Ob nesrečah lahko prepoznamo neprimerno projektiranje in odločitve politike.

Objavil/a Referendum Drugi tir, dne 2019-07-02 ob 15:52:22

Zadnja nesreča iztirjenja vagonov v Hrastovljah je lep dokaz posiljevanja politike pri umeščanju objektov v prostor in s koketiranjem »stroke« oblasti zato, da izvajajo projekte, ki dolgoročno uničujejo prosta sredstva države za razvoj.


Ob poslušanju tov. Meseca, da se mora sedaj Vlada RS g. Šarca odločati o tem da se TEŠ 6 zapre do leta 2030 potrjuje dejstvo, da se nekdo stalno in zavestno dela norca iz proračunskih sredstev, tako ali drugače. Isti projektanti, ki so pisali neresnice o količinah premoga (vključno s politiki Šaleškega lobija - Velenje) nas bodo sedaj prepričevali, kako je to modra politika. Še huje, isti projektanti služijo v senci kot proizvajalci sedaj pri projektu drugi tir. Povsem razumljivo je zakaj tako hitijo in nas državljane posiljujejo z neprimernimi rešitvami.

Nesreče pri iztirjenju vlakov na relaciji Koper Divača so PROJEKTIRANE in izvedene zavestno ob vseh soglasjih raznih agencij in strokovnjakov na tak ali drugačen način. Trditev, da vladna trasa enotirne proge drugega tira izkazuje povečano varnost vodnih virov je samo eno sprenevedanje politikov, ki ne želijo razumeti in bojim se da ne zastopijo problema. Zaradi buldožerske taktike ministrice za infrastrukturo bodo projektanti in gradbeni izvajalci kot zveste oprode izgradili neprimeren objekt z lažnivimi argumenti. Torej na enak način, kot je bilo v letu 2010 dovolj premoga po »strokovnih« zagotovil, sedaj v letu 20’18 pa se pogovarjamo o tem, da je premoga v naslednjih letih premalo oziroma ga bomo uvažali. Torej je beseda plačanih dežurnih »strokovnjakov« vedno in ob vsakem vremenu za politiko merodajna. Bombardiranje z raznimi PR strokovnjaki pa samo dokazuje lažnivost v vsej globini in obliki.


Zakaj tako poudarjanje trditev raznih strokovnjakov? Zato, ker je stanje pri odločanju v politiki odvisna od njih. Pri tem pa politika, ki govori o prepotrebnem sožitju slovenskega naroda brez usmiljenja ne samo ločuje, temveč javno naslavlja strokovnjake po njihovem občutku, kdo je naš in kdo je vaš. Pri projektu TEŠ 6 in tudi drugih je bilo to izkazano in dokazano.


Na primeru drugega tira prav sedaj ob tej nesreči politika zavestno zavaja na podlagi mnenj »strokovnjakov«, ki jih uporabijo za dnevne namene, nikakor pa niso sposobni argumentirane razprave.


Ker so slike in načrti po sporočilni vrednosti najbolj primerni si oglejmo problem vodonosnih virov na trasi železniške povezave Koper- Divača.

				Zelena barva prikazuje umeščenost obstoječega tira glede na lokacije vodnih virov.

Zelena barva prikazuje umeščenost obstoječega tira glede na lokacije vodnih virov.

Rdeča barva prikazuje dvotirno progo, ki jo je predlagala Strokovna skupina neodvisnih strokovnjakov. Umeščenost enotirne proge projekta Drugi tir je predstavljena v rumeni barvi.

Projekt dvotirne proge je predstavljen v rdeči barvi.

Obstoječa proga ima odmike od vodnih virov med 183m do 2621 m, kjer je nesreča nastala.

