Bruselj je blaznica, a Slovenci smo preživeli od Brižinskih spomenikov do danes

Objavil/a Forum !, dne 2021-04-11 ob 06:00:00

"Največji sovražnik današnje EU so Descartes in njegova logika – ter Višegrajske države: Slovenija je uvrščena mednje, zato tudi takšna grozodejstva nad resnico."

Piše: Boštjan M. Turk

Ko je zavrnila predstavitev drugega mnenja ene od najkooperativnejših držav Evropske unije, Slovenije, je Sophie in' t Veld zlorabila svoj položaj v škodo institucije, ki jo predstavlja. Da je reč še bolj tragična, njena institucija, odbor evropskega parlamenta za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic, predstavlja vogelni kamen minimalnega skupnega imenovalca etike in pravičnosti, brez katerega Evropa ne more obstajati. Ta odbor je nekakšna Magna Carta evropske svobode, vanj je uprto prenekatero oko.

Slovenija je bila tam resno napadena, pričakovati je bilo pojasnilo ali opravičilo. Zakaj pri nas so novinarji večinoma ljudje na poziv: v tej funkciji so tudi v vojni z vlado (v imenu interesov privilegirane nomenklature) in ne obratno. A zgodilo se ni nič in se tudi ne bo.

Nič se ne bo zgodilo zato, ker je v nasprotju z našo oceno ravnanje predsedujoče odboru konformno standardom, ki se uveljavljajo v Bruslju.

Kolikor neverjetno se to sliši, je resnično. V zadnjem desetletju je namreč evropski tisk (večinski mediji, skupaj s televizijami) do konca stopil na pot kapitalske odvisnosti, ki z načeli svobode govora in pravice do pravilnega obveščanja nima dosti skupnega. V to smer je – upoštevaje logično pot – odšla tudi politika EU. V lobiranje v Bruslju (in EU) je vključenih 91.251 ljudi (vir: Transparency international), ki zastopajo različne interese. Večje kot je podjetje, več lobistov lahko najame, kajti več denarja si lahko privošči. Zato multinacionalke vladajo svetu, tudi Evropi. Sijaj denarja zakrije resnico.
Enako sliko dobimo, če to preslikamo na medije. V Franciji, prestolnici svobode, ne poznajo več svobode tiska. Bolje, ta je omejena na nekaj alternativnih internetnih strani (z velikim dosegom) in uspešnih privatnih televizij. Sicer je celota tiska v rokah (gre za uradne podatke) devetih milijarderjev. A to še ni vse: časopisi Le Figaro, Le Monde, La Libération preživijo zgolj zato, ker država (davkoplačevalci) v vsakega od njih na leto iz proračuna načrpajo pet milijonov evrov. Da obstaja, slavni Le Monde potrebuje pet milijonov evrov davkoplačevalskega denarja vsakih dvanajst mesecev.

Milijarderji so najtesnejši zaveznik oblasti. Oblast jim nudi ustrezno zaščito (tudi pred preiskavami), oni pa ji vračajo uslugo v obliki politične propagande.

Tako nastaja nezlomljiva aliansa, katere kolateralni efekt pa je – da lomi Evropo. Milijarderji imajo dvojni profit: v časopisih oglašujejo svoje ideje in uspehe, to pa servisirajo davkoplačevalci. Vsaka podobnost s slovenskimi razmerami, na primer s Stojanom Petričem, Bojanom Petanom in Martinom Odlazkom, je zgolj naključna.

Napadi na sedanjo vlado in na Republiko Slovenijo so postali prej pravilo kot izjema: opozarjamo na zadnji članek v Economistu pa na reportaže ZDF in ARD. Pri slednji so kršili elementarne standarde novinarskega poročanja, saj so iz prispevka izključili prispevek enega najbolj renomiranih novinarjev v državi (Bojana Požarja), preprosto zato, ker ni bil dovolj angažiran v blatenju predsednika vlade. To so naknadno tudi pismeno potrdili (!? - tukaj).

