrazbe, po možnosti imajo samo srednjo šolo...

RAZPISI ZA DELOVNA MESTA SO LAŽNE NOVICE ZA MOŠKE.

Tetice v UJP čakajo le na žensko kandidatko (čebelico), ki bo znala 1 samcato področje in potem bo izbrana kot kao sprejemljiva kandidatka na razpisu (kot M. M.). Če se ne bodo prijavili moški kandidati bodo Tetice lahko znižale kriterij iz 5 področij na 1 področje …

Tetice naredijo v začetku leta 2019 razpis za osnovni 41. podsekretarski plačni razred:
Npr. v razpisu so bile specifične zahteve 5 področij: (1) načrtovanje omrežja, (2) izvajanje zaščite in varnosti, (3) zagotavljanje delovanja strežnikov (sedaj ima UJP 3 različne moške kadre na omenjenih posameznih delovnih mestih, v razpisu pa to pričakujejo od 1 same osebe.)
Naprej, v razpisu pod seznamom želja je še Linux (4. področje - Linux strežnikov sploh nimamo v UJP), Unix (5. področje, ki ga delno pokrivajo administratorji baz, na katerem je ena ženska M. M.).

Spolna diskriminacija (17.SDM) se zgodi, če Tetice vidijo da se je kdo od moških (trotov) prijavil na razpis in potem dajo še v test 3 različna področja, ki jih seveda noben ne more pokriti, zato da ni izbran noben kandidat.

Tetice tako izigrajo moške, da moškim univerzitetnim inženirjem ni treba dati večje plače in delajo kot idijoti za manjšo plačo kot jo imajo ženske s srednjo šolo v UJP !

Modus operandi Tetic v UJP: Za napredovanje v visoko plačana delovna mesta 38 razred (VII/2-1) v UJP NI važno kakšno formalno izobrazbo imaš, ni važno kakšno dodatno izobraževanje imaš opravljeno, ni važno kakšne izkušnje imaš da kvalitetno, strokovno in pravočasno opraviš svoje delo.
Za napredovanje v visoko plačana delovna mesta v UJP je važno le kako si oblečena, kako si napudrana (nališpana) in ali si ženskega spola ! Če na vsa zadnja 3 vprašanja lahko odgovoriš pozitivno, potem ti visoko plačano delovno mesto v UJP ne uide ! Ti si zmagovalka v UJP !

V UJP se "varčuje" s spolno diskriminacijo moških (SDM) pri visoko plačanih delovnih mestih za moške inžinerje (VII/2-1), zato da se zapravlja na visoko plačanih univerzitetnih delovnih mestih (VII/2-1) za ženske s srednjo šolo !

Tržna vrednost žensk (čebelic) je v firmi kjer so v večini ženske in tudi zasedajo ključne položaje v kadrovski službi, večja kot moških (trotov), ne glede na to da imajo moški višjo izobrazbo, več izkušenj, dodatna znanja in podobno.

Pri taki vsestranski spolni diskriminaciji moških (SDM) (sistematskem razvrednotenju moškega dela) je dobro da kdo od moških sploh še kaj koristnega naredi v UJP !

Eni bi morali vsem ženskam v UJP preveriti ali imajo zadostno izobrazbo za delovna mesta ki jih zasedajo in plačilne razrede, ki jih prejemajo !

KDO SO TE TETICE?

To so delilke pravice (visoko plačanih univerzitetnih delovnih mest (VII/2-1) za ženske s srednjo šolo) iz kadrovske službe in razne vodje sektorjev.

Ni pa v UJP slabo vse.
Imamo tudi osebo, ki prinaša radost in veselje kamorkoli pride. Vedno nasmejana, dobre volje in širokega srca. Njeno odprto srce je tisto ki nas vse razveseljuje. Njeno odprto srce je tako odprto, kot ga ima lahko le ženska, ki je mati in ima izkušnje kako skrbeti za svoje otroke. Vsi se počutimo kot da je nam vsem mama.

Kdo je ta oseba? Ona je naša direktorica!"

* Pričujoče pisanje je neavtorizirano, avtor pa je znan uredništvu.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3: 

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Bertoncelj ministrstvo za finance UJP Vlada Marjana Šarca

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Mobingirani, tepeni, ponižani, ustrahovani, deložirani. Na finančnem ministrstvu "Tetice in predatorke" terorizirajo moške?!