Projekt enotirne proge po vladnem projektu Drugega tira ima odmike 1298 m od potencialnih površinskih virov in neposredno preseka v tunelih podzemeljske vodonosnike. To pomeni, da je pričakovana škoda pri analizi rizikov lahko izražena kot nepsredno plačilo Italiji za nepopravljivo škodo pri onesnaženju vodnih virov. Povzročeno škodo sosednji državi Italiji bo seveda plačala država Slovenija ali kar slovenski davkoplačevalci. Da take škode Slovenija ne bo plačala, ker so naši pravniki tako sposobni, je tretja neverjetna laž in zamegljevanje problema sedanje politike.


Predlog Strokovne skupine v rdeči barvi pa gre prav po tako imenovani suhi strugi (ki jo vsi poznajo od domačinov do strokovnjakov (ki ne jecljajo, pa ne zaradi govorne napake ampak zaradi neznanja). Oddaljenost od katerekoli vira pa je najmanj 1765 do 2158m. Obe razdalji sta večji od največje pri obeh trasah. Kar pomeni, da je projekt dvotirne proge skrbno načrtovan in upošteva optimalno umestitev v prostoru.


Če takih argumentov ne želi nobeden slušati, če se vsi zeleni nočejo več ukvarjati z železniško povezavo Koper – Divača to samo pomeni zlizanost politike in proklamatorjev zaščite okolje do take mere, da je vsaka diskusija sistematično umaknjena iz javnega diskurza. Zakaj tako? Odgovor je jasen argumenti so tako jasno v prednosti sprembe trase da bi vsi argumenti stroke bili predstavljeni v pravi obliki.


Lažnivo predstavljanje čeka za 109 mil EUR, ob slovesu obupane komisarke ga. Bulčeve. Norenje mimo varstvenih ukrepov pri izgradnji dovoznih cest, tišina različnih predstavnikov Zelenih Slovenije pa samo doakz več o zlizanosti politike za skupno zavajanje državljanov ter predvsem uničevanje ekonomskega potenciala države Slovenije.