Prispevki, ki nastajajo na takšen način, ter postopanje predsednice odbora EP za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic imajo nenavadno skupno lastnost. Vsi temeljijo na zanikanju resničnosti in prikazovanju tendencioznih konstruktov kot prave podobe tega, kar naj bi se v novinarstvu dogajalo. Razumemo, da se akterji tranzicijske levice na vse kriplje trudijo izvažati svoje "resnice" v svet in jih dostavljati medijem z visoko naklado. Počnejo pač to, česar so vajeni: svet partije in njenih transmisij je lahko obstajal zgolj zato, ker je bil utemeljen na lažeh, te pa je distribuiral s pomočjo razvejenega medijskega aparata. V socializmu smo se navadili, da ničemur od tega, kar poslušamo, ne verjamemo. Je kdo verjel Stanetu Dolancu? Janez Drnovšek in Milan Kučan sta bila politika, ki sta "karizmo" gradila prek armirane moči medijev. To je temeljilo na tem, da sta govorila zgolj floskule. Tako kot danes voditelji na primer v Turkmenistanu. Se spominjate ene izjave enega ali drugega? Ne, Kučan se je v spomin zapisal zgolj po stavku, ki ga še danes ne moremo razumeti oziroma doumeti. Kaj je bil pomen naslednjih besed: "Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan" (26. 6. 1991)? Kdo ve? Še sam avtor morda ne več. To je neke vrste analogija četvernemu umoru v Tekačevem: že 24 let se trudimo doumeti, kaj se je tam zgodilo.

Evropa, s pomočjo katere smo se osamosvojili, je temeljila na resnici, ta pa na stvarnosti. Zato so tudi sprejeli slovensko zgodbo in jo podprli. A Evropa se je v temeljih spremenila. Razumljivo je, da mediji pišejo, kar velijo njihovi lastniki. Da pri tem tolčejo po državi, ki ni ničesar kriva, je relativna novost.

Absolutna novost pa je, da je takšno početje postalo legitimno v okviru najpomembnejših institucij. Vendar je to spet novost za pamet, ki Evropo še vedno motri s kriteriji, ki so vladali v času osamosvajanja. Tedaj je bila Evropa norma v vseh pomenih besede. Danes se je spremenila v svoje nasprotje. Ne nudi najelementarnejše zaščite svojim članicam, gre iz ene blamaže v drugo: Ursula van der Leyen Evrope v očeh sveta ni osramotila samo s poneverbo doktorske disertacije, osramotila jo je, ko je ravnokar privolila v pravila igre, kot jih določa eden od muslimanskih samodržcev. Še več: s sedenjem na rezervnem kavču je urbi et orbi sporočila tole: v Evropi uvajamo diktat enakosti spolov, ki ga jaz sama kot predsednica evropske komisije kršim na očeh vsega sveta. In njen komentar? "Ehhm" (https://www.youtube.com/watch?v=XrYlEnlbJzk). Nenavadni orakelj za predsednico tako pomembne alianse, kot je EU.

Vse to je mogoče (tudi zato), ker je Bruselj postal nabirka odsluženih kadrov iz držav članic. Tisti politiki, ki so se jih znebili doma, pristanejo v evropskem parlamentu ali v evropski komisiji. Dobili smo načelo negativne selekcije, ki skupaj z izredno močnimi lobiji danes predstavlja bistvo leta 1991 tolikanj opevane Evrope. Ob tem vemo: denar je kot fini asfalt, prelije vse, kar izstopa, moralna protislovja najprej.

Hkrati Bruselj deluje po globalističnem programu, ki ne uničuje samo Evrope, temveč ves svet. Ne verjamete? Da bi razumeli "prihodnost", moramo pogledati h gremijem, ki jo "ustvarjajo". V tej zvezi tako predstavljamo ime človeka, ki o vprašanjih prihodnjih dni govori odkrito in suvereno. Njegov diskurz je opolnomočen s pooblastili najvišjih instanc EU. To je Marc Luyckx Ghisi.

