Članek
Trese se gora, rojeva se .... komisarka
Objavljeno Sep 10, 2014

In to ne katerakoli ali karšna koli. Rojeva se - metaforično seveda - prva slovenska komisarka v EU-ju, za katero se pravzaprav še ne ve, kdo je njen oče, ve pa se, da ji je mati džava Slovenija, radodarka, ki se nikoli pred skrenitvijo z normalne poti ne vpraša za morebitne posledice svojega sprevrženega dejanja. Ja, z ugotavljanjem očetovstva pri "radodarkah" iz nepremišljene užitkarske potrebe ali pa iz načrtovanih materialnih koristi je vedno križ. Včasih se mati odloči in določi očeta svojemu otroku pač po njenem interesu za koristi iz tega. Seveda pa je k sreči poznan tudi že boter, sam prevzvišeni gospod Juncker, novi mandatar za sestavo Evropske komisije.

In tako bo tudi iz lastne spontanosti ter na silo novorojeno dete, imenovano komisarka EU-ja iz Slovenije, - komisarka za kaj že? - kljub neodobravanju novo nastajajoče domače oblasti, njenem pitijskem obnašanju, farizejskih protestih nevoščljivcev, ki jim to ni uspelo ter medijskemu sprenevedanju njene politične žlahte, kmalu presrečna zajokala v Junckerjevi politični zibelki, zibelki botra njene bodočnosti, narejeni prav za novorojenčka z razpoklino namesto izboklino med nogami. Skrivoma je uradni pristanek za njeno ime in blagostanje mati Slovenija njenemu botru že dala, kar je boter včeraj že priznal, mati - spet metaforično - pa trenutno zaradi domačih političnih zagat še ne, bo pa kmalu, z ustreznim pojasnilom in uradnim izgovorom, seveda. In k tej zibelki, z bogato doto mehko postlano in raznimi evrskimi dodatki bogato pozlačeno, spada tudi vnaprej določena vsota denarja k pokojnini že zaradi njenega rojstva, ne da bi ji bilo potrebno s prstom migniti, No, čisto tako verjetno ne bo, kmalu se bo potrebno iz zibelke zavihteti na komisarski stol in pričeti z delom ter pokazati rezultate in upravičenost svojega rojstva. Tu pa se utegne pričeti trnova pot odraščanja in uveljavljanja svojih sposobnosti. Sploh umišljenih in nedokazanih. Se pa bojim, tako kot v politiki običajno je, vsaj pri nas, da če rezultatov ne bo, tudi posledic ne bo. Takrat bo pač v njeni znani maniri spet s pstom pokazala na nekoga, češ, ta je kriv, da se naloge komisarke ne uresničujejo po njenih zamislih. Pa saj iz tega izmotavanja pred odgovornostjo za svoj neuspeh ima bogate izkušnje iz političnega življenja pred njeno zadnjo inkarnacijo.

                                                                      - - - - - - - - - - - - - 

Naj se še tako naprezajo njeni politični in osebni nasprotniki, zmagala bosta Bratovškova in Juncker, zaradi "višjih" interesov Unije. Krokodilje solze domačih medijev, politikov in "priznanih" pravnikov, zaradi očitane ji neetičnosti samopredlaganja na ta položaj, se bodo po njeni potrditvi v evroparlamentu kmalu posušile, pojavili pa se bodo novi številni rentniki, ki se bodo prilepili na njen položaj ali pa jih bo komisarka tja kar sama povabila.