Članek
In direktor novega podjetja za upravljanje z državnimi gozdovi bo ....?
Objavljeno Feb 03, 2016

Se vendar ve, kljub vsemu sprenevedanju in zavajanju naivne javnosti s strani levosučne koalicije ter njihovih mainstream medijev, da gre izključno za skrb za državne gozdove. SD je bila v pripravi zakona o teh gozdovih nepopustljiva, še posebej pa sta se izpostavljala Židan in bodoči kandidat z vnaprej zagotovljeno dobro plačano državno službo, brez materialne ali politične odgovornosti, ki sedež novega podjetja že kar umešča v prostor, kjer bo lahko kar peš hodil v novo službo. Zdaj, ko počasi usihajo skrivni dotoki sredstev za preživetje starih kontinuitetnih struktur iz dosedanjih virov, bo to novo državno podjetje kot zdravilni obliž na rano užaljenega ponosa odstopljenega bivšega ministra za obrambo, kot tudi dobro nadomestilo za presihajoča se vimena obubožanih in umirajočih preostalih dosedanjih državnih molznih krav.

Brada te zgodbe sega še v čas, ko nas je pred leti udaril požled, Židan pa je verjetno že takrat zavohal novo priliko, da s podržavljanjem namesto privatizacijo gozdov preusmeri tok prihodkov od upravljanja z gozdovi ponovno nazaj v državne roke, posredno seveda pa v obvladovanje tega področja s strani določene politične opcije. Nekaj sem takrat na to temo napisal tukaj

Ker pa v takšni vladni koaliciji, kot jo imamo sedaj in še nekaj prejšnjih, brez kravjih kupčij sploh ne gre, bo prav zanimivo spremljati, za kakšno ceno je tokrat popustila SMC. Nekaj odgovorov se ponuja kar samo od sebe:

- rekonstrukcije vlade zaenkrat ne bo,

- sankcij za finančne malverzacije in kršenje zakonitosti visokošolskih ustanov in njihovih najvidnejših vpletenih ne bo,

- nesposobni in neučinkoviti ministri ne bodo zamenjani,

- zunanji minister bo še naprej lahko sredi zime rožice sadil in upokojence za nos vlekel,

 - skratka, vladna barčica bo zaradi notranjega koalicijskega miru spet še naprej plavala v mirnih vodah in mimo nevarnih čeri.

Ne bi kaj več dodajal, čas bo pokazal kako se bo doslej načrtovano izteklo, sploh pa, ali bodo slovenski državni gozdovi še naprej zeleneli. Da bi vsaj tiste načrtovane in porabljene milijone evrov za zagon te ideje čimprej povrnili nazaj v proračun.