Članek
Sramota za Slovenijo
Objavljeno Aug 09, 2014

Dejan Steinbuch je v Financah.si objavil odličen komentar glede neprimernega in nesprejemljivega ex premierkinega obnašanja v zadnjem času z naslovom : 

Prepote(nt)na komisarka

 Sam sem tam komentiral z naslednjimi besedami:

"Komentar je vsekakor vreden nivoja avtorja. Dobro jo je "obdelalal", se pa strinjam z nekaterimi komentatorji, vsekakor je prepozen. Kaj je temu vzrok ne bom ugibal, vse to je avtor vedel in uvidel že mnogo prej, zato se mu čudim, zakaj tako pomembna tema šele ob tem trenutku.

Pa še to, tudi približno ne bi bila taka politična sramota za Slovenijo, če bi z imeni kandidatov zamudili, kot pa je ta, kako so predlagatelji ravnali in kako kalkulativno so listo kandidatov sestavili ter kdo vse iz vlade se je pri tem "umaknil". Tudi to, da v primeru imenovanja ex premierke za komisarja to kasneje Cerar kot možni premier odpokliče, ne bi predstavljalo take sramote, kot njeno predlaganje in imenovanje. Za Slovenijo je pomembnejše, da enkrat vendar že prične čistiti svoj Avgijev hlev."

       ...                        ...                      ...

Ko sem preletaval naslove novic na spletu, pa sem naletel tudi na novico, da je bivši slovenski veleposlanik g. Trekman g. Junckerju poslal osebno pismo v zvezi z naprezanjem in miškulancami Bratovškove, glede omenjenega komisarskega mesta. Povzetek pisma je priobčil spletni Reporter, kjer je tudi navedena celotna vsebina Trekmanovega pisma. Vskakor zanimivo branje in napoved novih možnih zapletov, obtoževanj in manipulacij med nasprotno mislečimi bralci.