Leta 1990 je postal član visokega gremija evropske komisije, ki ga je predhodno oblikoval Jacques Delors (človek, ki je dal zeleno luč priznanju slovenske samostojnosti leta 1991), socialist in predsednik EK med letoma 1985 in 1995. Šlo je za skupino, ki naj bi določila smernice, po katerih se bo razvijala evropska družba. Pod njegovim patronatom je Ghisi po svetu nabiral ugledneže lastne vrste, da so institucionalno razmišljali o vzpostavljanju civilizacije, ki mora po logiki nadomestiti, staro, odmrlo, kot so dokazovali in to počno še dandanašnji. Danes je Ghisi član Rimskega kluba ter odločujoči vplivnež v svetovni federaciji za plasiranje prihodnosti. Moči prav tako razdaja pri globalni transspolni zvezi. Skozi čas je ohranil privilegiran status, še več: nadgradil ga je do te mere, da je postal orakelj. Če hočete doumeti, kako bo zvenela prihodnost sveta, mu je treba prisluhniti. Iz njegovega predavanja "Vznika nov čas in nova civilizacija" na izredno pomembnem gremiju (https://www.youtube.com/watch?v=lj1i6W3rgqw&t=5s) sledi marsikaj. Med drugim tudi to, da bo prihodnost nastopila na t. i. "tretjem platoju", v območju transmodernega. To je videti takole: "Povzpeti se moramo do 3. stopnje, do transmodernega platoja. Spremenili bomo način dojemanja stvarnega sveta na naših univerzah. Pri tem si bomo prednostno pomagali z nevroznanostjo. Razmišljanje o resničnosti se spreminja že danes. Paradigma transmodernega pomeni prihod postpatriarhalne dobe. V zvezi s tem so tudi dobre novice: to namreč pomeni vrnitev etike in smisla." Transmoderna družba bo torej odpravila zunanji svet; abnormalno bo normalno in obratno. Ko bo enkrat to storjeno, se bosta vrnila etika in smisel. Mali medklic: tako spremenjen osebek že obstaja. Imenuje se Gertruda. Je simpatična pujsa, ki se od ostalih pripadnikov svoje vrste razlikuje po tem, da ima v možganih nevroimplantat, s pomočjo katerega "misli". Pujsek – svetilnik bodočih dni!

Razmislek o prihodnosti sicer temelji na ničemer dokazani domnevi, da je patriarhalno občutje sveta v krizi: to po Ghisovem poraja vznik politike, ki iz tega napeljuje vodo na svoj mlin: "Patriarhat je v krizi. Tri magične besede, ki so določale pulz moškega sveta: ukaz, nadzor, osvajanje, so izgubile svojo moč. Kar nas je pripeljalo na Luno, ne deluje več. Zato se nujno premikamo k postpatriarhalni dobi, ko bomo morali ponovno opredeliti vlogo ženske, moškega in družine." Zakaj to, "kar nas je popeljalo na Luno", ne deluje več?

Resnica je nasprotna: okrog Zemlje kroži na stotine umetnih satelitov, človek pa se odpravlja že na Mars. In izpeljava takšne, v sebi zlomljene premise v svet politike? Takole gre: "Ljudje so izgubljeni, zato volijo desničarske voditelje, ki pravijo – jaz sem proti spremembam. Volijo za Trumpa. In tako stopicamo na mestu, zadovoljni, da se nič ne premakne. To iluzijo moramo razbiti." Kaj ima Trump z Luno? A ni prav on živi dokaz, da patriarhat vsekakor ni v krizi? Če primerjamo nekdanjega predsednika ZDA s sedanjim, brez težav ugotovimo, da so v krizi tisti, ki nasprotujejo patriarhatu, in ne obratno.

Pozornemu opazovalcu je tudi jasno, da ti sofizmi ne predstavljajo "premisleka o prihodnosti" temveč le nekoordinirano serijo klicajev s področja politične demagogije. Naprej gre po enaki poti, le "sklepi" postajajo vse usodnejši: "Izzivi 21. stoletja so trije. Prvi je obvladovanje in politični nadzor svetovnega gospodarstva. Drugi pomeni politični nadzor znanosti. Tretji predstavlja etični nadzor znanosti in tehnologije." Gre pri teh "pionirskih" besedah za preroštvo prihajajočih dni ali smo to že nekje videli? Kje je imela politika nadzor nad gospodarstvom? Nad znanostjo? Kje je bila uvedena nova etika, ki je nadzirala znanost in tehnologijo? To se je dogajalo in se še dogaja v totalitarnih državah. Te so nadzorovale ali še nadzorujejo gospodarstvo. Tako je bilo v Sovjetski zvezi in v nacistični Nemčiji.

