Članek
CZPNN - KRATKO OBVESTILO ZA JAVNOST št. 003 !!!
Objavljeno Aug 26, 2014

Javnost obveščamo, da je včeraj dne 25.08.014 okoli 16:00 ure iz Zaprtega oddelka Psihiatrične bolnišnice v Begunjah na Gorenjskem bila odpuščena mati, ki se sedaj nahaja na svojem domu. Pri vsem tem pa je mogoče pomembno omeniti, da je mati dne 23.08.2014 po telefonu poklicala zdravniško pomoč in da je po takem telefonskekm klicu končala na psihiatriji, kar se sliši zelo nenavano. 

O usodni matere v Psihatrični bolnišnici v Begunjah na Gorenjskem je bolo odločano po neverjetnem "hitrem in neučinkovitem" nepravdnem sodnem postopku, ki ga je izvedlo Radovljiško sodišče. O odpustu matere je bilo odločeno s sklepom tega sodišča, opravilna št. Pr 138/2014, z dne 25.08.2014, ki ga je izdala okrajna sodnica tega sodišča mag. Barbara Nastran. 

V nepravdnem postopku so sdelovali še: 

Psihiatrična bolnišnica Begunje na Gorenskkem kot predlagateljica, 
mati kot nasprotna udeleženka, 
odvetnik Zdravko Rus iz Radovjice kot njen pooblaščenec in, 
izvedenec psihister Borut Samastur dr. med. psih.. 

V tem posopku je s posebnim pooblastilom matere CZPNN imelo vlogo stranskega opazovalva in civilnega nadzornika celotnega postopka. 

Glede na vsebino postopka smo ugotovili da je mati bila od dne 23.08.2014 do 25.08.2014 do 16:ure po nepotrebnem zadržana v Psihiatrični bolnišnici v Begunjah na Gorenjskem oziroma na Oddelku pod posebnim nadzorom brez njene privolitve. Dobiva se vtis, da je je postopek bil uveden in končan izključno z motivom zaslužka za udeležence postopka. 

Stroški tega postopka bremenijo sodišče.