Članek
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Objavljeno Oct 27, 2016

Foto Nova 24TV

Navajam citat mojega komentarja na enem od spletnih medijev, glede možnega kandidata za mesto viceguvernerja Banke Slovenije:

"Ni kaj za ugibat, kontinuiteta rabi na tem položaju še nekaj časa pokvarjenca, ve pa se že dolgo, kdo na finančnem področju to je. Pa še nekaj mednarodnih izkušenj si je med zadnjo službo v tujini nabral."

Na finance se kaj dosti, pravzaprav nič ne spoznam, ampak zadnja navajanja možnih kandidatov za to mesto, med katerimi s strani levi sferi naklonjenih medijev vedno bolj poudarjano in vedno bolj forsirano pojavlja ime Milan M Cvikel, mi dajo misliti, da bo prav on tisti, ki ga bo predsednik vlade predlagal v potrditev Državnemu zboru. Da bo tam soglasno potrjen s strani trenutne vladne koalicije, dvoma ni. Po mojem je razlogov za to več:

-  nova, že druga nagrada za njegovo opravljeno umazano delo pri odstranjevanju iz političnega prostora levici in zadnje čase tudi delu desnice osovraženega g. Janše, s pomočjo zadeve Patria. Spomnite se samo v ta namen ustanovljene zloglasne državnozborske preiskovalne komisije, ki jo je vodil,

- strah leve politične sfere in vseh sodelujočih akterjev v zrežirani aferi Patria, da v primeru neizbora obelodani nekatere neprijetne umazanosti vpletenih najvišjih političnih in pravosodnih organov ter medijev,

- za levo politično sfero je to idealna oseba za izvrševanje in prikrivanje bodočih finančnih spletk in nakan kontinuitetnikov ter njim pripadajočih omrežij in somišljenikov,

- je idealna oseba za "strokovno" prikrivanje umazanih poslov istih skupin in posameznikov v preteklosti, je oseba, ki zna s svojim besednjakom in retoriko odločilno prepričati tiste, ki jih je potrebno prepričati, kot one, ki nič ne vedo, a zlahka verjamejo samo besedam,

- to bo tudi s kontinuitetne strani načrtovano usposabljanje na tem odgovornem mestu za eventualni prevzem stopničke višje, če se Jazbecu kaj "zalomi" pri opravljanju njegovega sedanjega poslanstva.

In še bi se kaj našlo, treba je samo malo pobrskati po pisanju drugih, levici ne podrejenih medijev v preteklosti, ali pa prebrati kakšno knjigo, recimo Kalohovo Od partije do Patrije.

No, strokovne podkovanosti na področju financ mu ne odrekam, odrekam pa mu potrebno integriteto  za to delovno mesto, zame je zaradi njegovih preteklih dejanj na političnem parketu in javnosti znanem ravnanju v svojih družinskih zadevah, absolutni nemoralnež.

Seveda pa bodo vplivneži, ki v Sloveniji iz ozadja spet obvladujejo  vse pore našega življenja, storili vse in to na znan prefinjen način, da bo predsednik države Pahor (prod prisilo?) Državnemu zboru v potrditev predlagal prav njega. Prav tako bodo storili vse, da ob eventualni ponovni kandidaturi onemogočijo dosedanjo viceguvernerko Meiro Festić, ki zadnje čase politiki in sami BS postaja nekako nadležna s svojimi dejavnostmi in izjavami.