Članek

Rop, Leben in Cerar

Na Drugem tiru se že stopnjuje ropanje in korupcija pod skrbnim nadzorom Lebna in Cerarja!

Vrhunec PR dosežkov pa je Lebnova izjava, da projekt Drugi tir ne bodo plačevali davkoplačevalci

Objavljeno Apr 22, 2018

Epizoda z maketo drugega tira ni naključje. Ali je to je princip dela Cerarjeve bolje Lebnove »strokovne« ekipe, bosta morala sama ugotoviti in priznati. Načini in metode dela so znani iz polpretekle zgodovine zato se »strokovnjaki«, ki se podpisujejo pod različne strokovne ocene takim modelom ne morejo odreči.

Naj ponovimo, razpis za maketo je metoda dela, da ob morebitni nižji ponudbi, uporabiš »strokovno« metodo tako, da naprtiš napako brezosebku. Na ta način dokazuješ »strokovno« razlago napake. V primeru makete je bil ta brezosebek program excell, ki je bil očitno pripravljan specialno za DRSI zato, da se bodo napake ponavljale stohastično in da bo direktor DRSI »strokovno« in jecljaje vedno našel primeren vzrok za napake »naših«. Vsaka gospodinja bi ob soljenju juhe razumela, da bo juha bolj slana, če bo dodala še enkrat več soli. Vsak gospodinja bi prepoznala, da je treba polcenejšo ponudba od izbrane zelo podrobno pregledati (brez excell formiranih matematičnih zapisov), da bi bilo mogoče izbrati še enkrat dražjo ponudbo. Zakaj v tem primeru ni nobeden izgubil službo ve najbolje g. Leben.

Vrhunec PR dosežkov pa je Lebnova izjava, da projekt Drugi tir ne bodo plačevali davkoplačevalci. Da je ta izjava PR-ko obdelana in da je popolna laž se vidi že od daleč. Evropa ne bo plačala nobenih stroškov, če ne bodo postopki transparentni in izpeljani z jasno proceduro brez suma korupcije. Dobavitelj makete je bil izbran nepravilno, zato bomo mi, slovenski davkoplačevalci plačali take neumnosti g. Lebna. Dokaz več, kako se Cerarjeva vlada dela norca iz davkoplačevalcev, iz vseh Slovencev.

Ko se prah okoli makete malo poleže, Cerarjeva udarna trojka naredi nov vrhunec v korupciji. Ugotovijo da je slovensko ljudstvo potrpežljivo, saj sploh ni bilo veliko prahu, bolje nobenih posledic. Zato so iz skromne vrednosti 130.000 EUR skočili kar na 5 mio EUR.

Kako je to mogoče? Cerarjevi »strokovnjaki za razvoj« so ocenili, da je vrednost protihrupnih ograj v višini 3.359.663,90 EUR brez DDV. Vir http://portal.drsc.si/dcjn/narocila/2431-17-300157/narocilo.html. »Strokovnjaki« delajo strokovno zato imajo tudi dobro vedenje o trenutnih cenah. Torej je ocenjena vrednost pred razpisi pri istih »strokovnjakih« pravilno, raziskovalno umeščena v sedanji čas.

A glej ga zlomka, nobeden ponudnik se ni prijel na limanice. Končno je bila pogodba za protihrupno ograja podpisana za vrednost 5.427.217,40 brez DDV. To je za 61% več kot je bila ocenjena vrednost.

Če me spomin ne vara, se je nek razpis iste vlade izničil zato, ker je bil najnižji ponudnik za 35.000 EUR dražji od ocenjen vrednosti, seveda kakopak »strokovne« skupine. V tem primeru seveda ni šlo za ropanje preko betoniranja, ampak za pridelavo hrane. Da, predsednik vlade v odstopu, to so dela Vaših udarnih trojk.

Protihrupne ograje se bodo delale za namesto 3.359.663,90 EUR brez DDV za 5.427.217,40 brez DDV ali za okoli 2,1 milijona EUR več kot je bila Vaša ocena v predračunu.

Na koncu se postavlja vprašanje: kako daleč lahko še zavajate državljane, davkoplačevalce z lažnivimi ocenami vrednosti projekta Drugi tir.

Trdite, da je vrednost projekta Drugi tir 961 mio EUR, zlažete pa se tako, da skrijete podatek za izgradnjo enega tira. Pri tem Vam zvesto asistira prof. Jože P. Damijan.

Zavajate javnost, da bo ubežna cev razširjena na večji presek. Vsak ki malo ve o projektih, se zaveda, kaj je varnost naprav in objektov. Taka rešitev z dvema cevema za dvotirne proge je prepovedana že od leta 1995 naprej. Projekt z vlaki v dveh ceveh brez ubežne cevi v sredini je varnostno neprimeren za primer požara. Če sta dva vlaka istočasno v predoru bodo potniki zgoreli v sosednjem tunelu ali pa povoženi z drugim vlakom v sosednjem tunelu.

Podpišite izjavo, kakor Vam jo svetuje v svojem poročilu GEODATA že leta 2017, da naj Ministrstvo za infrastrukturo podpiše dovoljenje. V primeru požara v tunelu lahko pričakujemo najmanj dve žrtvi ali pa nekaj sto. Taka izjava bo zelo pomembna za vse takrat še živeče člane Vaše vlade zato, da se bo vedelo, kdo je odgovoren.

Spoštovani predsednik vlade v odstopu, Vi niste za razvoj, Vi ste specialist za zavajanje državljanov, treniran zato, da s polresnicami pri vrednosti projektov kopljete novo bančno luknjo in zato zanesljivo in za nekatere državljane pravilno in sistematično zavirate razvoj države Slovenije.

Žalostno pa je da se gospodarstveniki, ki Vas podpirajo z izjavo da projekt Drugi tir potrebujemo, ne želijo, niti nočejo podučiti o dejanskih nevarnostih Vašega projekta Drugi tir. Prav je, da jim sedaj še v zadnjih vzdihljajih Vaše vlade nabijete še višje davke, dokler se ne bodo zresnili in zavedali, kaj pomeni denar davkoplačevalcev.

Dr. Jože Duhovnik


PS: Če ima kdo čas in voljo naj si ogleda principe delovanje DRSI in prijatelji!