Ampak analogije s totalitarnimi sistemi s tem še niso izčrpane. Marc Luyckx Ghisi nadalje pravi: "Vse sile moramo usmeriti v to, da oblikujemo nov politični razred. Prihajamo v čas, ko bo ustvarjanje politikov novega tipa prioritetna naloga. Novo vrsto politikov potrebujemo zato, da nam bodo pomagali pospešiti razmislek o svetovni civilizaciji, predvsem pa da ga bodo udejanjali."

To pomeni, da je treba stare politike zamenjati z novimi, več ali manj nemudoma. Prav to se je dogajalo tudi v dobah, ko so demokratične sisteme zamenjali totalitarni. V Nemčiji se je to zgodilo leta 1933, ko je Adolf Hitler postal kancler. V državi se je uvedla centralizacija – le-ta je tudi ena od ključnih premis Luyckxovega predloga – ukinilo se je deželno zastopstvo, stranka NSDAP pa je postala edina dovoljena stranka v državi. Tako kot je bila partija od oktobrske revolucije do konca komunizma edina možna stranka v državah, kjer je bil komunizem na oblasti. Nacisti so vpeljali vojno ekonomijo, to je ekonomijo, ki jo je v celoti obvladovala politika. Politika je v Tretjem rajhu tudi obvladovala znanost in etiko, kot ju je obvladovala tudi v Sovjetski zvezi in njenih satelitih. Tako nacisti kot komunisti so bili prepričani, da imajo planetarno poslanstvo – Marc Luycx in njegovi promovirajo isto idejo. Ko sta komunizem in nacizem ustvarjala "novega človeka", sta to počela v imenu "političnega nadzora nad znanostjo".

Tale ovinek je bil potreben, da bi razumeli naslednje: nadljudje v bruseljskih delavnicah prihodnosti izdelujejo "novega človeka" in novo resničnost. Tisto, kar ni res, je res in obratno. Dva in dva ni več štiri, temveč pet ali dvaindvajset (https://www.youtube.com/watch?v=Zh3Yz3PiXZw). Največji sovražnik današnje EU so Descartes in njegova logika – ter Višegrajske države: Slovenija je uvrščena mednje, zato tudi takšna grozodejstva nad resnico.

Zaupni človek, ki je bil zaposlen v Bruslju, mi je povedal: "Dal sem odpoved, ker sem imel zgolj eno alternativo: ali oditi ali zblazneti. Večina uradništva je redno na tabletah xanax, ki jih kombinirajo z alkoholom. Izjema so Italijani, pač zaradi družinskega življenja. Bruselj je sicer blaznica."

A vprašanje blaznosti je relativno: najbolj hudo bolni bodo vselej prvi, ki bodo zatrjevali, kako normalni so. In na parade takšnih norosti nas vsak dan bolj navaja bruseljska birokracija. A Slovenci smo preživeli od Brižinskih spomenikov do danes. S tega stališča zgoraj navedeno res ne bi smelo biti ovira.

(Dr. Boštjan M. Turk je doktor pariške Sorbonne, profesor na Univerzi v Ljubljani, član Evropske akademije znanosti in umetnosti ter redni komentator oddaje Faktor)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Viktor Hribar
1
Apr 12, 2021
Marjan Gornjak,
dober komentar k dobremu članku.
Dodal bi, da se Bruseljska birokracija obnaša kod kraljeva družina v kraljevini EU, izvoljeni predsedniki vlad pa so za njih njihovi vazali.
Že pri poskusu arbitrarno določene vladavine prava in s tem pogojevanja EU sredstev posameznim državam se je to jasno videlo.
Dejstvo je da EU ni več tisto za kar smo Slovenci dale svoj glas na referendumu. Sprevrglo se je v svoje nasprotje.
Poglejete si tole, vredmo ogleda:
https://www.youtube.com/watch?v=pufQgWm4sbA

