Članek
Po zadnjih dogodkih v Postojni in na Notranjskem
Objavljeno Feb 07, 2014

Po zadnjih dogodkih v Postojni in na Notranjskem

7. februar 2014 ob 15:32

V Postojni sedmi dan naravne katastrofe, ki je doletela Slovenijo, še vedno ni povsod elektrike, a po zadnjih spremembah v štabu za civilno zaščito se tudi ta vendarle obeta tudi tistim, ki še vedno zmrzujejo brez gretja.

Zato, l
ep dan vam želim in lep večer, tudi vsem tistim v mrazu in žledu ... Led in žled se topi, skupaj z njim tudi skrbi.


Od streh kaplja, drevesa se zlagoma izvijajo iz ledenih oklepov. Mi tudi ... Spet bomo laže zadihali ... in narava z nami ... ali mi z njo. Naučili smo se, da moramo dihati kot eno ... naj ne pozabimo prehitro.
Konec tedna se stvari, vsaj v grobem, postavljajo na svoje tirnice ... čeprav bo še trajalo. Le mi bomo poslej malo drugačni, upam. Bolj spoštljivi do narave. Bolj spoštljivi do naravnih danosti, ki so nam skozi čas postale tako zelo samoumevne, da nas je morala ta zadnja katastrofa v našem prostoru spomniti, da ni tako. In nikoli ni bilo. In nikoli več ne bo.

Tudi mlado življenje je ugasnilo. Zakaj, čemu? Zaradi 'naše' malomarnosti, tudi pri zagotavljanju varnosti. Za naše skupno dobro, če je to to.

Nikoli nič več ne bo isto. Tudi mi ne. Naj vam bo lep konec tedna, kljub posledicam žledoloma. Pomlad bo prinesla obnovo in rast.

Z vami v srcu, Ljuba Rebolj