Narobe svet - ali odgovor Angelci Likovič

Objavil/a Rak stari, dne 2015-10-07 ob 17:37:19

Spoštovana in dobro poznana, zdaj že uveljavljena javna osebnost Angelca Likovič, se v svojem prispevku tu na PW-ju sprašuje, kako in zakaj je Slovenija postala "narobe svet". Malo ji, glede na svoje izkušnje, vedenje ter moj svetovnonazorski pogled, odgovarjam tu na svojem blogu, namreč, kako jaz vidim to in kaj si mislim o tem. Upam, da bo moje mnenje prebrala in se zamislila, morda celo kaj pokomentirala, česar bi bil res vesel. 

...... ....... ...... .......

Spoštovana Angelca, da bi se pri nas v kratkem kaj spremenilo na bolje za navadnega državljana, je verjetno še nekaj časa čista utopija, pravzaprav misija "nemogoče".  Zakaj?

- Če dobro premislimo, sta tu najprej ustavno zacementiran volilni sistem, ki omogoča izvolitev in razdrobljenost političnih strank ter njihovo "kupčkanje" in izsiljevanje koalicijskih partnerjev, ter zakonodaja, ki skupaj omogočata manipulacije z neukimi in apatičnimi državljani ter v praksi onemogočata preboj naprednejših demokratičnih sil in struktur, omogočata pa preživetje in neprestano regeneracijo retardirancev in mutantov, ki slišijo, vidijo in reagirajo samo na levo.

- Ko je prejšnja komunistična oblast "sestopila", je to storila tako, da je iz "ospredja" stopila v "ozadje", v svojih rokah pa je še vedno obdržala vse vzvode politične, ekonomske, finančne, kulturne, šolske, pravosodne in ne vem kakšne še oblasti. Uspešno je kasneje povezala tudi vsa novo nastala interesna in drugačna omrežja s primesmi mafijsko organiziranega delovanja in upravljanja. Aja, dodam še institucije pregona in pa zamaskirano UDBO, ki še vedno zlahka skrajšata glavo, ki preveč moli iz povprečja ali pa hoče kaj spremeniti. Jaz tem ljudem, organizacijam in omrežjem pravim KONTINUITETA.

- Skoraj ves javni sektor je večino časa ostal pod njenim vplivom, posebej pravosodje, šolstvo, zdravstvo in sociala.

- Z odločujočim vplivom teh struktur kontinuitete na državo in njene institucije, obvladujejo ogromno podjetij v državni lasti, in s tem bolj onemogočajo kot pa omogočajo deklarirano privatizacijo in s tem večjo učinkovitost teh podjetij ter ustvarjanje prepotrebnih novih delovnih mest. Ja, ti državni fevdi so po mojem odločilni za vse naše dandanašnje družbene, ekonomske, finančne in politične tegobe.

- Prevzela, pravzaprav obdržala je lastništvo nad večinskimi javnimi mediji, torej nad instrumentarijem za razlago "edine" resnice, za potrebe ustvarjanja javnega mnenja in s tem upravljanja z mentalnim stanjem nacije.

- Skoraj v vse dosedanje politične stranke je ob osamosvojitvi in prehodu na normalen demokratični sistem uspešno namestila svoje "krte", ki so dosledno razbijali doseženo na demokratičnem političnem polu ali pa v odločilnih prelomnih političnih situacijah s svojimi prestopi in pa s svojimi glasovi v parlamentu onemogočali spremebe ali sprejeme nove zakonodaje, ki bi lahko omogočila spremembe na bolje. Torej je bila kreirana ali naknadno spreminjana ta zakonodaja tako, da omogoča in ščiti to, kar se danes pač dogaja. Je ob tem sploh potrebno omenjati večkratno spreminjanje zakonodaje o arhivih, ki trenutno bolj onemogoča kot pa omogoča učinkovito odkrivanje akterjev zločinov in nepravilnosti iz bližnje preteklosti?

- Večina prišlekov iz bivše Juge, ki so pridobili državljanstvo Slovenije in volilno pravico pred, ob ali po osamosvojitvi, v glavnem še vedno simpatizira s socialistično miselnostjo, ko naj bi se s strani države samo dobivalo, a nič ali malo k temu prispevalo. Dodajmo tem še naše avtohtone somišljenike, brezposelne nizko izobražene zmanipulirane vdržavljane, pa imamo za nekaj desetletij zagotovljenih volilnih glasov levi ali sredinsko levi politični sferi in njeno udobno preživetje s preživetimi metodami in načinom življenja družbe.

- Politično se v Sloveniji (ne)pričakovano rojeva nova generacija levih in utopističnih jugonostalgičnih ekstremističnih politikov ter njihovih strank, ki se hitro razvijajo in varno ter udobno živijo v inkubatorju levo lastniškega medijskega prostora. Neverjetno se jim še vedno kolca po neučinkovitem in  propadlem vzorcu socializma. Ti  ne bodo nikdar spoznali ali priznali, da je treba najprej ustvariti in vnovčiti, šele nato deliti.

- Sindikati s svojimi ekstremno popadljivimi voditelji, ki v glavnem skrbijo za svojo rit in svoje ozke cehovske skupine, ne pa za dolgoročno skrb in urejanje potrebnih razmer v dobrobit delovnih državljanov najnižjega sloja, seveda v danih ekonomskih in družbenih razmerah, dejansko ob sozvočju z mainstream mediji vodijo precejšen del države. Ko je treba  zrušiti koga v sredini ali na desni, so vedno tu in na razpolago. Tudi s kockami če je treba.

