Članek
Da te kap ... le doklej še?
Objavljeno May 16, 2016

Citiram iz medijev:

Cerar zmedeno: ”Kdo so moji?! Moji ste vsi državljani in državljanke Republike Slovenije”

Tako se je Cerar v državnem zboru danes branil pred vprašanji Alenke Bratušek, ki jo je zanimalo, kakšno je stanje pravne države v Sloveniji ter zakaj premier dopušča dvojna merila pri svojih ljudeh, kadar ti kršijo zakone. Za Cerarja je stanje v državi še vedno popolno, njegova vlada pa dela odlično – čeprav mora za dosego svojih ciljev poteptati tudi vsa pravila delovanja državnega zbora. 

Pa se ob tem vprašujem, gospod premier dr. Cerar, kaj vam ob tem še vedno ni jasno, da večina državljanov ni "vaših", sploh tisti s svojim "jaz" - om, ki ne nasedamo/jo vašim plehkim floskulam. Glede na volilne rezultate  državnozborskih volitev imate začasno izvršno oblast, ki pa si je glede na vaše predvolilne obljube, s katerimi ste prevarali volilce ter vaša povolilna dejanja ne zaslužite. Niste mož beseda, nimate koncepta vladanja, pravočasno in učinkovito ne preverjate kadrov, ki vam jih koalicijski partnerji ali pa vi sami predlagajo/predlagate za najbolj odgovorna delovna mesta in funkcije v državi. Ne znate ali pa nočete dolgoročno ukrepati, kar je osnovna dolžnost vsakega izvoljenega državnika, trenutna strankarska korist pri vaših odločitvah prevladajo nad dolgoročno koristjo države, državljanov in demokracije. Glede na pomen značaj in posledice vaših odločitev pa lahko celo trdim, da vas držijo "strici" na vrvici kot marioneto. Skratka, niste državnik velikega kova, ampak navadna marioneta. V tej vaši koalicijski vladi imate ekipo prikoritnikov, kateri edini cilj je, zadržati status quo ter posrkati iz državnega korita čimveč vsebine za svojo in strankarsko korist, dokler je raja še pripravljena vanjo vlivati iz svojega lonca ter trpeti ob lupljenju jermenov iz njenega hrbta. Gospod premier Cerar, kaj še vedno niste spregledali, da toliko menjav ministrov in javnih fukcionarjev zaradi njihove nesposobnosti, nihove sumljive ali celo kriminalne preteklosti ter njihove obremenjenosti s sumljivimi in nečednimi posli, doslej ni imela opravka še nobena dosedanja vlada, tudi tista ne, katere prmierka  vam je danes očitala zgoraj omenjena dejanja in dejstva.

Ne vem do kdaj bo še trajala ta agonija sprenevedanja najodgovornejših politikov trenutne vladne koalicije, njihovih medijskih zavajanj javnosti, ter vašega toleriranja večih nesposobnih ministrov, ki doslej v času vaše in njihove vladavine res nimajo pokazati kaj besed in dejanj vrednega. Kar je bilo doslej storjenega je po mojem bolj plod inercije, kot pa njihovega hotenja ali njihove inovativnosti. Razumem pa tudi dejstvo, da vam je ob tej pasivnosti in neučinkovitosti ter razdeljenosti opozicije in njihove nedokazane resnične želje po dejanskih potrebnih spremebah tudi z njihove strani, olajšano in udobno vladati, brez vaše kakršnekoli resne odgovornosti ob takem vladanju, ne glede na to, kam nas to pelje.

Na koncu se lahko samo še vprašujem - quo vadis Slovenija pod premierjem dr. Mirom Cerarjem?