Članek
Kisik absorbira 5G frekvenco 60 GHz
Objavljeno Mar 03, 2020

Vojaško-industrijski kompleks je dobil dovoljenje za uporabo širokega razpona frekvenc elektromagnetnega valovanja. Specifična frekvenca 60 GHz pa je zanje posebno zanimiva. Razlog je v tem, da na tej frekvenci kisik v zraku absorbira frekvenco in na istem območju omogoča, da več kanalov oddaja na isti frekvenci (60 GHz), ne da bi se prekrivali in se medsebojno motili. 

Slika 1: Absorbcija na kilometer v suhi atmosferi. Slika prikazuje absorpcijo milimetrskih valovnih frekvenc v atmosferi. Pri milimetrski valovni frekvenci 60GHz je absorpcija zelo visoka, 98 % oddane energije absorbira atmosferski kisik. Čeprav absorpcija kisika pri 60GHz močno omejuje območje, odpravlja tudi motnje med istimi frekvenčnimi terminali.
* * *
Prednost absorpcije kisika glede na ponovno uporabo frekvence je podrobno prikazana na sliki 2, ki prikazuje razmerje med razdaljo in med območjem ponovne uporabe frekvence 60GHz (zeleno območje) in tradicionalnim razponom (modro območje). Absorpcija kisika omogoča ponovno uporabo iste frekvence v zelo lokaliziranem območju zračnega prostora. Delovanje znotraj 60GHz milimetrskega valovnega spektra omogoča zelo zgoščeno uporabo istih frekvenčnih radijskih terminalov brez motenj.
-

Komunikacijski sistem 60GHz mora premagati učinke absorpcije kisika, 16 dB / KM. Za zanesljivo delovanje v kratkih dosegih je treba uporabiti tudi zelo osredotočeno anteno z ozkim snopom žarkov, ki poveča raven signala, ki je na voljo ciljnemu sprejemniku. Ta kombinacija absorpcije kisika in prenosa ozkega snopa povečuje varnost 60GHz radijske povezave, kar zmanjšuje verjetnost nepooblaščenega prestrezanja.
-
Tradicionalni brezžični komunikacijski sistemi, ki delujejo v nižjih frekvenčnih območjih od 900MHz do 40GHz, se medsebojno motijo, če so postavljeni preveč tesno skupaj. Te interferenčne motnje zaradi razpršitve in nenadzorovanega širjenja radiofrekvenčne energije skozi ozračje zmanjšujejo s frekvenčnimi koordinacijami Zveznega komiteja za komunikacije (FCC), licenciranjem in z uporabo tehnik izogibanja motnjam, kot je modulacija z razširjenim spektrom. Licenciranje FCC izključuje zgoščeno uporabo zaradi omejenega števila izdanih regionalnih dovoljenj in tehnike razširjenega spektra so le delno učinkovite, saj povečajo skupno raven hrupa. V območju 60GHz učinki absorpcije kisika in uporaba antene z ozkim snopom zmanjšujejo verjetnost interferenčnih motenj med radiji. Teoretično lahko na območju desetih kvadratnih kilometrov deluje celo 100.000 sistemov, ki delujejo na 60 GHz, brez težav zaradi interferenčnih motenj.
-
Vremenske razmere negativno vplivajo na vse radiofrekvenčne prenose, zlasti na milimetrskem območju valov, kjer lahko močne nevihte povzročijo kar 20 dB izgube jakosti signala za vsak kilometer prenosa. Ko se oddaljenost radijskega prenosa povečuje, je potrebno sorazmerno povečati mejno stopnjo slabljenja, kot kompenzacijo zaradi vremenskih vplivov. Ker radijski oddajniki, ki delujejo na 60GHz, oddajajo le na kratkih razdaljah, nadomestilo za vremenske vplive ni tako veliko kot pri sistemih, ki oddajajo kilometer daleč ali več.
-
Pri 60 GHz je izjemno visoka atmosferska absorpcija posledica predvsem molekulske sestave atmosfere. Slika 3 prikazuje značilnosti slabljenja absorbcije za valovne dolžine od 3 cm do 0,3 mm. Pri milimetrskih valovih so primarne absorpcijske molekule H2O, O2, CO2 in O3. Ker je prisotnost O2 dokaj dosledna na ravni tal, je njegov učinek na 60GHz radijsko širjenje enostavno modeliran za namene finančnega proračuna. Poleg tega je zaradi visoke stopnje slabljenja zaradi absorpcije kisika, celo največje slabljenje zaradi vremenskih vplivov nepomembno, zlasti na kratkih razdaljah, na katerih delujejo 60GHz sistemi. Celo izjemno močne padavine, 25 mm / h (5 dB / KM), bodo le za zelo majhen odstotek prispevale k slabljenju agregata 60GHz v območju absorbcije kisika.
-
  