- Da omenim še drugi pol politike, za katerega zadnje čase menim, da več energije porabi za svoja medsebojna prerekanja in spotikanja, kot pa učinkovito iskanje načina in poti, kako spet vzeti vajeti v svoje roke in ta naš voz, imenovan Slovenija, dejansko potegnit iz globokega blata ter ga usmeri tja, kjer je svet normalen, vsaj kolikor toliko. Tudi oni se svoje odgovornosti ne bodo kar tako znebili.

- In še, in še, in še, a bodi dovolj, že to je preveč ....

Če po vsem zgoraj naštetem nekako povzamem, koga oziroma kateri politični pol bodo ti državljani spet volili na naslednjih državnozborskih volitvah, pa kadarkoli in kakršnekoli že bodo, se ve in zakaj tudi. Ne, ne, še nekaj časa bomo lahko samo tarnali in upali, a iz tega še dolgo ne bo nič. Da bi narod spregledal in se končno odločil drugače? Malo morgen! Saj velika večina kar udobno živi na račun drugih. Velikim predatorjem bivše družbene lastnine pa "ozadje" itak že vse od osamosvojitve sem drži luč, štango in vrečo, predvsem z za to prirejeno zakonodajo in poslušno končno inštanco, pravosodjem. Že ve zakaj, le tega se verjetno že boji, kako dolgo še.

Kako gre že tista modra ugotovitev,.... enega lahko ...., narod lahko nekaj časa ..., ampak cel narod dolgo časa pa....?

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
7
Rak stari
0
Oct 14, 2015
Ne vem kaj se je zgodilo, a moj zadnji odgovor pred tednom dni se izgleda ni "prijel", zato se danes po povratku pred internet spet oglašam.

@Starikos - poanto razumem - se trudim, da res še ne bi učinkoval star, pa tudi zastarel ne, ampak temu s časom žal ne uideš.
Za upanje pa itak vemo, da umre zadnje.

@Zdenka - tudi naša družina je šla bolj skozi pekel kot pa nebesa. Hvala za oglašanje.
#7
zdenka
0
Oct 08, 2015
Spoštovana gospa Angelca!
A je bilo s temi koristmi kdaj kaj drugače? Že kar nekaj desetletij sem na tem svetu, pa se ne spomnem, da bi bilo kdaj drugače.
Ali menite, da vaša družina ni imela koristi v nekem preteklem času?
Jaz lahko zagotovo rečem, da moja družina teh koristi ni imela nikoli.
#6
starikos
0
Oct 08, 2015
Bridko točno, Rak (sploh ne učinkuješ star/i!) ! A tvoj zaključek
je upanjski - od tega nategovanja bo nujno počilo! Čudežno,
kot vse doslej. Do tedaj pa bo - pljačka brez mej!
#5
Rak stari
0
Oct 08, 2015
Vanjo, stopicamo na mestu in to v blatu, v katerega se vedno bolj pogrezamo. Prava tragedija za slovenski narod in družbo je, da čisto vsako vlado drži za vrat najnepomembnejša stranka Desus, z njenim preračunljivim vodjem Erjavcem, ki vseskozi samo lovi v kalnem in zavaja svoje volilce. Dobro je bilo poskrbljeno ob uveljavljavljanju parlamentarne demokracije z umestitvijo satelitskih strank, s pomočjo katerih kontinuiteta še vedno obvladuje naše življenje in zavira razvoj.
#4
Rak stari
0
Oct 08, 2015
Spoštovana Angelca, hvala za vaš odgovor in komentar. Le večkrat se še oglasite, naš zatohli ribnik je potreben ščuke, da se leni krapi malo zmigajo ...
#3
vanjo trentelj
0
Oct 08, 2015
Tako kot je v štirih letih vladanja JJ in SDS (2004 - 2008) je bila ujetnica manjših strank (Nsi, SLS in DESUS), je tudi MC in SMC ujetnica (SD in DESUS). Res pa je, da tudi vlada MC - SMC nima volje ne znanja in si tudi upa ne kaj spremeniti. Potreben bi bil drugi sistem volitev, ker izgubljamo iz leta v leto! Za nazaj (pred 2004) se pa se sploh ne splača razpravljati. To je bil pa odprt lov LDS in SD.
#2
Angelca Likovič
0
Oct 08, 2015
Spoštovani!
Z veseljem sem prebrala vaš komentar. Žalostno je, kar ugotavkljate, da še zlepa ne bo sprememb, s tem se strinjam.je pa tudi res, da so vile tudio desne stranjke na oblasti in tudi niso hotele revolucionarno poseči v spremembo zakonodaje, takrat sem bila državna sekretaerka na mŠŠ, pa nismo hoteli zadeve spreminjati v prid otrok.Moje globoko prepričanje je, da so vsi enaki levi in desni, iščejo le koristi in kako priti k koritu in omogočiti svijim , da dobijo službe. To ni rešitev. Res bodo morali priti novi- drugi pošteni kadri, ki bodo imeli voljo in moč zadeve spremeniti na bolje,a žal bo takrat vreča že povbsem prazna in tujci bodo imeli vse , mi pa bomo le slabo plačana delovna sila....
Pa lep dan! Angelca
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2015-10-07 17:37:19 (Oct 07, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj