Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Kdo je skriti tehnični izvajalec Jamnikovih poslovno mentalnih prebliskov?
Aleš Škoberne ukviri in splete mrežo, da ranjena tarča mora izvršiti celotno poplačilo v naprej določenem scenariju dezinvesticije. S tem, da ograjujejo še pogodbena klavzulo o tarči in si ta ne sme poskrbeti za zunanji vir poplačila.
prava .
Slovenija

Petek, 18. Februar 2022 ob 16:14

Odpri galerijo

Aleš Škoberne. (Foto: Posnetek zaslona- ECM Partners)

Zgodba o prodaji 43-odstotnega deleža Save v lasti ameriško-luksemburškega sklada York se spreminja v poslovno sago leta. Zakaj se sploh dela drama, ko en tuji lastnik proda svoj delež drugemu tujemu lastniku? Odgovor je preprost. Mefistični državljan Kane slovenskega državnega gospodarstva, državni uradnik in predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik izgublja eno najbolj pomembnih strateških parkirišč za portfelje manj vrednih delnic. Jamniku ob vsej močni kadrovski zasedbi v SDH, KAD, regulatorjih in v bankah ni uspelo pravočasno poravnati kupnine Yorku z obrestmi. Bizarno je predvsem to, da mu ni uspelo niti s pomočjo Vanesse Grmek v SDH in predstavnikom Yorka v Sloveniji Dejanom Rajbarjem in dolgoletnim Rajbarjim sodelavcem Alešem Škobernetom zagotoviti ustrezni kapital. Škoberne in Rajbar oba zasedata pomembne funkcije v Savi, a sta vse kaže morala priznati premoč novim madžarskim lastnikom. Aleš Škoberne velja v Jamnikovem krogu za operativca, ki sestavi pogodbo s hudičem za nasedle slovenske tajkune. Hoteli ostanejo, lastniki se menjajo. 

Medijska histerija dominantnih medijev o prodaji 43-odstotnem deležu Yorka v Savi ne pojenja. Isto pri tem sodelujejo levousmerjenje stranke opozicije in določeni sindikati. S svojimi dejanji izvajajo pritisk na SDH, KAD in ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Predvsem signali z gospodarskega ministrstva dajejo vedeti, da bi se lahko res država odločila za uveljavitev predkupne pravice za Savo. 

"Na ministrstvu si torej očitno najprej želijo dokapitalizacije družbe s konverzijo deleža terjatev SDH in Kada do Save v lastniški delež. Teh bi bilo v primeru odkupa Yorkovega deleža skupno za 55 milijonov evrov. Dokapitalizacijo s pretvorbo (dela) terjatev bi verjetno lahko izvedli še v mandatu te vlade," so poročali na N1 Slovenija.

Znano je, da so največje sanje Počivalška ustanovitev Slovenskega turističnega holdinga. Večkrat je povedal, da si želi vse najpomembnejše turistične destinacije v državni lasti združiti pod eno steho, jih konsilidirati ter kasneje najti kupca. Z drugimi besedami, prvo bi državljani dokapitalizirali hotele kot bančni sistem leta 2013, da bi se kasneje hotelska srebrnina prodala domačim ali tujim zasebnim interesentom. Slovenija je ena redkih držav v Evropi, da sploh ima državno lastništvo v hotelih, saj je vsepovsod to v domeni zasebnega kapitala.

Treba tudi vedeti, da Počivalškek skupaj s svojimi prijatelji s področja turizma spada v t.i. strujo turističnega vzporednega mehanizma. Med njegovimi vidnimi turističnimi prijatelji je tudi "največji" strokovnjak za turizem Peter Vesenjak. V oddaji Razkrito je profesor na EF dr. Bogomir Kovač povedal, da imajo na EF najboljše strokovnjake na področju turizma. O turističnem strokovnjaku Vesenjaku smo predstavili bistvo v našem članku Dosje Vesenjak #1: Kako je turistični lopov s projektom Hrvaški vrt za 30 milijonov evrov "nategnil" Hrvate in Slovence!.

				Foto: Prava			Foto: Prava

Zapisali smo, da je Vesenjakova ekipa le s študijami, strategijami in "obnovami" odgovorna, da je na lepe oči izginilo vsaj 800 milijonov evrov. Dodajmo še "investicije" v turizem v Sloveniji ter na Balkanu in številka hitro zraste na dve do tri milijarde evrov.

Turističi strokovnjaki vzporednega mehanizma so le poskrbeli, da je kapital končal v pravih rokah. Ali ste že pozabili na zgodbe o projektu Izola v režiji Janeza Zemljariča, propadlih turističnih investicij Petra Vesenjaka idr.... 

Aleš Škoberne, še ena ključna oseba za Jamnikovo upravljanje portfelja parkirišč v (para) državnih družbah

Aleš Škoberne in Dejan Rajbar sta t.i. masterminda in ključna zunanja igralca dolgoletnega državnega uradnika, predsednika (para) državne Modre Zavarovalnice Boruta Jamnika. Mefistični državljan Kane slovenskega državnega gospodarstva razmišlja zelo dobro, da vse niti drži v svojih rokah. Prvo gradi svojo moč preko Združenja nadzornikov Slovenije in veliko članov le teh zaseda mesto nadzornika v ključnih podjetij v državni lasti za nadzorovanje parkirišč v podobi portfelja do popolnosti razvrednotenih veliko vrednih delnic oz. deležev v nepremičninah in državnih podjetij.

V poslovnem svetu se lahko podjetje hitro znajde v težavah. Nekatera pa so se znašla v težavah v Sloveniji tudi planirano. To se je zgodilo vseh ključnih družbah v Sloveniji, ki so imele znanega lastnika z imenom in priimkom. Tudi s skritim in posrednim lastnikom. Tudi Savi in DZS.

Dva ključna igralca Jamnika sta Dejan Rajbar in Aleš Škoberne. O Rajbarju smo že pisali Zakaj Borutu Jamniku in Jamnikovemu protežirancu Dejanu Rajbarju teče voda v grlo v primeru Save? in tudi predstavili njegove lastniške deleže in funkcije, ki jih zaseda. Oba zasedata pomembne funkcije v Savi in Sava Turizmu.  Za Rajbarja se ve, da gre za klasičnega japija brez moralnih zadržkov v poslovnem svetu. Lahko ga označimo za dr. Hyde v svetovnem finančnem prostoru.

				Foto: Prava			Foto: Prava.si

Kako poteka modus operandi razvrednotenja tarče po Škobernotevem scenariju?

Njegovo popolno nasprotje je Aleš Škoberne. Velja za tihega, družinskega človeka in rad se predstavlja kot uspešni športni delavec in funkcionar v atletiki. A prav Škoberne je tisti, ki postavlja pogoje "zadolženim" slovenskim velikanom zasebnega in državnega gospodarstva in so se presenetljivo znašli v  finančnih težavah.

Aleš Škoberne sedaj zaseda funkcijo direktorja  v podjetju FiJa, poslovno svetovanje (od leta 2021) in je izvršni direktor v ECM. Poleg lastništva v FiJa je še lastnik lani ustanovljenega podjetja Salis Victor.

V preteklosti pa je sodeloval tudi pri managerskih akcijah managerjev ACH, ki so preko podjetja Protej olastnili ACH. Škoberne pa je bil kratek čas tudi manjši lastnik Proteja (1,46 %). Kot nadzornik sedi v družbi Sava in hčerinskem podjetju kranjske družbe Sava Turizem. Obalna klika v podobi klateških psov so prav Hermana Rigelnika s koroške veje angažirali za zgraditev lika državnega uradnika Boruta Jamnika.  Za gesto dobre volje so mu pomagali zgraditi imperij ACH. Rigelnik ni vedel, da bo tudi on nepričakovano padel po scenariju kot vsi ostali. Rigelnik bo zaradi tega potreboval pomoč pri reševanju njegove zagate kot vsi ostali. To bo moral izkušeni gospodarstvenik še iz časov SFRJ ugotoviti sam. Tako kot vsi ostali.

Poznavalci so nam povedali, da gre za sledeči modus operandi. Škoberne v vlogi sela Elements Capital opravi nalogo za York (njen predstavnik za Slovenijo je Dejan Rajbar).

Škoberne in ekipa identificirajo ranjeno in razvrednoteno  tarčo predhodno parkirano na slabih bankah bank in DUTB. Od teh kupijo tarčo po velikih diskontih. Ranjena tarča mora izvršiti celotno poplačilo v naprej določenem scenariju dezinvesticije. S tem, da ograjujejo še pogodbena klavzulo o tarči in si ta ne sme poskrbeti za zunanji vir poplačila. Vse skupaj bi lahko spominjalo na Shakespearovega Beneškega trgovca.

Za zagotavljanje mirnega poteka realizacije posega na trg. Tam bi morala veljati pravila za vse enako in jih zagotavlja Republika Slovenija v svoji Ustavi. Ostala zakonodaja in pravosodni aparat zagatovaljajo državljanom Republike Slovenije spoštovanje le teh.

Analiza kaže zelo zaskrbljajočo sliko! Izgleda, da so nekateri gospodarski oddelki kriminalistične policije in določeni posamezni dolgoletni vodij le teh v funkciji nedovoljenega posega na trg (tudi kriminalnega) v prid najmanj enemu gospodarskemu tekmecu. Logična sled nas vodi tudi do njihove nadgradnje do gospodarskega oddelka na SDT, ta pa nazaj na lokalna okrajna državna tožilstva. Po arhivskih pregledih nam tukaj predvsem izstopata območje Obale in Celja (afera Golub).  Veliko večino procesirajo prav na teh dveh območjih. Druga analiza pa nam kaže, da prav na teh dveh območjih ne procesirajo mastermindovskih nedovoljenih in nezakonitih posegov na trg. Sploh pa ne bančne kriminalitete. To je najhujša oblika gospodarske kriminalitete, ki jo izvede banka na škodo svojih komitentov in v korist tretjih oseb. Morda nam najkasneje na tej točki začne bistriti slika. Zakaj si je morala obalna klika postaviti in  zlobirati ključne položaje na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije?

				Ekipa v ECM Partners. V glavni so Aleš Škoberne, Dejan Rajbar in Andrej Prah. (Foto: Posnetek zaslona-ECM)			Ekipa v ECM Partners. V glavni so Aleš Škoberne, Dejan Rajbar in Andrej Prah. (Foto: Posnetek zaslona-ECM)

Ob koncu lahko še razkrijemo, da smo Aleša Škoberneta in Dejana Rajbarja skupaj z Robertom Nikolićem našli kot izvršne direktorje srbskega podjetja v luksemburški lasti Conexio, prej imenovano Targo Telekom. Lastnik je luksemburški sklad Madison Debt Holding Sarl. Le ta upravlja vsaj s 400 milijoni evrov kapitala. Vse kaže, da so rabili slovensko znanje za Balkan ter za podjetje Cenexio najeli Škoberneta in Rajbarja. 

				Aleš Škoberne, Dejan Rajbar in Robert Nikolič za luksemburški sklad Madison Debt Holdinsg Sarl vodijo srbsko podjetje za telekomunikacijo Conexio. (Foto: Posnetek zaslona- Seenews)			Aleš Škoberne, Dejan Rajbar in Robert Nikolič za luksemburški sklad Madison Debt Holdinsg Sarl vodijo srbsko podjetje za telekomunikacijo Conexio. (Foto: Posnetek zaslona- Seenews)

Kako je Elements Capitals prišel poceni do nasedlih investicij v skladu  P & S East Growth Luxembourg, kjer so imeli svoje deleže ACH, BTC, Sava Re in nekdanja finančna ministra Franci Križanič in Dušan Mramor?

Ekipo Elements Capitals Managment partnerji sestavljajo lastnik Savvas Liasis in izvršni direktorji Aleš Škoberne, Dejan Rajbar in Andrej Prah. Investicijsko ekipo sestavljajo Nader Bawany (odgovoren za investicije na Hrvaškem), Andreas Georgallis ( odgovoren za investicije na Cipru),  Robert Močnik, Bor Vosnjak, Grega Mulej, Vesna Zajc Wagh, Lea Urbančič, Jasna Mesic in Anže Ahlin. Za koordinacijo in organizacijo skrbita kot Tina Kukovič in Eva Laba.

				Luksemburški sklad Madison Debt Holdings Sarl upravlja vsaj s 400 milijoni evrov premoženja. Za njega delata tudi Akleš Škoberne in Dejan Rajbar, osrednji predstavnik Yorka v Sloveniji. (Foto: Posnetek zaslona-Northdata)			Luksemburški sklad Madison Debt Holdings Sarl upravlja vsaj s 400 milijoni evrov premoženja. Za njega delata tudi Akleš Škoberne in Dejan Rajbar, osrednji predstavnik Yorka v Sloveniji. (Foto: Posnetek zaslona-Northdata)

V preteklosti sta Primož Cirman in Vesna Vuković kot novinarja Siola poročala o propadlih poslih luskemburškega sklada P & S East Growth. Njegov lastnik je bilo podjetje   P & S Consulting pod vodstvom finančnega svetovalca Dean Mikolič.

Sklad je upravljal približno z dvajset milijoni evrov premoženja. Vlagatelji v sklad so bili  Vzajemna, ACH, Sava Re, BTC, nekdanja ministra za finance Dušan Mramor in Franc Križanič, nekdanji lastnik Preventa Globala Janko Zakeršnik, finančnik Bogdan Pušnik, njegov brat Ivan Pušnik, sicer trgovec s premogom, direktor Interenerga Anton Papež ter drugi sta zapisala Cirman in Vukovićeva.

Kot piše v članku, se je Mikoličev sklad ukvarjal sila čudnimi investicijami v Romuniji in vlaganja v podjetja v Vzhodni Evropi. Ob propadu se je sklad znašel na DUTB podedovala od Probanke, kjer je vladala zloglasna bančnica Romana Pajenk. Kljub temu, da niso hoteli takratnima novinarjema Siola potrditi informacije o nakupu, so sklad najverjetneje kupili za približno 1,5 milijona evrov. 

Kot že omenjeno, v Elements Skladih pojasnil o svojih načrtih niso hoteli dati. So pa s pomočjo DUTB in Mateja Pirca postali večinski lastniki omenjenega sklada.

Med drugim še piše, da so se vzporedno namreč dogovarjali tudi o nakupu slabe tretjine delnic, ki so v lasti nekaterih tujih vlagateljev. Med njimi je daleč največji ciprsko podjetje Lanabond, ki je v lasti ukrajinskega milijarderja Oleksandra Sosisa. To bi Elements Skladom omogočilo upravljavski nadzor nad skladom, s tem pa tudi nad bolgarskim podjetjem Telepoint. 

Novinarska dvojka pa razkriva še nekaj. Elements Capital poleg sodelovanja z Yorkom sodeluje z ameriškim skladom HPS Investment Partners. Zakaj je ta sklad zanimiv? Ker so leta 2017 sodelovali pri nakupu Merkurja. V lasti ima tudi podjetje Valji iz Štor. Poleg Elements Capital je tudi nujno omeniti sklad ECP Tactical opportunities v lasti nekdanjega finančnega ministra v vladi Alenke Bratušek Uroša Čuferja in turškega poslovneža Ugurja Yildirima.

V javnosti krožijo informacije, da sta ECM in Čuferjev sklad že dlje časa trajajoči vojni, a nas pravi poznavalci o delovanjih skladov v Sloveniji opozarjajo na skupno strategijo obeh skladov. Tudi Uroš Čufer, predvsem pa turški poslovnež Ugur Yildirim po naših informacijah sta vse bolj pod budnim očesom turških oblasti in regulatorjev. Turek bo moral počasi previdno razmisliti, kdaj in kako bo lahko obiskal Turčijo. Razmisliti pa bo tudi moral, kolikor dolge so lovke turških oblasti po svetu. Čufer bo moral dobro razmisliti kako se bo rešil te zagate, sploh v primeru, da Alenka Bratušek ne pride v parlament. Tudi za to odcepljeno druščino veljajo enaki pogoji. To velja za Rajbarjev-Škobernetov Elements kot tudi za ta odcepljeni tandem. Denar je treba vrniti in to hitro. 

V zelo dobrem članku z naslovom Krasni novi (rdeči) korporativni svet: slovenska državna podjetja sanirana z davkoplačevalskim denarjem bodo čez 3 do 5 let poceni kupovali samo posvečeni! v spletnem mediju Politikis razkrijejo, da je bil Čufer po odhodu s funkcije finančnega ministra v vladi Alenke Bratušek svetovalec v Rajbarjevem in Škobernetovem Elements Capital Managment.

Smešno, da sedaj poslušamo o zgodbice o zlobnih Madžarih le zato, ker Borut Jamnik, Vanessa Grmek, Dejan Rajbar, Aleš Škoberne in Matej Narat niso uredili kupnine za York. Če nimaš denarja, si luksuza ne moreš privoščiti! Poslanec, bivši direktor hotela, ko je le tega prezadolžil pri obnovi je pri očitku, da ga je potopil, je le ta odgovoril: "Ni res. Hotel ne more propasti. Samo lastniki se menjajo. Hotel ne bo šel nikamor."

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Aleš Škoberne borut jamnik Dejan Rajbar Sava Tarča

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je skriti tehnični izvajalec Jamnikovih poslovno mentalnih prebliskov?