Prof. dr. Jože Duhovnik

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
1
Aug 17, 2019
Iščete izvajalca za tisti mostiček? Evo enega! Sicer nima referenc po vaših merilih a kot kaže mu gre dobro :-))
https://youtu.be/4HenEHFjKJg
#22
Prihaja Pomlad
0
Aug 14, 2019
Na hitro sem pregledal nov zbornik Dvotirna proga Koper - Kozina - Divača. Dr. Duhovnik in g. Gunde se bosta morala uskladiti glede nadmorskih višin začetka in konca najdaljšega viadukta. Sicer pa čestitke za predlog novega daleč najdaljšega, najvišjega in najbolj strmega viadukta v Sloveniji. Za primerjavo: Črni Kal: dolžina 1065 m, višina 95 m. Predlagani viadukt 2 (Brdo): dolžina 2640 m, višina 145 m, nagib 34,5 promilov. V tabeli Investicijska ocena stroškov viadukt 1 (Dekani, 1420m) sploh ni naveden, pri postavki viadukt do 2200 m pa je treba upoštevati, da bo viadukt dolg 2640m in je navedena ocena nerealna. In ko bo pihnila burja...
In to vse ugotovim med jutranjo kavo, kaj bo šele, ko bo nekdo zares pregledal ta izdelek.
https://www.casnik.si/wp-content/uploads/2019/08/zbornik-celota-notranjost.pdf
#21
Zim Zelen
0
Aug 01, 2019
Kako napreduje izvlečni tir in kaj bo v resnici pomenil?
#20
anki polajnko
0
Jul 23, 2019
Neumnostim in zavajanjem pa še ni konec.
Rižanski vodovod zatrjuje, da je omejil črpanje vode in uvedel redukcijo zato, ker bi lahko prišlo do kontaminacije s kerozinom.
Najprej je potrebno vedeti, da že dolga leta Rižanski vodovod nima zadostnih kapacaitet, da bi zadostil porabi v letni sezoni. Pomanjkanje vode je stalnica, zato je izgovor , da vode primanjkuje zaradi kerozina , navadna laž.
Z zmanjšanjem črpanja lahko res nekoliko zmanjšamo hitrost podtalnice, a kontaminacije ne bi mogli preprečiti, saj bi prej ali slej prišel kerozin v zajetje .
Torej še ena naumna odločitev.
#19
Prihaja Pomlad
0
Jul 23, 2019
Eh, brez veze. Tebe je treba v muzej zaklenit, da nam kdo ne ukrade takega narodnega zaklada.
#18
anki polajnko
0
Jul 23, 2019
Vrtine potrjujejo mojo trditev.
Kljub temu, da so jih kar nekaj naredili, niso zasledili kerozina. Uopam, da je to jasno tudi vama.
To pa bi lahko ugotovili tudi brez vrtanja.
Takoj po nesreči so odstranili nekaj sto kubikov materiala.
Če bi pazliveje odstranjevali material in že takrat analizirali, bi ugotovili, koliko globoko je penetriral kerozin, če sploh je.
Tega niso storili, amapak so brezglavo odstranjevali material. Ko ni bilo dovolj odkopanega, so naročili še dodatno odstranitev, saj plačilo ni vprašljivo.
Ko to ni bilo dovolj, so si izmislili še vrtanje.
To je vesekakor zapravljanje denarja. Ob številnih strokovnjakih in poznavalcih geologije krasa, so se s problemom ukvarjali šarlatani, kar za stroko ni ravno pohvalna ugotovitev.
#17
Prihaja Pomlad
0
Jul 23, 2019
Eh, Anki, sovraštvo do trenutne oblasti ti je zameglilo presojo. Jame so v tunelu, pojdi pogledat, če ne verjameš. V medijih piše, da sodelujejo strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije. Kaj bi še rad, razen da ti ne paše 2. tir?
#16
Zim Zelen
0
Jul 23, 2019
#14 *anki p.
V kolikor bi bila proga na glini bi tvojim "trditvam" pritrdil.
Kras je kamen pesek razpoke jame.....
#15
anki polajnko
0
Jul 23, 2019
V območju železniške proge prav gotovo ni nobene kraške jame. Vsaj ne na površju, saj bi to odkrile geološke raziskave, pa tudi gradnja proge.
Na območju, kjer se je izlil kerozin , prav gotovo ni nič takšnega, kar bi lahko povzročilo ponikanje kerozina v globino.
Specializirani geologi, bi lahko podali svoje mnenje. Teh na kraju nesreče ni bilo, zato upravičeno trdim, da so se s ponikanjem ukvarjali šarlatani, ki so naročali ukrepe in prevaranti, ki so ukrepe izvajali, saj so pri tem lepo zaslužili.
Ob enem je potekala propagandana akcija za izgradnjo 2. tira
Vse skupaj pa kaže, da stroka v Sloveniji ne pride do besede in da Slovenijo vodijo šarlatani. Posledice so pa vidne na vsakem koraku.
#14
Prihaja Pomlad
0
Jul 22, 2019
Anki, si bil kdaj v kakšni kraški luknji? Če bi bil, bi vedel, da so zakonitosti pretakanja tam čisto drugačne, kot v kakšnih prodovih in peskih. Najprej to poštudiraj, in poguglaj "izlitje pri Obrovu" potem pa se ponovno oglasi. OK?
#13
anki polajnko
0
Jul 22, 2019
Kar sem izvedel o nesreči, je poročala RTV. Poročil je biilo mnogo in tudi tistih, ki so poleg novinarjev poročali o nesreči in saniranju stanja. Med vsemi nisem zasledil niti enega strokovnjaka, ki bi lahko kompetentno opisal stanje na terenu in usmeril izvajalce na pravilno postopanje.
Znano je, da so že ped mnogimi leti v Nemčiji izvajali poizkuse, kolko globoko penetrirajo razne strupene in nevarne snovi v različne vrste tal. Poizkusi so pokazali, da je penetracija odvisna od sestave tal in seveda od vsikoznosti tekočin.
Pakazalo se je, da poteka penetracija polčasi. Benzini med katere sodi kerozin, pa zelo hito hlapijo in skorajda ne penetrirajo.
Iz študije bi lahko izvedeli, da v tako kratkem času, kot je potekel od izlitja , pa do vrtanja, je popolnoma nemogoče, da bi kerozin penetriral tako globoko. Se pravi, da so bila vrtanja zaman, a ne zastonj. Vrtalci so pač izkoristili nevednost naročnikov, "strokovnjakov", ki so vrtanja naročali.
Kolikor je bilo iz poročil razvidno je "strokovjake" vodila gospa Liljana Kozlović sicer VD.a vseno s polnimi pooblastili direktorica. Ta tovaršica je začela političn kariero in odskočila v vrh politike iz mesta referentke upravne enote v Kopru. Takrat se je ukvarjala z izdajanji pasošev. Med kratko in intenzivno politično kariero pa si je očitno pridobila strokovno znanje za reševenje izlitja kerozina.
Ali se sploh zavedamo kakšni šarlatani vodijo to državo in kolikšno škodo nam povzročajo?
V vsem času od prvega poročanja o nesreči, pa do danes še nisem zasledil izjave kakšnega kompetentnega geologa, ki je specialist za podtalne vode. Pa jih je v Sloveniji kar nekaj.
#12
Zim Zelen
0
Jul 21, 2019
*anki polajnko
Presenečaš, da negiraš vse strokovnjake, ki se ukvarjajo s kerozinom in so iz državnih ustanov. Po tvojem mnenju so prevaranti in šarlatani.
hm :-o