Slika 3: Karakteristike dušenja atmosfere za valovne dolžine 3 cm. do 0,3 mm. Trenutno je Zvezna komisija za komunikacije (FCC) dodelila milimeterski RF spekter od 57,05 do 64GHz za nelicencirano uporabo. Vsa brezžična oprema, ki deluje na 60GHz, mora pridobiti certifikat tipa FCC  del 15. Po certificiranju je izdelek mogoče brez licence uporabljati v celotni ZDA. Ta nelicencirani frekvenčni spekter omogoča končnemu uporabniku, da se izogne ​​dodatnim stroškom regionalnih dražb spektra, ki jih organizira FCC, ali pa tekmuje za omejeno število licenčnih pasov.
-
Zaradi edinstvenih značilnosti 60GHz milimetrskega valovnega območja in neuporabljene pasovne širine je brezžična komunikacija na 60GHz zanesljiva alternativa namestitvi fizičnih vlaken za "zadnji kilometer" uporabe. Komunikacijske sisteme 60 GHz je mogoče uporabiti za različne aplikacije, vključno z omrežji v mestnih območjih, omrežnimi povezavami, začasno obnovo v sili in za lokalni dostop.
-
Ko kisik absorbira 60GHz, se ne more zlahka povezati s hemoglobinom, zato bodo ljudje in živali na tem območju uporabe 5G trpeli zaradi pomanjkanja kisika (hipoksije), kar lahko privede do trajnih okvar zdravja ali celo smrti. (Joe Imbriano)
 
Joe Imbriano, aktivist in raziskovalec iz Fullertona v Kaliforniji, je dejal, da ko bo 5G dosegel frekvenčni pas 60 GHz, se bo zmanjšala sposobnost vezave kisika s hemoglobinom. ... Torej, Joe Imbriano je pravilno rekel, da bo kisik intenzivno absorbiral frekvenco 5G -60 GHz.

Raziskava: Vpliv radiofrekvenčnega sevanja mobilnih telefonov na strukturo in delovanje normalnega človeškega hemoglobina

V tem prispevku smo raziskovali vpliv radiofrekvenčnega mobilnega telefona (910MHz in 940 MHz) na strukturo in delovanje hemoglobina (HbA). Afiniteta kisika je bila izmerjena z natrijevim ditionitom z UV-spektrofotometrom. Strukturne spremembe so preučevali s krožnim dikroizmom in fluorescenčno spektroskopijo.

