Članek
Začimbe, zelišča in maščobe
Objavljeno Oct 10, 2017

Tako je označena kategorija v knjigi Velika šola kuhanja v slikah (Učila, 2012), kjer so navedeni sol, poper iz mlinčka, kari, mleta paprika, muškatni orešček, suh timijan, rožmarin in origano, zamrznjen peteršilj, zamrznjen drobnjak, maslo, oljčno olje in sončnično olje.

Sol se nikoli ne pokvari, zato kupujem na zalogo Tradicionalno morsko sol iz spletne strani super-hrana.si. Poper, kari in mleto papriko kupujem. Poper seveda zmeljemo sproti v mlinčku. 

Sedaj ne bi šla čez vse začimbe in zelišča, ki jih imamo, ker jih je res veliko. Veliko jih je nabranih z vrta in posušenih. Peteršilj pa imamo zamrznjen, tako, kot piše v knjigi. Origano je nabran z vrta, posušen in shranjen. Res ga je veliko. 

Uporabljamo sončnično olje, bučno olje in posebej olje za cvrtje (iz EuroSpin-a, v rdeči embalaži). Pri olju pogledam rok trajanja in potem kupim kar na zalogo. Olje se vedno potrebuje. Žal masla ne delamo doma, ampak ga kupim v trgovini.