O elektru napajanju bi res rad vedel kako so se odločili, če so se že :-( ?
#11
anki polajnko
0
Jul 21, 2019
Kraval on izlitju kerozina se umirja.
Lahko pa smo si ogledali kakšni šarlatani vodijo državo in kako preprosto jih lahko nategujejo spretni prevaranti.
Kerozin je benzin, ki je hlapljiv. Večina kerozina je ob izltju izhlapela. Manjši del je omočil okoljno zemljišče. Najverjetneje ni prodrl v zemljino več kot nekaj centimetrov. Največ na območju posteljice železniškega tira. Ta del so tako in tako preventivno zamenjali in omočen material, odpeljali.
Prav nobene nevarnosti ni moglo biti za črpališča, ki se nahajajo kar precej daleč od proge.
Geoloških razmer sicer ne poznam, lahko pa sklepam da se nahaja vodonosni sloj vsaj 10 metrov pod površjem. Zaradi razdalje in globine kerozin niti slučajno ne more prodreti do podtalnice, še manj verjetno pa je, da bi dosegel črpališče.
Popolna brezbrižnost sicer ni na mestu, pretiravanje, k smo mu bil priča, pa govori o tem, da je celotni šou bil uprizorjen z namenom.
Najprej so piskrček pristavili tisti, ki zo zahtevali odstranitev omočene zemlje. Ukrep je bil pretitan.
Potem so se obogatili v laboratoriju, ki je analiziral vodo in praktično ni mogel zaznati prisotnost kerozina. Še večja neumnost pa je vrtanje in iskanje kerozina z vrtinami.
Kerozin v nobenem primeru ni mogel penetrirati tako globoko, da bi ga bilo potrebno iskati z vrtanjem. Pri vrtanju so pač zaslužili vrtalci, denar za vrtanje pa je bi vržen skozi okno.
Druga večja prevara pa je bila nesporna reklama z nujnost izgradnje 2. tira.
Strokovnjaki so pokazali, da je že na obsotoječem tiru možno z zamenjavo enosmernega električnega pogona na izmeničnega povečati kapaciteto proge za vsaj 30%. Razen tega omogoča izmenični tok rekuperacijo, se pravi da pri vožni kompozicij po klancu navzdol elektromotorj zavirajo kompozicijo, hkrati pa proizvajajo elektriko, kar pomeni tudi varčevanje elektrike in pred vsem zavornih oblog in koles. Razen tega pa se bistveno zmanjša nevarnost požarov.
Mimogrede ,, če na novozgrajenem 2. tiru ne bo uveden elektropogon z izmeničnim tokom bodo vse negativnosti enosmernega toka prenešene na novi tir, kar pomeni, da pišem to repliko na računalniku in si svetim s pertrolejko.
#10
Komentar izbrisal Referendum Drugi tir
Komentar izbrisal Referendum Drugi tir
Zim Zelen
0
Jul 06, 2019
#4 - # 5
Tudi v primeru odvodnjavanja bi bila voda speljana v tla izven predora, mar ne :-(
#7
Prihaja Pomlad
0
Jul 06, 2019
Mora imeti odvodnjavanje.... Pa ga nima, pojdi si pogledat. Tudi predvkop nima odvodnjavanja. Kar priteče iz stropa tunela gre v tampon in v skalo (razpoke). Tako je to in nič drugače.
#6
anki polajnko
1
Jul 06, 2019
Poročila govorijo, da je do iztirjenja prišlo v tunelu. Tunel mora imeti odvodnjavanje, torej jarek z odtok vode, saj prav takšen, kot je ta na progi nima betonske obloge, ki bi preprečvala vdor vode skozi kaloto. Vsak tunel ima predukop, saj skorajda ni slučaja, da bi se trasa zaletele v vertikalno steno. Torej tudi ta tunel v katerem je prišlo do iztirjenja vagonov ima predukop. To je dobro vidno iz slik, ki so prikazovale nesrečo. Torej tudi predukop ima odvodne jarke, ki so glede na dolžibno zadostni, da lahko ujamejo večino izlitega kerozina. In potem velja približna ocena, da je večji del kerozina izhlapela, nekaj se ga je ujelo v odvodne jarke in nekaj ga je ppenetriralo v zemljo.
Previdnost ni od več, vendar pretiravati pa tudi ni potrebno. In v danem primeru je bilo pretiravanja preveč. Vse skupaj pa je bilo namenjeno izsiljevanju potratne investicije 2. tira, kjer si bodo nekateri napolnili žepe na naš račun.
#5
Komentar izbrisal Referendum Drugi tir
Prihaja Pomlad
0
Jul 05, 2019
Anki Polajnko, ti pa zgleda veš tudi, kdaj je nastalo vesolje. Da je 10 kubikov kerozina kar tako izhlapelo, je malo verjetno. Tam ni nobenega odvodnega kanala - kar se zlije, gre v tla. A si sploh bila v tunelu? Če ne, si pojdi pogledat. V njem še oboka ni narejenega. Vodni viri niso ogroženi... Saj bi želel, da imaš prav, ampak žal nimaš.
#3
Pokaži več komentarjev
Referendum Drugi tir
Referendum Drugi tir
Objavil/a 2019-07-02 15:52:22 (Jul 02, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Brezglave in plenilske investicije je treba ustaviti
Posredujemo vam sprejete sklepe na seji Komisije za nadzor javnih financ - KNJF 20.02.2019 glede drugega tira:
Slovenija naj državne investicije začne izvajati zakonito
Ob nesrečah lahko prepoznamo neprimerno projektiranje in odločitve politike.
RAVNANJE Z BISERI (tudi naravnimi) NI ZA SVINJE ampa za odgovorne ljudi
STRUPENI SADEŽI POLITIČNEGA BOJA ZA PRVO LOPATO
Vlak na drugem tiru spet po voznem redu
ZAKAJ VSE INSTITUCIJE MOLČIJO
Geopolitične in regionalno-geografske implikacije II. tira
Dvotirna proga in izmenični tok Koper – Divača
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj