Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Srbski bančnik Branko Dragaš: "Kam je izginilo vsaj 100 MILIJONOV EVROV KUPNINE NLB za nakup KOMERCIALNE BANKE!!!
Razkrivamo analizo srbskega ekonomista in bančnika z 34-letnimi izkušnjami Branka Dragaša glede nakupa največje srbske državne banke Komercialna banka s strani Nove Ljubljanske banke. V svoji analizi se sprašuje, kaj je izginilo 120 MILIJONOV EVROV!
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 18. Julij 2022 ob 14:46

Odpri galerijo

Srbski ekonomist in bančnik z 34-letnimi izkušnjami Branko Dragaš razkriva, da je NLB plačala za nakup največje srbske državne banke Komercialna banka vsaj 120 milijonov evrov premalo. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, Komercialna banka)

Razkrivamo analizo srbskega ekonomista in dolgoletnega bančnika Branka Dragaša nakupa srbske največje državne banke Komercialne banke s strani Nove ljubljanske banke. Le to je zapisal v članku z naslovom Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid. V svoji analizi je bil kritičen, da je srbski vrh prodal svojo največjo državno banko naslednici nekdanje Ljubljanske banke, ki naj bi po besedah Dragaša imela dolg do srbskih varčevalcev sedaj že eno milijardo evrov. V nadaljevanju na primeru javnih podatkov dokaže, da bi morala srbski politični vrh prodati Komercialno banko za vsaj za pol milijarde evrov, a so jo prodali le za 387 milijonov evrov. Ob tem se sprašuje, kam je izginilo več kot sto milijonov evrov. Po njegovih besedah pa bi se moralo preiskovanje spornega posla vključiti tako srbsko tožilstvo kot policija. Nič, še enkrat se je razkrilo, da so največja slovenska podjetja odlični v vlogi "začasnih" parkirišč, s katerimi upravla t.i. balkanski vzporedni mehanizem. Kot je postal Petrol z nakupom Croduxa sporno parkirišče za balkanski vzporedni mehanizem na področju nafte in plina je NLB postala parkirišče za sporne finančne posle Komercialne banke v času vladavine srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Nič, NLB je postala poleg spornih poslovalnic ruske Sberbank še parkirišče za nekdanjo največjo srbsko državno banko. 

Nova ljubljansk banko velja za eno osrednjih bank v Sloveniji in na Balkanu. V domačih in tujih medijih se je že veliko pisalo o njenih spornih poslih tako doma kot v tujini. Na družbenih omrežjih je te dni odmevalo, da v srbski Komercialni banki v lasti NLB imajo odprt bančni račun čečenski Rusi za zbiranje finančnih sredstev za vojno v Ukrajini. Ali informacija dejansko drži ali je kdo objavil lažni račun, tega ne vemo.

O vlogi NLB oz. nekdanje Ljubljanske banke (LB) in o vlogi Nika Kavčiča kot t.i. očeta slovenskega povojnega bančništva se je v preteklosti veliko pisalo. Nazadnje je modus operandi delovanja nekdaj večinske slovenske banke zelo odlično z dokumenti v svoji knjigi Vzporedni mehanizem globoke države ponazoril dr. Rado Pezdir

V sodobni ekonomiji je pomembno predvsem vedeti, kdo je lastnik podjetja. Na trenutke pa tudi, zakaj se je eno podjetje odločilo kupiti drugo podjetje. V našem članku Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!! smo opisali delovanje podjetja Crodux in njegovih spornih energetskih poslov z režimom Milorada Dodika v Republiki srbski. Celotno zgodovino poslovanja od 90.ih let naprej je v bosanski oddaji Face razkril eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev, Hrvat Domagoj Margetić. Slovensko podjetje Petrol se je dlje časa prizadevalo, da bi kupilo omenjeno hrvaško podjetje, kar jim je v letu 2021 tudi uspelo. S tem pa so postali le parkirišče umazane in sporne balkanske hobotnice na področju poslov z nafto in plinom.

NLB je postala parkirišče spornih poslovalnic ruske Sberbanke v Sloveniji. Ali bo vodja evropskih tožilcev v EU Laura Codruța Kövesi končno presekala lovke balkanskemu bančnemu vzporednemu mehanizmu?

A vrnimo se nazaj na Novo ljubljansko banko. Podobna zgodba kot s Petrolom se je zgodila z zadnjimi odmevnimi prevzemi NLB. Ob začetku ruske agresije na Ukrajino je odmevala novica, da je NLB od Miodraga Kostića prevzel slovenske poslovalnice nekdanje ruske Sberbank v Sloveniji. V našem članku Dosje SBERBANK: Kako so balkanske podružnice SBERBANKE prevzele krvavih 47,7 MILIJARD EVROV od propadle Hypo banke!!! smo povzeli pričevanje hrvaškega raziskovalnega novinarja Domagoja Margetića. Le ta je razkril, da je ruska Sberbank na balkanski trg vstopila s kapitalom v višini 47,7 milijarde evrov. Ta kapital pa se je opral v nekdanjih balkanskih podružnicah celovške Hypo banke. Tako je NLB postala parkirišče še enega spornega kapitala.

Srbski medij Magazin Tabloid je že pred meseci pisal o operaciji Familia. V našem mediju smo to operacijo povzeli v članku z naslovom Operacija Familia: Agenti FBI prispeli v Slovenijo, da raziščejo bančni kriminal NLB ! z dne 9. septembra 2021. Enako smo pisali dne 25. junija 2022 o tem, da je NLB največja pralnica denarja na Balkanu v članku z naslovom (VIDEO) Srbski Magazin Tabloid: SLOVENIJA JE NAJVEČJA PRALNICA DENARJA NA BALKANU!.

Kot smo razkrili, so ameriški preiskovalni organi (DEA, FBI) in druge svetovne preiskovalne institucije za pregon organiziranega kriminala (Europol, Interpol, Eurojust) hočejo enkrat za vselej očistiti in se znebiti aktualnih kriminalnih igralcev s področja politike in gospodarstva na Balkanu.

Nočna mora za vse igralce pa predstavlja odločna vodja Evropskih javnih tožilcev, Romunka Laura Codruța Kövesi. Vzporedni mehanizem Balkana je veliko opletal s sredstvi s strani Evropske Unije. Prav Hrvaška se je v zadnjih mesecih znašla v lastni nočni mori, ko ji sodelavci Laure Kövesi zapirajo enega za drugim zaradi netransparetne porabe evropskih sredstev. 

V Sloveniji je najbolj znan osumljenec zaradi netransparetnega delovanja z evropskimi sredstvi nekdanji vodja urada za preprečevanje pranje denarja in NPU Darko Muženić.

Sedanja vodja urada Anika Vrabec Božič pa s svojimi najbližjimi sodelavci napenja vse sile, da bi Muženiča rešila pred kazenskim pregonom. Vse to smo pisali v članku z naslovom DESANT IZ OBALE NA URAD ZA PREPREČEVANJE PRANJE DENARJA! Razkrivamo osebe za reševanje vojaka Darka, operativca Ljuba Volmuta. Zanimivo, tega članka si niso upali povzeti tisti slovenski mediji, ki se predstavljajo in vsakodnevno oglašajo za kritične do aktualne oblasti.

NLB predstavila sporni nakup nekdanje največje srbske države banke Komercialna banka za enega največjih uspehov

NLB se je pred kratkim zaključila dokončni nakup srbske Komercialne banke. O tem so 29. aprila 2022 poročalo več slovenskih medijev, med njimi tudi STA in N1 Slovenija

NLB je pogodbo o nakupu Komercijalne banke s srbsko vlado podpisala februarja 2020, za 83,23-odstotni delež pa je vključno z natečenimi obrestmi odštela 394,7 milijona evrov. Postopek nakupa je bil zaključen tik pred koncem leta 2020, ponudbo za prevzem preostalega deleža banke s sedežem v Beogradu pa je nato objavila marca 2021. Da bo združitev Komercijalne banke in NLB banke Beograd končana do konca aprila, je Brodnjak sicer v začetku letošnjega februarja potrdil za srbsko tiskovno agencijo Tanjug.

V našem mediju smo o spornem nakupu NLB ene največjih srbskih bank namignili že v članku Dosje Igor Stebernak: Sveža nastavljena tempirana bomba Golobove vlade! Borut Jamnik, a res misliš, da smo vsi BEDAKI!? z dne 3. maja 2022. Takrat smo opisali, da bi bil Igor Stebernak tempirana bomba na mestu finančnega ministra v sedanji Golobovi vladi. Poleg spornih potez v Petrolu je prav Stebernak sedaj na funkciji svetovalca srbske Komercialne banke. Najbolj kritičen do nakupa srbske nakupa s strani NLB je bil ponovno srbski medij Magazin Tabloid. 


				Dolgoletni bančnik in ekonomist Branko Dragaš je v članku Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid razkril, da je NLB plačala vsaj 100 milijonov evrov premalo za odkup srbske največje državne banke Komercialna banka. (Foto: Posnetek zaslona- Magazin Tabloid)			Dolgoletni bančnik in ekonomist Branko Dragaš je v članku Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid razkril, da je NLB plačala vsaj 100 milijonov evrov premalo za odkup srbske največje državne banke Komercialna banka. (Foto: Posnetek zaslona- Magazin Tabloid)

Srbski enokomist in bančnik Branko Dragaš ugotovi, da je imela NLB Srbija za skoraj 490 milijonov evrov obveznosti v letu 2018!

V srbskem mediju Magazin Tabloid so objavili članek z naslovom Kombanka srbskega ekonomista in dolgoletnega bančnika Branka Dragaša.  Ob pregledu bilanc je Dragaš ugotovil, da je imela NLB Srbija v letu 2018 skupni kapital v višini 68,78 milijonov evrov. Depoziti, rezervacije in dobiček pa je bil minus 420,22 milijonov evrov. To pomeni, da je imela NLB Srbija skupne obveznosti za 489,018 milijonov evrov. Izkazani dobiček v prejšnjem delu je znašal 13,556 milijona evrov.

Dragaš med drugim piše, da je po t.i. petoktbrskem državem udaru takratni oblasti predlagal, naj ne ukinejo Beobank, Jugobanke, Vojvođanske in Investbanke, ampak iz teh ustvarijo novo Novo Jubanko kot je storila Slovenija z ustanovitvijo NLB.

Njegov predlog je med drugim tudi bil, da se tujim bankam postavi pogoj, da toliko kapitla, kot ga prenesejo v Srbijo, lahko zberejo z depoziti. Po njegovem mnenju bi Srbija dobila, da morajo banke v Srbijo vnašati kapital in financirati gospodarstvo in srbske državljane. A pri tem ni bil uspešen. Tega takrat v Srbiji ni smel nihče objaviti, le banjaluške Nezavisne novine in po mnenju Dragaša je postal srbski bančni sistem uničen.


				Branko Dragaš v svoji analizi ugotovi na podlagi javnih podatkov, da je šlo za še en balkanski bančni posel v režiji vzporednega mehanizma. (Foto: Posnetek zaslona- Komercialna banka)

Branko Dragaš v svoji analizi ugotovi na podlagi javnih podatkov, da je šlo za še en balkanski bančni posel v režiji vzporednega mehanizma. (Foto: Posnetek zaslona- Komercialna banka)

Kje je razlika 120 milijonov evrov?! Dragaš trdi, da bi morala NLB za Komercialno banko plačati najmanj 500 milijonov evrov, posel pa bil sklenjen le za 387 milijonov evrov!

Srbski ekonomist Branko Dragaš pa je tudi kritičen do kupnine, katero je NLB plačala Srbiji. Tako je kritičen do režima srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da so dovolili nakup NLB Komercialne banke. Tako je srbska država prodala svoj delež 83,23 odstotkov za 387,02 milijona evrov.

"Zgrožen sem nad lažmi režima. Komercijalno banko prodali le za 387,02 milijona evrov?!? Grozno! Pred tem je država od junija do decembra 2019 kupila 41,47 odstotka delnic EBRD in IFC za 260,8 milijona evrov. Osnovni matematični delež nam pove 41,47 : 260.800.000 = 83,23 : x, kar pomeni, da je x = 523.423.776 evrov. Država je morala prodati 83,23 odstotka delnic za - 523.423.776 evrov. Država je trdila, da je prodala ZA OKROG 500 milijonov evrov," je kritičen srbski ekonomist Dragaš.

Sprašuje se, kam je izginila razlika v višini 136.421.776 EUR. Po izjavi srbskega ministra za finance Siniše Malija bo država od obresti, ki jih bo NLB nakazal do zaključka transakcije, zaslužila dva odstotka na leto. A NLB po mnenju Dragaša tega denarja ni imela, da bi takrat Komercialno banko kupila po nizki prodajni ceni.

V svoji dolgoletni bančni karieri Dragaš se ni srečal s primerom takšne prodaje. Kritičen je tudi do pogodbe, s katero se je hvalil srbski minister za finance Siniša Mali.

Med drugim je bilo zapisano, da se 50-odstotkov dobička, doseženega v letu 2019, izplača srbski državi prek dividen, kar je zneslo 31 milijonov evrov. 

Komercialna banka je lani ustvarila rekordnih 74 milijonov evrov dobička. Sprašuje se, če se ne bi moralo izplačati 37 milijonov evrov in kam je spet izginilo šest milijonov evrov? Dragaš se le čudi, zakaj je vrh srbske politike dovolil podpisati takšno škodljivo pogodbo. 

Poleg tega je Dragaš ugotovil, da je srbska država prejela del dobička iz preteklih let v višini 26 milijonov evrov. Dragaš je v bilancah Komericalne banke ugotovil, da je nerazpojeni dobiček iz bilance stanja 77 milijonov evrov. Tako se čudi, zakaj je kupcu ostalo 56 milijonov evrov dobička, saj NLB tega dobička ni ustvarila in ji tudi ne bi smel pripadati.


				Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Dragaš se čudi, da bo NLB le v treh letih od nakupa Komercialne banke pokrila celotni znesek investicije! NLB bi morala plačati vsaj 478 milijonov evrov za nakup Komercialne banke!

Dolgoletni srbski bančnik Branko Dragaš razkriva, da je imela Komercialna banka skupne depozite podjetij in državljanov v višini 2,839 milijarde evrov, kapital banke pa je skupaj z dobičkom znašal v višini 77,01 milijona evrov. Pri tem se morajo upoštevati še rezerve v višini 157,261 milijona evrov pridemo do vrednosti 574,981 milijonov evrov. To pomeni, da so skupna finančna sredstva, s katerimi banka posluje, narasla na 3,414 milijarde evrov.

Komericalna banka je imela knjigovodski kapital v višini 574,981 milijonov evrov. Plačilo NLB bi moralo znašati za 83,23-odstotni delež 478,557 milijonov evrov. A je Nova ljubljanska banka plačala le nekaj več kot 387 milijonov evrov.

"Komercijalna banka ima v Srbiji 200 poslovalnic in 2744 zaposlenih? Koliko stane blagovna znamka KB? Tem našim nevednežem in škodljivcem na to ne pade na pamet," zapiše Dragaš.

Tako še razkrije, da se obresti na depozite v Komercialni banki gibljejo med 1,5 do 4-odstotkov (v povprečju 2,75-odstotkov. Obresti na posojila pa od 6,5 do 10,5 odstotkov oz. tehtane obresti znašajo - 8,5-odstotkov. Razlika v obrestih tako znaša 5,75-odstotkov. 

V primeru, da gre le 1,75-odstotkov na vse stroške banke, potem ima lahko banka letni dobiček zaradi visokih obrestnih mer na srbskem trgu nekajkrat višji dobiček kot v Sloveniji in višini štirih odstotkov na vsa zaposlena sredstva znaša ta dobiček kar 136 milijonov evrov letno.

Investicija NLB v Komercialno banko bi se povrnila v treh letih. Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš ob koncu svoje analize poziva srbsko policijo in tožilstvo, da bi nemudoma morala pregledati prodajo največje državne banke v Srbiji.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

1267 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

107 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1809 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

392 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3751 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

173 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Izginilo 120 milijonov evrov Branko Dragaš Komercialna banka nlb bančni kriminal Laura Codrua Kovesi Operacija Familia

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Srbski bančnik Branko Dragaš: "Kam je izginilo vsaj 100 MILIJONOV EVROV KUPNINE NLB za nakup KOMERCIALNE BANKE!!!