The difference between Western Europe and Eastern Europe (and why it matters) - YouTube

https://www.nielsenreport.org ✅ The difference between Western Europe and Eastern Europe (and why it matters) ✅During t
#17
marjan gornjak
10
Apr 12, 2021
Dobra kolumna, dobra analiza

Brueselska birokracija je postala vase zagledana, domišljava, kot da bi bila res Evropska vlada. To svojo vzvišenost si upajo izživljati na "malih, po možnosti še nekdanjih komunističnih državah, za katere mislijo, da jih morajo poučevati o demokraciji. To še posebej velja za severnjake, ki so že več mandatov poslanci, kot ta Janševa "zasliševalka"Če pa je še k temu neka zafrustrina feministka, je še toliko bolj zajedljiva. Kakšne so te liberalke, si lahko predstavljamo, če je lahko naša Violeta bila nosilka liste Evropske Levice ??? Žalost

Slovenija je že leta 2012 pustila. da se je Brueselska birokracija in ECB izživljala in ekspirementirala ocenjevanje potrebnega kapitala za sistemske banke ( kot NLB in NKBM)
Ko so ocenjevali vrednost kapitala bank v terjatvah in jamstvih v nepremičnina so poslsal celo študente, - tako so nas ponižali - ki so vrednost nepremičnin ocenjevali kar v iz avtomobila ob vožnji mimo nepremičnine.
Rezultat: "naračunan" nerealno veliki minus kapitala in posledično za nekaj miljard € preplačana dokapitalizacija.bank, ki smo jih potem poceni prodali.
Zanimivo, takrat se nihče od vodilnih ( ki so sicer v Stožicah prepevali : Evropa je banda kravatarska ....) ni zganil in vsaj kaj vprašal ??? Je pa zanimivo, da takratni finančni minister, danes dela za mednarodne finančne organizacije, bivši guverner Jazbec je pa vodilni v ECB

Za to je prav, da se Janša ni pustil manipulirati in. kot neki "lerpob" pustil zasliševati.
Kaj ima neka poslanka "zasliševati" predsednika neke države ??? naj vpraša Macrona ali španskega predsednika kaj je z njihovimi političnimi zaporniki, z izvoljenimi poslanci ???Tega si ne upa. !!!!! Tisti, ki pa so nekdaj peli EU je banda kravatarska ji pa ploskajo. !!!!!!!

Po tem, kaj in kako je poročal dunajski dopisnik ARD , Nikola Neumaier pri Tagesschau na ARD, asli kr je pisal Aldeheid Woelfl v Standardu, kaže, da jim sploh ne gre za dejstva, ta jih celo motijo, ker ne pašejo v njihovo agendo.
Njim gre za prevlado njihovih grupacij, predvsem Alde in SPD v EU parlamentu.
Vsak zaveden Slovenec bi moral podpreti takšno držo našega predsednika. Če se nebom spoštovali sami, nas tudi drugi ne bodo
#16
Ciril Jenko
9
Apr 11, 2021
Uršula von der lajdra je katastrofa za Evropo. Sicer pa lutka v rokah kapitala.
#15
Silvester Alič
11
Apr 11, 2021
torej se bomo res morali bolj povezati z drugimi jedrnimi državami ki jim je več do EU kot pa do komunizma
#14
Hugo Flander
2
Apr 11, 2021
Čudež!!! Zgodil se je čudež. Od sina nekaj let mlajši oče je čestital ljubljenemu sinu za rojstni dan.

Alojz Kovšca@AlojzKovsca Replying to @BojanPozar
and @Twitter

Vse najboljše, Bojan! Before you stop and rest, remember this, my beloved son, there is long way to be passed and great work to be done!

9:44 AM · Apr 11, 2021·Twitter for iPad
------------------
Tako, zdaj se bom pa lotil branja in kritike Boštjanovega prispevka.

P.S.
Bojan Požar se hvali, da so mu voščilo poslali tudi iz ITF.
"Mi tenisači".., pravi Požar. Bojan je seveda v Jugi, kakor njegov mlajši brat, vstopil v svet športa bogatih, na igriščih TK Branik, Maribor. To pa zato, ker je njegov oče, Dušan Požar, bil režimski priviligiranec. Za malo manj priviligirane("proletarce") je v Mariboru štel ŽTK - Železničarski teniški klub Maribor. Seveda se nahaja TK Branik na levem(meščanskem) bregu Drave. Najimenitnejši predsedniki TK Branik v času Juge so bili: Franc Hvalec(Kreditna banka Maribor), Jože Florjančič(Hidromontaža) in Marjan Logar(Dimnikarji), tajnik pa Matjaž Mulej(dekan EPF-Maribor).
#13
Snežna Komar Ziberna
5
Apr 11, 2021
NAD ČLOVEK
Homo sapiens vs. Homo deus?!
vrh gaussove krivulje človeške civilizacije - dekadentnost
deja vue v totalitarnem režimu Hitlerja in sovjetske Rusije
#12
matjaz rogel
20
Apr 11, 2021
Rojc..vsak ima svoje mnenje, je pa res *kdor stalno tuli v brezno, mu ta dvakrat vrne *
karma je bitch !
#11
borut rojc
8
Apr 11, 2021
Niti boter niti Janša nista ravno načitana človeka, zato si morata nekoliko izposojati tujo intelektualno lastnino, da sta lahko všečna. V verbalnem smislu sta oba nergača in nerazumljiva momljača. To so ljudje, ki v življenju niso kaj dosti delali na lastni edukaciji, dosegli več kot bi jim intelektualni domet lahko nakazoval, neke zagatne situacije pa takšni rešujejo z mašili v smislu uporabe umetne inteligence.
Nekoč v času WW2 ljudje niso imeli izbire ; kdor jim je prišel na vrata, s tistim so morali oditi oziroma jim dati, kar so imeli. Podobno je danes ; vsi na oblasti kradejo. Nekateri v imenu Boga, drugi, nikoli preživete zločinske ideologije in privilegiranega statusa. Imamo človeka, ki zmore vse ; glavni epidemiolog, škof in duhovnik, ki vam je blagoslovil jedi v času, ko so cerkve zaprte, tožnik in sodnik, nekoga, ki je ponižal tudi predsednika ZDA. Ni superman, le prevarant, špekulant in šušmar. Balkanski bojevnik. Otrok komunizma. Tito po Titu.
#10
Frane Praprotnik
28
Apr 11, 2021
....Sem skoraj pozabil.....A niso njega dni v Stožicah "naši" strumno peli, EU je banda lopovov, banda kravatarska in podobno......Kje so sedaj ti iz prvih vrst, na čelu s prvim režiserjem in ono bivšo PV, "kraljico hmelja", ki so se iz petnih žil trudili kljub slabemu posluhu?....Kje so junaki....nekdaj Evroskeptiki?........Pa estradniki, ki so potegnili dobre novce za agitprop.......
#9
Frane Praprotnik
20
Apr 11, 2021
....Danes je nedelja, oblačno je, zdaj, zdaj bo pričelo deževati.....Jeb.. ti Janšo, že spet......Tako nekako se glasi prenekateri komentar........Sam ne vem, kam bi v Dantejevi "Božanski komediji" uvrstil tega hudobca v vseh devetih krogih pekla......najbliže je 6. krog.....tam so neverniki, heretiki, torej odpadniki, res za "naše" je on, to, samo to........ Sem pa vesel, "naše" pa v nebesih čaka Beatrice.......no ne vse....Vsem želim vse dobro, prav vsem.
#8
jane svet
34
Apr 11, 2021
Boštjan odličen komentar. V nadaljevanju bi bila zanimiva analiza vzrokov, ki so privedli do tega, da je v kremplje sorosove globalistične ideologije padla tudi krščanska demokracija v jedrnih državah.
#7
Viktor hajsinger
41
Apr 11, 2021
Hvala, Dr. Boštjan M. Turk za izjemno kolumno. Vse, kar ste napisali, je kruta resnica.
Pred 10 dnevi sem V Demokraciji pod prispevek Vide Kocjan "Groba cenzura bruseljskih socialistov", napisal:

"Ta EU počasi postaja podobna ex Jugi. Komisija se obnaša kot CK KPJ, komisarji pa kot generali JNA, ki so stalno grozili...
Žal, v takšni EU ne vidim lepe prihodnosti mojih vnukov."
#6
borut rojc
8
Apr 11, 2021
Kučan je poznan predvsem po tezi, da Slovenija kot država nikoli ni bila njegova intimna opcija. Boštjan M. Turk pa očitno hoče povedati, da EU ne bo Sloveniji solila pameti. Nekako podobne veleume je svoj čas stresal Šarec. Sam sem trdno prepričan, ko nas Evropa odklopi in pošlje nazaj v balkanski kotel, je konec z nami. Prekupčevalci s tem in onim kot je aktualni predsednik vlade, se bodo znašli, med ljudmi, ki živijo od lastnega dela, bo hitro precej lačnih.
Omenjeni Turk je nekoliko izgubil kompas v svoji pasji vdanosti do vlade velikega vodje. Oddaje Faktor nikoli nisem prebavljal zaradi dolgoveznega nabijanja gostov in njihove neresnosti. Omenjeni Turk je nazadnje, ko sem ujel nek insert, govoril o nekem Serpentinšku in mačku Muriju. Kam to paše, kakšna oddaja je to? Potem je nadaljeval, da je korona dobra, poudarjam dobra za te iz Nove Slovenije, ki so se kakor zbudili in dobro delajo. Halo !
Razumem, da Janši ustrezajo izredne razmere, stanje kaosa in konstantni prepiri. Tako lažje sproti zakriva sledove svojih kaznivih dejanj. S Počivalškom se zdita kot pravi barbarski par. Jebivetrom iz Nove Slovenije pa tudi diši vonj denarja in oblasti. Vsekako je to bolje kot moliti in upati v boljšo prihodnost.
Če končam s kolumnistom Turkom ; svetujem mu, da se nekoliko umiri, pospravi nazaj v jamice svoje izbuljene oči in ne pljuva po ljudeh okoli sebe. Mi že dolgo nimamo več države, še najmanj samostojne in neodvisne. Prodali so jo takšni kot je njemu ljubi trgovec z orožjem, zdaj glavni epidemiolog . Vse so razprodali. Nazadnje tudi ugled.
#5
Andrej Lončar
32
Apr 11, 2021
Če si bruselski birokrati želijo socializem ga naj imajo,mi smo,ga že preizkusili in občutili revščino ki jo prinaša,naj ga imajo brez nas kreteni.
#4
Andre H
31
Apr 11, 2021
Izdajstvo je bilo ko je dovolil pobrati orozje TO. Vseskozi pa oportunizem kar bo pa bo s Slovenijo, samo da imamo komunajzarji celo in polno rit lepo mazano z MSM marmelado. Isto je sedsj lazejo in kradejo ter izvazajo v evropo...... una Ursula bi lahko se obrnila in sla ven, sami kleceplazci diktatorjem in sorosu..... manjse drzave pa blatijo...
#3
Frane Praprotnik
37
Apr 11, 2021
g.Kučan si je te preroške besede "izposodil" pri Županu Ljubljanskemu g.Ivanu Hribarju, g.Kučan je namesto "bo nov dan"....priredil, "je nov dan".......Tudi znamenita izjava imenovanega "Nikoli več ne bo tako kot je bilo" je "izposojena" od g.Ivana Hribarja.......Nekdaj so revolucionarji uporabljali besedno skovanko "uzurpacija"...to je, to........Ko je njega dni v Bobu leta Janša na enak način uporabil besede Tonya Blaira....se je usulo, vsi MSM so udarili na polno.....Ja, eneki kriteriji za vse...a, ne........Povejte mi koga se ne sme kritizirati in povem ti kdo vam vlada.....
#2
Miro Koren
49
Apr 11, 2021
"Danes so dovoljene sanje jutri bo nov dan" so besede Kučana - izdajalca. On se je skrivoma dogovarjal z Beogradom in JNA, zato je dobro vedel, da bo po razglasitvi neodvisnosti, JLA napadla Slovenijo. To je bilo naslednji dan.
Te besede nikakor niso "preroške", ampak samo dokaz izdajalca.
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2021-04-11 06:00:00 (Apr 11, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Jakobinec Kučan in drugi konvertiti ali kako volk ne bo nikoli ovca
Kaj je Čeferin dal vedeti omrežju tranzicijske levice, kaj je pripravljen narediti in koga noče zraven?!
Razkrivamo: Sindikat taksistov Dejana Jefima je blef, prazna lupina. Verjetno gre za klapo štirih članov
Ekskluzivno, faksimile: poglejte ta uradni mejl kriminalista NPU, kakšne gostilniške pišejo
Kdo in kako se danes res bori za delavce? Ker levica, ki si prisvaja dediščino delavskega boja, zagotovo ne
Velike oči Sluge, Rajića, Zorčiča in Lepa: ker gre za vpliv in še sladko maščevali bi se radi
Ni prostora za starce: zakaj Zorčič nujno potrebuje funkcijo predsednika Desusa in zakaj so jeseni realne predčasne volitve
Ekskluzivno, dokumenti, molze (se) do konca: Veselinoviču še posebna finančna nagrada, a STA že množično zapuščajo novinarji
Razkrivamo: komaj prišel, pa že takoj nastavljeni dve mini za novega šefa RTV
27. april: Princip je isti, tisto drugo so nianse. To je velika lekcija slovenske sodobne zgodovine.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(355)
desus
(205)
sds
(132)
pop tv
(92)
LDS
(82)
sova
(80)
Vlada
(72)
Zares
(58)
LMŠ
(58)
levica
(53)
večer
(47)
sdh
(44)
DUTB
(42)
nsi
(42)
Petrol
(41)
KNOVS
(33)
OVS
(24)
furs
(21)
uefa
(20)
npu
(20)
SRIPT
(18)
DZS
(18)
2tir
(17)
Siol
(16)
btc
(16)
hse
(15)
AKOS
(14)
SNS
(14)
Eles
(13)
kpk
(13)
Odmevi
(13)
2 tir
(13)
dars
(13)
Tarča
(12)
fifa
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
NH
(11)
teš 6
(10)
krka
(10)
borzen
(10)
Ultra
(10)
sls
(9)
KKR
(8)
NATO
(8)
Erar
(8)
udba
(7)
GENI
(7)
Hit
(7)
šoa
(7)
sd
(7)
Sava
(7)
ACH
(6)
SODO
(6)
Lek
(6)
SAB
(6)
CME
(6)
Ptuj
(6)
Tv3
(6)
24ur
(5)
TGZS
(5)
arso
(5)
IDS
(4)
DRI
(4)
CIA
(4)
Riko
(4)
zdus
(4)
AVK
(4)
uber
(4)
AMZS
(4)
ALDE
(3)
AUKN
(3)
Lady
(3)
Gen
(3)
bmz
(3)
nijz
(3)
Jana
(3)
cnn
(3)
FDV
(3)
ATVP
(3)
osa
(3)
sdv
(3)
NKBM
(3)
E3
(3)
SIJ
(3)
DKOM
(3)
OVSE
(3)
PSS
(3)
OKS
(3)
kpl
(2)
sviz
(2)
bbc
(2)
NEK2
(2)
Fiho
(2)
sta
(2)
nba
(2)
TV2
(2)
ibm
(2)
trs
(2)
Zdru
(2)
nzs
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
lnbp
(2)
durs
(1)
geto
(1)
a1
(1)
Koks
(1)
kras
(1)
Vega
(1)
gurs
(1)
soz
(1)
DEOS
(1)
DVK
(1)
(1)
OTP
(1)
Sato
(1)
SKEI
(1)
Piaf
(1)
osho
(1)
g20
(1)
kul
(1)
ZZB
(1)
MDS
(1)
Ihta
(1)
SID
(1)
Knin
(1)
Iran
(1)
HSBC
(1)
JLA
(1)
SCT
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
FAM
(1)
SPIZ
(1)
MS
(1)
ZaAB
(1)
gdpr
(1)
Koto
(1)
UKOM
(1)
vomo
(1)
nvo
(1)
eu
(1)
lidl
(1)
IMI
(1)
York
(1)
bmw
(1)
Neum
(1)
CGP
(1)
Jož
(1)