Rezultati so pokazali, da elekromagnetna polja mobilnih telefonov spreminjajo afiniteto kisika do hemoglobina in terciarno strukturo hemoglobina (HbA). Poleg tega je zmanjšanje afinitete kisika do hemoglobina (HbA) ustrezalo intenzivnosti elektromagnetnih polj in času izpostavljenosti.
-
-
Frekvenca 60 GHz se uporablja v brežičnih omrežjih WiGig s standardom IEEE 802.11ad/ay. Je nadgradnja storitev prejšnjih WLAN brezžičnih omrežij. WiGig deluje na 2,4 GHz, na 5GHz in na 60 GHz, torej na treh frekvenčnih pasovih, kar omogoča hitrost prenosa podatkov 7Gbit na sekundo. Signal 60GHz ne gre skozi stene, lahko pa se odbija od sten, tal, stropa in objektov s sistemom oblikovanja snopa žarkov v Wi Gig omrežju. Nižji frekvenci, t.j. 2,4 GHz in 5 GHz s katerima deluje 60 GHz v sistemu WiGig, pa prodirata skozi stene. Leta 2016 je Wi-Fi Alliance izdala program certifikatov za WiGig produkte. Druga generacija standardov IEEE 802.11ay je bila izdana leta 2019. WiGig omogoča komunikacijo na razdalji 10 m.
-
-Vpliv 60 GHz na kisikove molekule povzroči, da se elektroni začnejo pospešeno vrteti. Podobno se zgodi, če grejemo hrano v mikrovalovni pečici, in jo obsevamo s 2.4 GHz frekvenco. Molekule vode se pregrejejo, ker se začnejo elektroni pospešeno vrteti in s tem ogrejejo ostalo okrog sebe - hrano. Na podoben način 60 GHz frekvenca povzroči, da se v kisikovi molekuli začnejo elektroni hitreje vrteti in segrevati. Kakšen vpliv ima to na človeško telo? Podoben kot vodne molekule na hrano v mikrovalovki. Torej, če boste dobro vdihnili molekule kisika, ki so okrog vas in poleg tega v 5G okolju (60 GHz frekvenci), le kaj se bo zgodilo?
-
Ko vdihnemo zrak in z njim kisikove molekule, gredo preko pljuč v kri. Iz pljuč izdihnemo ogljikov dioksid, ko kisik pride v pljuča, ga hemoglobin veže nase, da se preko krvi prenese v celo telo – mišice, možgane in vse ostale dele telesa. Če ob tem vključimo 5G (60 GHz frekvenco) - se kisikova molekula »pregreje« v območju 60 GHz frekvence, zato dihanje ni več tako enostavno. Hemoglobin ima težavo, da iz pljuč veže nase pregreto kisikovo molekulo. Posledično človek začne hlastati za zrakom ali celo pade po tleh. Vir: Zdravo Slovenija: https://www.zdravo-slovenija.com/blog1/2020/3/3/corona-virus-strah-nadzor-in-panika-elita-pa-se-igra-s-5g-tehnologijo?fbclid=IwAR38FnEg71SN2Xnn12EfsYTq65z6p-93pw428Ay4tjbTkfe5cGds4Cr6CAY
-
-
Kitajsko omrežje 5G v okolju ne deluje na 60GHz, ampak za zdaj večinoma do 6 GHz. Verjetno pa imajo znotraj stavb WiGig na 60GHz?? Na vsak način je napačna domneva, da 5G povzroča virus.  Na FB v teh dneh krožijo dezinformacije, da je koronavirus COVID-19 posledica zastrupljenih celic zaradi omrežja 5G in da naše celice proizvajajo te koronaviruse. Zato zdaj v Veliki Britaniji zažigajo stolpe mobilne telefonije :
* * *
To ne drži, v človeški krvi se resda lahko pojavijo bakterijam podobne celice, na primer zaradi motenj v pH, a to niso virusi ali bakterije ampak skupki beljakovin. Več o tem je v študiji : https://www.nature.com/articles/s41598-017-10479-8. Res pa je, da elektromagnetno sevanje oslabi imunski sitem in pospešuje množenje obstoječih patogenih mikroorganizmov v telesu, med tem ko škoduje koristnim mikrobom, ki se kot mikrobiom nahajajo v vseh telesnih tkivih, tudi v možganih.
Za tiste, ki zanikajo, da virusi obstajajo, je tukaj virus gripe: https://www.esrf.eu/news/general-old/general-2009/flu 
Viruse, bakterije ter parazite od rojstva dalje prejemamo iz okolja in v telesu imamo 10 krat več mikrobov kakor lastnih celic, a naj ponovim NAŠE CELICE NE PROIZVAJAJO KORONAVIRUSA ZARADI OMREŽJA 5G. To je DEZINFORMACIJA na podlagi hipoteze Rudolfa Steinerja izpred 100 let. 
* * *
Ponavljamo to sporočilo od dr. Joel Moscowitza:
" Tisti, ki promovirajo teorije 5 G-koronavirusa na podlagi šibkih dokazov, spodkopavajo verodostojnost znanstvenikov in zdravnikov, ki so izrazili zaskrbljenost glede varnosti 5 G na podlagi močnih dokazov. Poleg tega lahko med to krizo javnega zdravja zaradi COVID-19 telekomunikacijska industrija izkoristi te ukrepe, da bi glavne novinarske medije prepričala, da objavijo industrijsko propagando, da je 5 G neškodljiv
* * *
-
Ruska raziskava iz leta 2011 navaja (povzetek):
Mikrovalovno sevanje v atmosferi v glavnem absorbirajo molekularni kisik in hlapi vodne pare. Molekularni kisik ima močan pas na frekvencah od 50GHz do 70GHz ter eno spektralno linijo na 118,75GHz. Absorbcijski pas na frekvenci blizu 60GHz in liniji 118,75 GHz nastane zaradi tranzicije magnetnega dipola med subtilnimi strukturami energijskih nivojev znotraj Σ osnovnih stanj elektronov v molekuli kisika. Zaradi spina elektronov se vsak rotacijski nivo molekule kisika razdeli v trojni spin, ki ustreza trem možnim prostorskim orentacijam vektorja S skupnega elektronskega spina. Molekula kisika ima spin S=1, zato ima tri možne vrednosti kotnega momentuma elektronov. Zaradi tega in zaradi diagonalnih elementov matrice magnetnga dipola prihaja do ne-resonančne absorpcije zaradi kolizijske reorientacije. 
-
Na osnovi laboratorijskih raziskav so tako razvili natančen model širjenja milimetrskih valov skozi atmosfero (model MPM- millimeter-wave propagation model). Sedanja študija nadaljuje dosedanje raziskave o mikrovalovnem spektru molekularnega kisika v atmosferi. Pokazali so, da pas odstopa od prvih napovedi MPM modela. Cilj te raziskave je razviti nov model o absorpcijskem pasu 60GHz, na osnovi zelo natančnih meritev, da bi se povečala uporabnost modela v atmosferskih aplikacijah.
Profil pasu absrobcije je bil zabeležen s resonančnim spektrometrom s hitrim digitalnim skenirajem frekvenc. Komora, kjer je potekal eksperiment je omogočala mertive v nizkih in visokih temperaturah, od -28° C do 60° C. Merili so frekvence od 45 GHz do 85GHz, ob tem so beležili temperaturo in vlažnost plinov. V eksperimentu so uporabili atmosferski zrak, ki vsebuje tudi vodne hlape, ki dodatno absorbirajo milimetrske in submilimetrske valove. 
-
Rezultati so pokazali, da je absorbcija frekvenc okoli 60 GHz večja pri nižjih temperaturah. Pri 60°C je bila okoli 10 dB/km, pri 15°C je bila 15 dB/km, pri minus 15°C  pa 20dB/km. Informacije iz te raziskave se lahko uporabijo za spremljanje atmosfere, mikrovalovno brezžično komunikacijo in funadamentalne spektroskopske študije. 
-
Da gre pri sedanji pandemiji okužb s korona virusom SARS CoV-2, ki povzroča COVID-19 za podobne simptome, kot so simptomi višinske bolezni je potrdil tudi dr. Janez Tomažič iz Infekcijske klinike v Ljubljani, ki je povedal, da pri COVID-19 nastopi hipoksija, kot bi bila oseba na Mt. Everestu. Normalen nivo kisika  v krvi se iz 95% lahko znižan na 70%, ali celo do 50%, kar še niso videli in oseba, ki je bila na videz brez simptomov ob tihi pljučnici, lahko umre v eni uri zaradi pomanjkanja kisika. Vir: Dnevnik RTV SLO1 dne 2. 5. 2020.
* * *
Dr. Andrew Kaufman (48 min): Bral sem študijo iz CIA dokumenta iz leta 1977 o frekvenci 60 GHz. Ugotovili so, da ima škodljive učinke na kostni mozeg pri miših, kar povzroča nižje število rdečih in belih krvnih telesc, to je anemijo ali probleme pri krvavitvi. Zmanjša tudi sposobnost mitohondrijev, da prejemajo kisik (65% manjši prevzem kisika v ledvicah), kar zmanjša energijo celic, možnna je odpoved organov in smrt. 
* * *
6GHz, jod in ščitnica 
Molekula joda ima dva atoma, povezana s kovalentno vezjo. Molekule v jodu v trdni obliki oblikujejo mrežo s šibkimi Van der Waal silami med molekulami. Jod v plinastem stanju ima dva atoma v molekuli, ki sta povezana z I-I vezjo, ki ima dolžino 266,6 pm. I-I vez je ena najdaljših poznanih enojnih vezi. Podobno kot kisik absorbira frekvenco 60 GHz, tako molekula joda absorbira frekvenco 6 GHz, deloma pa tudi 8 GHz.  Jod je pomemben za delovanje ščitnice.

Wi-Fi 6 oddaja mikrovalovno sevanje 6GHz. V Sloveniji imajo operaterji v ponudbi 5G Wi-Fi, ki oddaja 5,8 GHz.

Globalna tržna vrednost WI-FI bo do leta 2023 dosegla 3.500 milijard USD. Na račun našega zdravja??
Donald Trump je sprejel zakon, ki prepoveduje Wi-Fi 60 GHz proizvajalcev Apple in Huawei, pravijo komentatorji in navajajo zakon, ki je bil sprejet 23.3. 2020 S893 Congress Senate Bill 
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/893
 
Ker atom kisika absorbira frekvenco 60 GHz, prične hitro vibrirati in se segrevati, prav tako pa tudi voda, ki ima formulo H2O, kar povzroča motnje s tekočino v pljučih in drugih organih, tako da se oseba lahko zruši na tla in umre, kot je bilo videti v nekaterih primerih na Kitajskem, kjer imajo Wi-Fi GiG s frekvenco 60 GHz. 
VIRI:
-
-
-
Raziskava o učinku frekvence 60 GHz na kožo: https://www.nature.com/articles/s41598-019-45662-6
-
-
*
Iztok Kokalj:
5G IN KISIK
Ključno je, da pri frekvenci 60 gigahercev 5G komunicira z molekulami kisika, kar telekomunikacijska industrija prosto priznava. Tu je možna povezava med 5G in več skrajnimi primeri odpovedi pljuč, ki jih pomotoma pripisujejo "Covid-19", njegov pomen pa bi lahko postajal vse globlji. Industrija želi prenos 60 GHz, ker način interakcije 5G s kisikom omogoča "zelo gosto uporabo" iste frekvence na istem zelo lokaliziranem območju brez motenj med uporabniki. Omogoča tudi, da žarek 5G pri frekvenci 60 GHz cilja na majhno območje ali celo na posameznika. Imejte to v mislih, glede na to, kaj sledi. 5G sodeluje z molekulami kisika pri 60 GHz na način, ki preprečuje, da bi telo in kri absorbirala kisik v količini, ki bi jo ta moral imeti. To lahko povzroči težave z dihanjem, kap, srčni infarkt in številna druga potencialno usodna stanja. Tu je razlaga možnih posledic, ki jih opisuje zahtevni 5G:
Dva atoma tvorita molekulo kisika in si delita nekaj elektronov. 60 GHz povzroča vrtenje elektronov, ki obkrožajo molekule kisika, podobno kot močne mikrovalovne pečice, ki delujejo na 2,4 udarne molekule, kot je voda. Delno se segrejejo, zaradi česar se molekule z vsakim valom vrtijo ali nihajo. Energija gibanja zaradi vrtenja teh super drobnih molekul vode pomaga segreti preostalo hrano.
Podobno kot 2,4 povzroči nihanje H20, 5G/60 GHz tudi pri majhni moči povzroči, da se elektroni kisikovih molekul vrtijo; spremembe rotacijskih frekvenc na kisikovih elektronih vplivajo na človeško biologijo. Ko vdihnete zrak v pljuča, ta prenaša kisik v vašo kri, možgane, tkiva itd. Kisik v pljučih pa prevzame zelo pomembno beljakovino, ki vsebuje železo, v krvi imenovano hemoglobin.
Učinek molekul kisika, ki vrtijo elektrone, je preprečiti, da bi hemoglobin prevzel kisik in ga pripeljal do preostalega dela telesa. Ali dejstvo, da telekomunikacijska podjetja priznavajo, da 60 GHz absorbira kisik, ni le osupljiva informacija, in ne bi smelo biti dejstvo, da je 60 GHz celo v interakciji s kisikom, ki je najpogostejši in verjetno najpomembnejši element vsega biološkega življenja, in naj bo to glavna novica, dokler strokovno ne preučimo njegovih posledic?
