Članek
Na fb ... Zakaj zakon privlačnosti pri vas ne deluje optimalno?
Objavljeno Jan 21, 2014
Danes prebrano na fb: Vili Breznik se sprašuje o delovanju zakona privlačnosti ...

Nadaljuje takole: "Dokler človek ne zmore umiriti svojih umskih procesov (želja, strahov, ljubosumja, zamer...) in nadzorovati svojih čustev, ne daje jasnega sporočila podkrepljenega z močno fokusirano energijo v kozmično omrežje vseh možnosti."

In nato nam ponudi hudomušen nasvet: "Torej, preden naročite nove izkušnje pospravite skladišče starih misli, čustev in ostale navlake. Ne ubijajte svojega časa, lotite se čiščenja ZDAJ."

Hm, nasvet mi je všeč. Kaj pa če bi res malo pospravila v zaprašenih sobanah svojega uma. Če že pospravljam navlako iz svojega okolja, zakaj ne bi pometla še s starimi mislimi, čustvi in drugimi ostanki preteklosti. Ne bi bilo slabo, če bi bilo tako preprosto. Ali si ne želimo ves čas, da bi to zmogli, zamahnili s čarobno paličico in odstranili nitke pajčevin, ki se že oprijemljejo našega notranjega softwara. Samo tega ne vem, če se to da kar tako na ukaz.

Pod postom Andrej Sekirnik, med drugimi, odgovarja: "Recept je pravzaprav zelo preprost, samo uresničiti ga je težje. Skratka. V življenju moraš najti vsaj eno osebo ki vibrira s tvojo frekvenco pozitivizma in se prepustiti vrtincu veselja, sreče in radosti, ki vodi vse višje in višje."

Hm, zanimiv recept za tole predpomladansko čiščenje ...
Prijeten in preprost, posebej zato, ker je vreme že precej pomladno ...
Kaj pravite vi - glede na to, da bodo v teh dokaj ugodnih razmerah po zraku prav kmalu začeli, poleg ptičkov, letati tudi krilati amorčki?

In še citat (neznanega avtorja) v mojem prevodu:

Zakompliciranost je naš sovražnik. Vsak norec lahko zakomplicira stvari.
Težko je narediti nekaj preprosto.