Potencial tega za množično ugrabitev ljudi je očiten. Ameriška raziskovalka znanosti o okolju Lena Pu preučuje učinke tehnologije 5G, odkar jo je leta 2016 javno predstavila zvezna komisija za komunikacije (FCC), ki je pod nadzorom kulta, ki je njeno namestitev napovedala nekaj let kasneje. Lena Pu je bila okoljski svetovalec Nacionalnega združenja otrok in varnih tehnologij ter sodelovala je z vojaškimi in vladnimi agencijami. Poudarja, da celotna elektromagnetna mikrovalovna frekvenca ali območje "EMF" povzroča na stotine bioloških učinkov. Pravi, da so neomejeni, ker valovi različnih dolžin vplivajo na vse dele telesa. Vsaka nova generacija ali "G" je povečala ta učinek, kar je privedlo do pojava 5G, ki deluje v milimetrskih valovih (MMW), ki vključuje 60 GHz, resonančno frekvenco za kisik in "molekulo kisika popolnoma absorbira". Pu je dejala, da bo frekvenca 60 GHz tudi pri tistih, ki se v skladu z FCC (lažnimi) varnostnimi standardi štejejo za nizko moč, vplivala na molekularno strukturo kisika in ustavila njegovo pravilno vezavo na beljakovine v krvi, ki vsebujejo železo v krvi, hemoglobin.
Dejala je, da ta vprašanja vključujejo:
1. Razcepljeni elektroni med dvema atomoma kisika se bodo vrteli s hitrostjo, ki niso primerni za človekov vnos
2.Kot orbite in razdalja elektrona od atomskega jedra se spremenita
3. Sposobnost spreminjanja dela ali celotne molekule iz O2 (kisik) v O3 (ozon)
Dr. Andrew Kaufmans je dejal, da je prebral dokument CIA iz leta 1977, ki opisuje, kako frekvenca 60 GHz zavira kostni mozeg pri miših. Bele krvne celice, ki nastanejo v kostnem mozgu, so temelj imunskega sistema. Dokument tudi pravi, da so na absorpcijo kisika s strani mitohondrijev, "elektrarne celice", negativno vplivale frekvence 60 GHz, kar lahko privede do uničujoče odpovedi organov. Posledice lahko razberemo iz razlage Mitohondrijske biološke enote UK Medical Research Council:
Mitohondriji so organele, ki jih najdemo v celicah vsakega kompleksnega organizma. Proizvajajo približno 90% kemične energije, ki jo celice potrebujejo za preživetje. Zato je enostavno razumeti, zakaj gredo mitohondriji po zlu, posledice pa so resne bolezni in zakaj je pomembno razumeti, kako delujejo mitohondriji. To mora vsekakor vključevati, kako 5G pri 60 GHz vpliva na mitohondrije.

Frekvenca 60 GHz se uporablja v brežičnih omrežjih WiGig s standardom IEEE 802.11ad/ay. Je nadgradnja storitev prejšnjih WLAN brezžičnih omrežij. WiGig deluje na 2,4 GHz, na 5GHz in na 60 GHz, torej na treh frekvenčnih pasovih, kar omogoča hitrost prenosa podatkov 7Gbit na sekundo. Leta 2016 je Wi-Fi Alliance izdala program certifikatov za WiGig produkte. Druga generacija standardov IEEE 802.11ay je bila izdana leta 2019. Ko kisik absorbira 60GHz, se ne more zlahka povezati s hemoglobinom, zato bodo ljudje in živali na tem območju uporabe 5G trpeli zaradi pomanjkanja kisika (hipoksije), kar lahko privede do trajnih okvar zdravja ali celo smrti.